|

Hei TPU, credeti ca dezvoltarea si producerea la scara industriala a grafenului este impiedicata de catre corporatii gigant?

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Tehnologia grafenului (ca si multe alte tehnologii) va fi destinat intai armatelor (care beneficiaza de fonduri speciale pentru tehnologii de varf, noi).
Doar cand in armata va fi tehnologie depasita, atunci se da la "consum" pentru populatia de rand (de unde se mai recupereaza din banii investiti)...

| a răspuns:

Nu e impiedicata de nimeni, nu exista productie la scala industriala pentru ca nici o industrie nu are nevoie in acest moment de asa mult grafen.

Ca sa produci ceva la scala industriala este nevoie de investitii uriase care nu au sens atat timp cat nu ai cui sa vinzi produsul.

Deja toate corporatiile cred ca si-au procurat echipamente cat sa produca grafen pentru ce experimente deruleaza, cand o sa fie nevoie o sa contracteze companii care o sa le produca oricat vor.

Tu trebuie sa intelegi ce inseamna productia industriala si ce costuri implica pentru ca vorbesti de ea de parca ar fi o cofetarie, o fabrica cu sute de muncitori si echipamente de milioane nu o faci ca sa stea degeaba sau sa produca pe stoc 1-2 ani pana gasesti clienti. Produci cand ai contracte cu doritori si comenzi ca sa iti acoperi investitia si costurile de productie.

De fapt daca vrei, putem merge cu teoria ta conspirationista. Productia e oprita de companii care nu vor sa arunce bani pe geam.

| a răspuns:

Nu. Au altă treabă decât să participe la conspirații.

| a răspuns:

Ce zici de omul care a reușit sa folosească apa in loc de carburantul din zilele noastre pentru deplasarea unui autoturism? A cam fost asasinat.

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Care e ala?

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Pai normal, ca daca se intampla asta cum mai vindeau ei petrol? Sunt multe lucruri de care noi nici nu suntem constienti ca exista