|

Hei TPU, bugetul armatei americane este de aproximativ 700 de MILIARDE de dolari anual, printre cele mai ambitioase proiecte pe care le-a realizat omenirea vreodata (precum cartografierea intregului genom uman ) au costat maxim 2-3 miliarde de dolari (si asta e enorm )! Intrebarea e, unde merg atat de multi bani anual? Ce se face mai exact cu ei, banuiesc ca nu cumpara avioane si rachete de 700 de miliarde de dolari anual -_-

Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cumpara. Le produc. In acesti bani intra si plata militarilor.

| a răspuns:

Se numeste inteligenta, am institute militare top secret care proiecteaza de exemplu arme noi, avioane noi, noi tipuri de tancuri, si acolo bugetele-s enorme, mai ales in plata oamenilor cat si a materiilor...

| a răspuns:

Mult pe salarii si tehnologie.

Armata americana are cam 1, 5 milioane de angajati, sute de baze si gramezi de echipamente care trebuie inlocuite sau cumparate.

Gandeste-te ca un portavion este 10-15 miliarde, un F35 costa vreo 200 de milioane, un tanc Abrams o fi vreo 5-10 milioane.

La un 100k anual in medie, 150 miliarde se duc doar in salararii. Daca vor sa inlocuiasca doar 1000 din cele 5000 de avioane de atac cu F35 i-ar costa vreo 200 de miliarde, cine stie cat te costa mentananta la atat amar de portavioana, avioane de atac, bombardiere, submarine, tancuri, cine stie cate vehicule blindate si alre nu stiu cate tipuri de echipamente. In plus cine stie cat mai cheltuiesc pe cercetare.

Iti par multi bani dar este o armata mare, enorm de mare, numai sa ai grija sa nu rugineasca nimic te-ar costa vreo 5% din suma aia.

| a răspuns:

Evident că nu cumpără avioane și rachete de toți banii din buget.

Achizițiile reprezintă doar în jur de 20% din buget. Restul este cheltuit pe salariile/beneficiile personalului militar, pe întreținere, operațiuni și cercetare.

| a răspuns:

Pe mentenanta., Sua are 800 de baze pe tot globul., toate astea trebui intretinute., finantate., soldatii platiti.