anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa cum stiti cu totii vine vacanta si vreau sa ma apuc serios de citit cartile lui Mircea Eliade gen: „Tratat de istoria religiilor", Istoria credintelor si ideilor religioase", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul" etc. Intrebarea mea: pot sa incep cu ce carti vreau eu sau trebuie sa le citesc intr-o anumita ordine pentru a le intelege mai bine?

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Istoria credintelor si ideilor religioase, carte în trei volume este bună. Au apărut de același autor și cel puțin o carte despre yoga. Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste. Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul" etc. dar dacă le ai poți să le citești și pe alea. Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, Dao De Jing, or Daodejing etc. Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucruri serioase : matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc. În vacanța asta Descarcă gratuit de pe net Open Office și documentația lui, ( în română și în engleză, circa 500 MB ) de pe pagini Open Office.org, cauți cu Google. Instalează softul ( circa 160 MB) și învață să lucrezi cu el. Ai nevoie și de softul Adobe Acrobat Reader sau de altul pentru citit cărți în format electronic. Și pe ăla îl iei gratuit de pe Net. Documentația softurilor din grupa Open Office, o găsești pe Internet. Open Office, este un soft similar cu Office, și poate te descurci mai bine, cu acel soft decât cu Office de la Microsoft, că ăsta are multă documentație gratuită, în română și în engleză. Oricum cu programul Writer scrii frumos la calculator. Vacanță frumoasă, dar nu numai cu religii, ci și cu lucruri ceva mai serioase!

7 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

Citeste-le cum vrei. Raspunsul lui TheJeryk0 nu-l citi, e cu adevarat prostesc si nu merita citit. Sa indemni la studiul Bibliei e nobil si frumos, sa interzici istoria religiilor e o ignoranta dobitoceasca.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@angus35

Bravo, nu ai inteles nimic. Ai dreptate, Biblia e cea mai importanta carte din lume. Recomand atunci un autodafe de factura medievala a bibliotecii tale personale, cu o consultare in prealabil a dex-ului, ca sa fiu sigur ca intelegi. Treci si pe la rubrica Gastronomie, sa plasezi niste recomandari biblice in locul cartii de bucate. Esti inutil. Punct.

| Alphawolf a răspuns:

@angus35, omul nu se supara ca tu nu intelegi niste lucruri, omul se supara ca tu mai si claxonezi. Daca abereaza unul, tu vrei sa-l intreci, sa fii mai aberant decat el. Cum ai putea tu intelege alte lucruri daca tu nici macar atata nu intelegi? Mai trebuie sa si selectezi ce auzi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Incepe cu Istoria credintelor si ideilor religioase, continua cu Tratat de istoria religiilor si apoi celelalte doua nu conteaza in ce ordine le citesti. Lectura placuta!

| TheJeryk0 a răspuns:

Cel mai bine citesti Biblia in loc sa citesti toate aceste prostii.
Mult noroc.
Dumnezeu sa te lumineze.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@hephap
TheJeryk0 are dreptate.Biblia e mai importanta decat niste carti despre religie deoarece religia este egala cu zero si este facuta pentru bani.Biblia nu poate fi inlocuita cu nicio carte din lume.Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Punct.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@HepHap
De ce te-ai suparat? Religiile nu sunt asa importante.Bineinteles, cand vrei sa faci o mancare consulti o carte de bucate nu Biblia.Aici e vorba despre altceva. Nimeni nu iti interzice sa citesti istoria religiilor dar este o pierdere de timp sa faci acest lucru.