| AinştainIsBack a întrebat:

De ce mi se pare ca drumul pana la succes este lung si palpitant, dar sfarsitul drumului nu este niciodata la nivelul asteptarilor? Parca mereu totul pare prea putin.

7 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Pentru că mereu vrem mai mult. E o bucurie de moment, dar trece pentru că în momentul următor ne gândim la ceva și mai mare.

| anonimg a răspuns:

Vom fi fericiti numai daca vom alege drumul la al carui capat ne asteapta Dumnezeu.
Sa nu bananaim ca israelitii din vechime prin pustiul acestei lumi, fara nadejde si fara speranta. Sa mergem spre casa cereasca; cu cat ne vom apropia mai mult de ea, cu atat bucuria noastra va creste.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca nu este la nivelul asteptarilor nu se numeste succes.


anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Chiar tu sa nu stii mai Ainştain, de parca te-ai intors de pe santier si nu de langa morti.Vezi tu, mai exista si cleptomani care se zbat sa adauge cate un nimic in portofoliu.Asa si noi, din start(simt nevoia sa adaug Trek) ne imaginam ca tinta luata in vizor, este mult prea pretioasa.Ne zbatem pe ultima suta de metri, sa dam cacatul din noi afar, cand puteam pur si simplu sa luam o bere pe coji de rosii cu efect laxativ.
Imaginatia cred ca e de vina.Ba deci sa vezi ce fain o sa fie cand voi ajunge acolo director si...pfff ce sa mai, o sa fie super.Mda, bitcch we are here, booring as hell!
Ma laud, ma laud, ma laud...
Iiiiiiihhhh, ohoaaa...scuze tastasem de pe buda, ma scuzi.Huh. happy

| BlackAndWhite1 a răspuns:

Cand asteptarile sunt prea mari dezamagirile sunt pe masura. De aceea se spune sa ne buram de lucrurile marunte.

| Mariuca_Maria_1974 a răspuns:

Pentru ca esti visator si idealist in acelasi timp. De aici nemultumirea de la final. E ca si cand ai urca un munte si cand ajungi in varful lui, iti apare inainte un alt varf de cucerit.

| MrChange a răspuns:

De multe ori asa este ai dreptate, pentru ca oamenii lupta pentru ce nu trebuie, si o sa iti explic perceptia mea asupra vietii. De obicei, pentru majoritatea oamenilor, toate scopurile in viata se rezuma la material. Am simtit-o pe pielea mea ca fericirea nu poate veni cand lupti pentru ceva material. Dupa ce am incercat timp de doi ani ceva, in final reusind, mi-am dat seama ca lucrul acela nu ma face mai fericit, doar imi da mai multe posibilitati catre fericire. Greseala oamenilor e ca nu isi dau seama ca fericirea se afla de fapt in parcurgerea drumului. Dupa atingerea scopului propus nu mai sunt motive care sa ne faca fericiti, de aceea acolo trebuie sa pastram fericirea. Ca sa fac o referire si la anonimg, este adevarat ceea ce el spune. Fericirea adevarata cu siguranta o vei gasi cand vei face diferenta intre material si spiritual. Cu cat nivelul tau de intelegere va fi mai mare, cu atat iti vei da seama ca de fapt lumea materiala e doar o iluzie in care ne testam capacitatile. E normal sa nu ajungi la nivelul asteptarilor daca te increzi in iluzii. E ca si cum visezi ca mergi pe apa, dar cand te trezesti observi ca nu poti si te dezamagesti. Pe de alta parte, obisnuinta este principalul factor pentru care fericirea noastra nu persista. Presupun ca "a nu te ridica la nivelul asteptarilor" inseamna "a nu putea atinge fericirea ce ai preconizat ca va veni odata cu indeplinirea scopului". Faptul ca ai strans bani un an sa iti cumperi o pereche de casti pe care ti-ai dorit-o de mult, e normal sa te faca fericit pe moment, dar odata ce te obisnuiesti, vei dori ceva nou, ceva schimbat. Cati dintre noi nu doresc sa ajunga bogati, sa aiba totul? Ei bine o sa aveti o dezamagire, cand o sa vedeti, ca avand totul nu aveti nimic. Un exemplu simplu este cel cu scoala. Probabil ai trait sentimentul de a astepta un an intreg vacanta, iar apoi in timpul vacantei te-ai plictisit de moarte. De aceea fericirea ar trebui sa o gasesti in drumul parcurs nu in rezultat. Rezultatul ar trebui sa iti dea satisfactia interioara pentru ca te-ai depasit pe tine insuti. Cand vei lupta pentru un rezultat bazat pe spiritualitate, pe sentimente, pe dezvoltare personala si cand vei intelege ca fericirea vine din interior nu din surse exterioare cu siguranta vei vedea ca te ridici la nivelul asteptarilor zi de zi si ca pe zi ce trece chiar iti depasesti nivelul asteptarilor."Banii nu pot cumpara o viata", insa tu o poti face, sentimentele tale, caracterul tau, perceptia ta asupra lumi, poate "cumpara" fericirea. Daca modul in care tu traiesti, sau faptele ce tu le faci, nu te pot satisface, inseamna ca ceva nu functioneaza, ceva nu este bine in viata ta. Poti face o schimbare in orice moment. Nu uita ca viata ta iti apartine si ca lumea este un joc in care tu esti protagonistul.