| LittleLady a întrebat:

Https://upload.facebook.com/......984388267/
As fi inceput asa:de ce oamenii nu vad asta? de ce ei nu vad ca toti suntem la fel?
...dar cred ca e deja un cliseu. Totusi,ducandu-ma la polul opus spun sa: Ei bine,intr-adevar,fizic suntem la fel,dar chiar daca ar trebui sa existe egalitate intre oameni datorita acestui aspect eu nu sunt de acord. Si oamenii nu doar ca vor egalitate cu cei care chiar muncesc pentru a ajunge undeva, dar mai sunt si niste piedici ale societatii. Fiecare ar trebui sa se evalueze pe sine.
Voi ce credeti?

6 răspunsuri:
| AdrianDihoricescu a răspuns:

Nu se vede poz. Totuşi, ce anume nu găseşti potrivit la principiul egalităţii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intodeauna,unii au foast mai egali decat ceilalti.in toate vremurile.dar uite o chestie care poate rezolva asta; o tiganca voia sa divorteze de tiganul ei; pai de ce fa? ca avem puradei impreuna? pai pentru ca nu esti de rangul meu.la trebonal; de ce vrei sa divortezi mai? pai daca a spus ca eu nu mai sant de rangul ei, aatunci nici ea nu mai este de ranga mea.ce vreau sa spun e ca ne nastem egali.dar fiecare are un dar si un amar.iar unde prisoseste darul, nu se mai baga in seama amarul.

| LittleLady explică (pentru AdrianDihoricescu):

Pai,desi ar trebui sa fim egali nu putem. Cand spun egali ma refer EGALI IN TOT. Nu se poate, evident. Dar ar trebui sa ne stim locul.

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru LittleLady):

Nu îmi e clară definiţia ta de "egali în tot", te rog să explici. Nici nu ştiu despre ce loc vorbeşti, la cine te referi că " ar trebui să ne ştim locul". Ar trebui să-şi ştie locul femeile? ar trebui să-şi ştie locul românii? Ar trebui să-şi ştie locul albii? Ar trebui să-şi ştie locul ortodocşii? Până îmi explici la ce te referi, am să-ţi zic la ce mă refer eu. "Suntem egali în drepturi", se referă la faptul că un drept se aplică sau ar trebui să se aplice uniform asupra oricărei persoane indiferent de sex, orientare sexuală/religioasă, rasă, credinţă, astfel "Dreptul de a accede într-o funcţie publică", este un drept ce poate fi pus în valoare de oricine, "Dreptul la a avea un proces echitabil", "Dreptul la informare", etc. "Egalitatea în drepturi" e o noţiune practică, nu una fiolosofică.

| LittleLady explică (pentru AdrianDihoricescu):

Pai eu ma refeream la un lucru mai diferit. Da, in drepturi cu totii suntem egali, dar nu putem fi egali astfel incat sa meritam acelasi loc in societate. Iau ca exemplu "Dreptul de a accede într-o funcţie publică". In regula, toti avem dreptul acesta, dar nu toti suntem in stare sa-l detinem. Nu? Adica nu poti cere unei persoane cu 4 clase sau uneia bolnava mintal sa intre in primarie ca secretar(de exemplu). La asta ma refeream cand ziceam :"sa ne stim locul "

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru LittleLady):

Exemplul tău nu e bun, că nu reprezinta o inegalitate. Inegalitate se referă la două persoane cu aceleaşi capacităţi, una să fie preferată în detrimentul alteia pe baza unor criterii ce nu ţin de respectivul domeniu. O persoană cu 4 clase e egală în drepturi cu o persoană cu 4 clase, ea nu va fi acceptată în primărie ca secretar nu pe bază de inegalitate ci pe bază de incompetenţă, la fel şi cel lipsit de discernământ. Dacă ai un exemplu mai clar, te aştept, însa respectivul exemplu, nu reprezintă o inegalitate. Aş putea eu să-ţi dau un exemplu, dar nu vreau.