| Andrei200202 a întrebat:

De ce iubirea (sau in general sentimentele) sunt asociate cu inima (organ)?
De unde a pornit chestia ca inima e răspunzătoare de sentimente?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Pentru ca iubirea are anumite efecte,de exemplu iti bate inima mai puternic cand vezi per iubita,cand suferi din iubire te doare si inima,de fapt sunt alte cauze dar noi le-am asociat inimi, ai iubit vreodata?
te-ai sarutat vreodata cu o fata, nu poti intelege iubirea daca nu iubesti cand vei iubi vei stii de ce am facut noi asocierea asta, inima are si o memorie a ei, donatori de organe iti doneaza si o parte din personalitate, cine stie, mai avem multe de invatat Andrei

12 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru ca inima este singura care se simte si fizic (mai mult decat celelalte) cand vine vorba de sentimente. Daca omul era constient pe ganduri probabil se asocia cu altceva laughing

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai daca pulsul creste, logic ca simti inima, daca iti vine greata simti ceva la ficat

| Celcestietot a răspuns:

Creierul gandeste, dar inima pune in aplicare.

| J0B0MAT a răspuns:

Pentru că inima îşi schimbă ritmul bătăilor în funcţie de sentimentele tale. Când eşti liniştit, relaxat, la fel e şi ea, bate lent. Când eşti speriat, supărat, la fel e şi ea, bate mai repede.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Probabil pentru că ne crește pulsul când avem emoții. Când te sperii sau ai o emoție puternică, nu simți o fierbințeală în piept?

| Andrei200202 explică (pentru supadeceapa):

Hm, destul de interesant. Ca si cum cand ești emoționat iti bate inima mai tare.

| Speranta12 a răspuns (pentru supadeceapa):

Ba da. Asa e.

| Alexuţ02 a răspuns:

Parerea mea e ca totul porneste din creier, de la creier ajungand la inima acele "feelinguri" si declasandu-se nebunia ( pulsul crescut de ex )

cred ca iubirea este doar o fatada pentru posesivitate, ura, gelozie, afectiune, suferinta, toate la un loc pornind din felul fiecaruia de a percepe lucrurile, atata timp cat creierul devine obsedat de o persoana, asa poate sa isi si elimine obiceiul asta, peste ceva timp fara sa mai simtim ceva pentru persoana aia sau ea ramanand in mintea noastra, insemnand ca a avut un lucru care pe ea o face diferita in perceptia noastra.

| Andrei200202 explică (pentru Alexuţ02):

De ce nu ura, gelozia, suferința etc nu sunt niște fațade ale iubirii?

| Alexuţ02 a răspuns (pentru Andrei200202):

In opinia mea asta e iubirea, fatada a lucrurilor pe care le am enumerat mai sus, cred ca noi, oamenii, catalogam acea persoana pe care o " iubim " mult gresit, eu sunt de parere ca o percepem doar diferit fata de restul si ca are ea ceva anume care ne-a atras, dau ca exemplu un obicei, mie-mi place nebuneste o anume fata pentru ca este rea cu toata lumea dar mie cumva mi s-a deschis.

nu am o explicatie prea logica pentru cele doua raspunsuri pe care ti le am dat mai sus, dar eu unul cel putin, nu mai cred in chestia cu iubirea, foarte buna intrebarea oricum, m-a pus ceva pe ganduri

| brokxy a răspuns:

Pentru ca inima se afla unde e chakra, forta de energie care e raspunzatoare pentru iubirea de sine si de apropiati.
Asocierea asta este mai veche, din timpuri foarte antice S-au facut studii de catre doctori, sindromul,, inimei frante,, broken heart syndrome. Se creeaza de la prea mult stress si durere emotionala. Bunica mea a avut, a murit. Pentru ca e atat de periculos din cauza stresului se rupe ceva valva sau nu mai pompeaza bine sangele. Inima chiar are ceva legatura foarte stransa cu, stresul, relatiile cu ceilanti.
Aveti grija cine va raneste sentmentele, va dezamageste etc ca daca se pune la,, suflet,, chiar va raneste inima

| brokxy a răspuns:

De la calugarii budisti a pornit, pun pariu! Sau de la Hinduism care sunt cele mai vechi religii din lume