|

Hei TPU, cei care au vazut toate partile din iron man, de ce cunostinte ai nevoie pentru a deveni un Tony Stark (pentru a fi capabil sa construiesti acele costume)? Electro mecanica, electronica, programare e suficient? Nu vreau un costum robotic cu capabilitati defensive si ofensive >)) intreb din curiozitate

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Sincer, toate sunt relativ simple in comparatie cu nevoia de a construi un reactor de buzunar care, in mod magic, genereaza cam 10% din cat genereaza anual centrala noastra nucleara de la Cernavolda pe an..in fiecare secunda si tine cel putin cativa ani ca nu prea l-am vazut pe Rober Downey Jr stand la incarcat. happy

Dupa ce rezolvi problema asta cred ca o sa inveti in cateva luni sa faci o armura si niste propulsoare.

| a răspuns:

Am gresit matematica.

Tony zice ca reactorul lui produce 3 gigajouli pe secunda (https://marvelcinematicuniverse.fandom.com/wiki/Arc_Reactor) deci cam 26000 GWh pe an. Centrala de la cernavoda a produs in 2017, 10580 GWh (conform wikipedia) deci ceasul despetator din pieptul lui produce cu aproape 170% mai multa energie anual.

Ar trebui sa ne luam si noi vreo 2-3 din alea.

| a răspuns:

Cand o sa faci costume ca a lui IronMan, sa imi trimiti si mie unul.

| a răspuns:

Probabil de toate astea, inginerie, robotica, metalurgie, fizica, mai ales fizica avansata, de genul alora care construiesc si proiecteaza rachete spatiale sau rovere. Sunt multe fenomene fizice implicate in actiuni cum ar fi zborul sau aterizatul, inclusiv biologie ca sa te asiguri ca organismul tau rezista la forta unei aterizari de exemplu.

Dar sa nu uitam ca cel mai important e sa fi un: geniu, bilionar, playboy si philanthropist.

| a răspuns:

Interesanta intrebare. In primul rand gandeste-te cum ai putea sa iti misti mana cand cantareste 30 kg si cum sa ascunzi toate armele in 10-20 cm grosime si dupa aia mai vorbim.