| sabin89 a întrebat:

Dezlegând careuri din revista Rebus, îmi dau seama, o dată în plus, ce mulţi oameni inteligenţi are societatea noastră românească; mă refer în special la capacitatea de a întocmi definiţii, cu pistă falsă cele mai multe, una mai frumoasă decât cealaltă. Am să dau doar câteva exemple, din cele mai recente careuri, dar gândiţi-vă, ca astea sunt nenumărate altele. 1. "Stă şi plânge în întuneric pe umărul surorii gemene" - cuvânt de zece litere. Nu mi-am dat seama la început, dar a ieşit până la urmă: stalactită. Eu zic că e frumoasă. Stă în întuneric, plânge (curg picuri din ea), iar sora geamănă e stalacmita. 2. "Albul asimilat de galben" - cuvânt de patru litere. Ce-ar putea fi? Vă spun imediat: orez. Şmecheră şi asta. Este alb şi este asimilat, ca hrană, de chinez - rasa galbenă. 3. "E un animal şi ştim toţi de frica lui" - cuvânt de şase litere. Ghici ce e? Iepure. Adică ştim toţi că e fricos, ne e cunoscută la toţi frica lui. happy Şi ca astea, cum am zis, sunt multe.
Mi-a atras însă atenţia acum o definiţie... oarecum filosofică: "Regina frumuseţii" - din patru litere. A fost "arta". Cum vi se pare? Potrivită? Aş dezvolta puţin ideea. Dacă avem între noi o 'regină a frumuseţii', pe care o întâlnim peste tot, aproape în toate domeniile activităţii, n-ar mai trebui să fie nimeni trist, deprimat şi cu atât mai puţin cu gânduri negre de felul 'mai bine nu m-aş fi născut'. Nu, ce ziceţi? Frumuseţea pe care o întâlnim în pictură, muzică, literatură, film etc - chiar şi într-un meci de fotbal jucat impecabil, precum Manchester city vs Dortmund -, toate astea te cheamă la viaţă, îţi reamintesc mereu că sunt şi lucruri frumoase în jurul nostru pentru care merită să trăieşti. Ne ajută să nu ne concentrăm prea mult la părţile negative despre sănătate, despre eşecurile în dragoste sau despre complicaţiile de pe scena politică. Sunteţi de acord? Şi care din definiţiile de mai sus v-au plăcut?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-au plăcut toate, cel mai mult Regina frumuseții.
Starea noastră de spirit nu prea are nimic a face cu frumosul din jurul nostru, doar gândește-te ca mare parte din noi trăim mai bine decât regii și reginele de pe vremuri. Avem de toate și tot nefericiți suntem. Asa suntem noi, pur și simplu.

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

E greu de înţeles explozia asta de depresii şi anxietăţi, pe toate paralelele şi pe toate meridianele, acum când avem de toate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Nu cred ca depresiile astea sunt o noutate. Nu cred ca sunt mai multe în epoca noastră, cum se spune. Cred ca accesul la informații este mai mare și acestea sunt mai mediatizate pentru ca prind la public la toate nivelurile. Ne regăsim în anumite chestii și punem botul imediat, cu toții am trecut prin câte ceva din cele multe despre care citim. În fine, nu e nimic nou, poate doar deschiderea cu care se discuta despre ele.
Dar ideea e ca noi oamenii suntem triști de felul nostru. De ce suntem asa? Ce știu eu, nu sunt Nietzsche. Atât ne duce capul poate... O fi prețul evolutiei: nu se mai moare de gripa, se moare de '' gânduri negre''.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru a putea interpreta inteligenta si frumusetea unei notiuni, trebuie sa ai si baza de cultura pusa.
Fara cunoasterea detaliilor niciodata nu vei intelege ansamblul.
Cati dintre noi ne aplecam pentru a vedea firul de iarba de pe camp sau rolul unui surub dintr-o masina mare?
Specialistul este cine intelege functionarea ansamblului, dar si a detaliilor.

| sabin89 explică:

Mă mir că nu mi-a zis nimeni până acum că numai proştii sunt optimişti happy

| Catrice a răspuns:

Imaginație sa ai ca în rest e ușor.