| Nilsson a întrebat:

Gandurile il controleaza pe om sau omul controleaza gandurile?

Răspuns Câştigător
| Plato a răspuns:

Ambele!
Omul isi poate controla gandurile, iar acestea ii vor determina personalitatea si actiunile.
Deci, poti sa alegi sa ai ganduri pozitive, iar gandurile astea (pe care tu le controlezi) iti vor controla la randul lor actiunile si starea.

14 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Din moment ce eu filtrez, sau selectez, gândurile si pot chiar respinge un gând negativ, înseamnă că sunt în control. Să zicem că stau întins pe pat, cu ochii închisi si îmi vin gânduri cu privire la "totul e deşertăciune" si mă gândesc că ce ar fi să mă sinucid. Ce fac? Sar repede din pat, dau cu apă rece pe ochi si mă apuc imediat de făcut ceva si gata! am înlăturat gândul rău. O dovadă că eu stăpânesc gândul, nu el pe mine.

| RoCkKiD a răspuns:

Daca inlocuiesti ganduri cu instincte atunci intrebarea are sens.

Gandurile sunt produsul limbajului intern in care tu negociezi cu tine ce vrei sa faci pentru ca apoi motivatia sa te antreneze in directia respectiva. Gandurile nu apar din neant si iti dau ordine, le produci printr-un demers cognitiv.

Instinctele, oricat de amortizate ar fi ele la oameni inca au un efect asupta comportamentului si in functie de motivatie, temperament, maturitate (atat psihica cat si ca varsta a creierului) si prioritati le poti controla sau nu.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Clar gandurile, mai nou. Asta face creierul. Pentru a controla creierul si gandurile este nevoie de multa constintizare. Ceeace s-a pierdut cu timpul din cauza aparitiei tehnologiei. Cu toate astea, acest lucru a dus si la posibilitatea de dezvoltare mentala a mai multor persoane. Insa este relativ, daca nu stim cum sa ne folosim de posibilitile oferite de timp, ne lasam controlati de minte.

| Catrice a răspuns:

Depinde de persoana, de starea de sănătate mentala...

| Frank51 a răspuns:

Majoritatea oamenilor intra in prima categorie, din pacate.

| StrongHeart a răspuns:

Interesanta intrebare.
Eu zic ca avem liber arbitru sa decidem ce ganduri lasam.Nu ai cum sa controlezi anumite ganduri care nu sunt neaparat bune.Dar odata ce ai un gand rau spre exemplu vezi o fata frumoasa si senzuala pe strada si iti vin imediat niste ganduri. ce ai face cu ea in pat desi nici nu o cunosti inca sau latra un caine pe strada la tine si vrei sa dai cu piciorul in el.Gandurile astea sunt omenesti, ce faci cu ele conteaza.Ce ganduri lasi sa iti controleze actiunile si ce ganduri le uiti pur si simplu si iti vezi de treaba ta.
E o intreaga filozofie despre asa ceva
Chiar ai pus o intrebare buna.

| Nilsson explică (pentru StrongHeart):

Chiar cand eram cu un prieten caruia ii fugeau ochii dupa toate fetele dragute de pe strada m-am gandit la chestia asta.
Daca un om nu isi impune o disciplina a gandurilor o sa ajunga ele sa ii controleze actiunile.

| Steregoi a răspuns:

Procesorul controlează sau folosește memoria RAM.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mai complex, sunt f multe procese pana se ajunge la acel gând, oricare ar fi el. E printre ultimile lucruri care se întâmpla.

| brokxy a răspuns:

Pe mine ma controleaza gandurile 100% laughing dar cand te controleaza DOAR gandurile pe tine nu e frumos deloc asta e egal cu anxietate, depresie etc. Eu cred ca e combinatie intre cele doua. Si gandurile te controleaza gen cand vezi ceva video trist incepi sa plangi dar tu nu te poti controla acel gand te controleaza pe tine si iti provoaca o anumita reactie. Daca ai putea controla acele ganduri nu ai mai plange. Desi unii oameni le pot controla dar NU TOTI. laughing Eu vad gandurile ca niste,, cai salbatici,, pe care unii ii pot stapani din cand in cand iar unii absolut deloc.

| Romanul86 a răspuns:

Pe om îl controlează gândurile, instinctul, cultura, legile, moravurile.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Unul pe tura de zi, altul pe cea de noapte.

| Jouliete a răspuns:

Omul alege cum sa gandeasca deci omul controleaza gandurile. Gandurile se formeaza prin interactiunea cu mediul extern deci acesta are o influenta asupra noastra, dar fiecare om are o gandire diferita adica alege daca sa gandeasca negativ sau pozitiv sau daca se poate lasa macinat sau nu de un anume gand.

Întrebări similare