|

Imaginaţi-vă un om care militează activ si neobosit pentru drepturile populaţiei de culoare. Se pune în fruntea unei miscări de mase, organizează marsuri de protest, ţine discursuri înflăcărate...este aruncat prin închisori, dar iese de acolo cu si mai multă determinare pentru a continua lupta.

1. Ce părere aveţi despre personalitatea acestui om?

Pe de altă parte. În teza lui de doctorat se găsesc paragrafe întregi plagiate. În plan personal: om însurat, cu patru copii, merge frecvent la prostituate.

2. Ce părere aveţi despre moralitatea acestui om?

Una peste alta, ce părere aveţi despre cel care a fost Martin Luther King? happy

32 răspunsuri:
| explică:

Întrebarea nu este una tendenţioasă. Adică nu înclin nici spre a-l acuza, nici spre a-l lăuda. Am pus-o (întrebarea) mai mult ca să vedem cum reusim să judecăm obiectiv lucrurile, nepărtinitor. Si totodată, un prilej de a ne examina chiar pe noi însine. Să punem în balanţă atât calităţile cât si defectele si să încercăm să apreciem în ce parte se înclină balanţa.
@ Darkmagic - nu am stiut că Alexandru avea înclinaţiile de care zici. Acum aflu. O să fac un search. Despre Napoleon ce să mai zic. Pur si simplu nu avea timp pentru amoruri, dacă la asta te referi când zici că era praf.

| a răspuns (pentru sabin89):

Si aici poti sa ma crezi pe cuvant, si apoi te documentezi. happy
AVEA timp, si a si iubit.
Mult.
Doar ca a fost iubit doar de o poloneza, restul "iubirilor", in cap cu Beauharnais...si-au batut joc de el pe fata.
Poate alta era soarta campaniei din Rusia, daca imparatul nu ar fi fost ocupat cu lungile ganduri si scrisori catre Joséphine.

| explică (pentru Darkmagic):

Degeaba am dat un search, că n-am găsit nimic. Dar te cred pe cuvânt.
O fi fost frumoasă contesa Walewska? laughing Cum deviem noi de la subiect! happy

| a răspuns (pentru sabin89):

1. Vezi daca internetul iti da ceva despre Hephaestion si despre pajii lui Alexandru.
2. In epoca ei, Walewska trecea drept o femeie frumoasa.
Cu standardele de frumusete feminina de acum, nu ti-ar fi placut.
3. Martin Luther a fost nepretuit pentru afro-americani.
Restul...nu conteaza.

| a răspuns:

Un om care militeaza pentru o lume mai buna, care are suflet, vede dincolo de ce e in prezent, are responsabilitate si idei bine fixate se potriveste tipului xNFJ, adica INFJ si ENFJ - tipuri de personalitate Mbti sau Meyer Briggs, sunt 16 tipuri in total si sunt bine conturate, baza pe modul in care iei decizii - nu poti folosi 2 functii deodata, ci doar una.
Revenind, Nelson Mandela a fost acest tip, INFJ, Martin Luther King e ENFJ - Poti afla mai multe si de aici >> https://static1.squarespace.com/......802924793/
Si daca vei cauta pe internet detalii despre MBTI personalities (16 in total), sunt realizate pe baza multor studii.

Revenind: imi dau aici cu parerea pentru ca si eu sunt INFJ si militez cat pot, as face si mai multe, dar situatia din acest moment nu imi permite, nu inca. Toata aceasta determinare o inteleg, pentru ca este de datoria noastra a tuturor de a face o lume cat mai buna.
Avand in vedere ca acest tip de om prezentat in prima parte, este de tip xNFJ. Avand in vedere acest lucru, nu ar putea sa aiba, pe de alta parte, acele lucruri cu privire la teza de doctorat sau faptul ca are familie, dar merge la prostituatie. Se potriveste ca nuca in perete.
Un om ce are asemenea nivel de compasiune nu are cum sa faca acele lucruri pentru ca intra in contradictie cu credintele sale. Ai avea un paradox. Ca si cum ai lipi 2 parti ce nu au nimic de-a face...
Deci luand per ansamblu tot ce ai zis, omul ar fi mincinos in a milita pentru drepturile oamenilor, pentru ca nu are suflet si dreptate el insasi, iar cei care sunt de tipul xNFJ sunt cei mai mari critici ai lor. Se critica pana la sange, aproape si nu isi iarta nicio greseala. Spun aceste lucruri pentru ca sunt pasionata de aceste tipuri care par atat de bine sa se potriveasca oamenilor pentru ca se bazeaza pe modul in care oamenii fac alegeri si vad lumea.

Deci un om ce e critic cu el si mereu vrea sa fie mai bun, sa faca mai multe nu ar avea cum sa plagieze si sa mearga la prostituate. Drept urmare nu e un xNFJ, ci e un alt tip, un tip de personalitate care nu e sincera, care nu are responsabilitate, care nu vede dincolo de prezent, careia nu ii pasa cu adevarat de oameni, ci doar de idei, scopuri, sarcini de dus la capat, ideologii - lucruri ce nu tin de omenire.

Adica e un F fals, de fapt e un T (Feelrs and Thinkers) - unul dintre cele 4 moduri de a alege si a actiona in viata, aici vizand fie sufletul (F), fie mintea(T) - nu in sensul ca cei care sunt Feels nu isi folosesc creierul, ci in sensul ca pun pret pe oameni, animale, au mila, au suflet, pe cand cei care sunt Thinkers pun pret pe idei, taskuri, teluri si nu le pasa de oameni, de suferinta lor, nu sunt capabili sa o simta, pe cand Feeler-ii sunt intr-o oarecare masura empatici, simt si absorb ce si cum se simt ceilalti. Thinker-ii nu simt aceste lucruri, ci le deduc, folosind logica.

Il apreciez foarte mult pe Martin Luther King si toti ceilalti care au vrut si vor sa faca o diferenta in lume, spre mai bine pentru ca le pasa cu adevarat, pentru ca simt suferinta si nedreptatea din jur.

| a răspuns:

Tehnic, MLK nu a avut doctorat. Practic, nu a fost anulat pentru ca ar fi fost doar de amoru' artei.

| a răspuns:

Doar cei slabi judeca pe alti, cei puternici se autocritica si se corecteaza pe ei insati

| explică (pentru RAY):

Asa e, sunt slab.

| a răspuns (pentru sabin89):

Tu nu ai criticat pe nimeni, ai intrebat ceva

| a răspuns:

Mă gândisem la Mandela. laughing
Nu exprim o părere, n-au rost cuvintele.

| a răspuns (pentru Nevermore):

Mandela a fost mult mai naspa, a fost un terorist. Si nevasta-sa (una din ele) omora oameni just for fun. Si nu ca ii impusca, le punea un cauciuc plin cu benzina pe piept (era bagat pe cap), si ii dadea foc.

| explică (pentru Nevermore):

Dacă cuvintele n-au rost, ce altceva ar avea rost? happy

| a răspuns:

Multe persoane ies din încercările dificile, mai puternice, cu trăsături de caracter mai bune.Cei mai de succes oameni nu s-au lăsat doborâţi de eşecuri.Asta denotă o personalitate puternică, în opinia mea.
Despre moralitatea omului nu mă pot pronunţa.Probabil a făcut şi unele lucruri imorale, ca noi toţi.

Faină întrebarea.

| explică (pentru J0B0MAT):

Chiar? Toţi facem?

| a răspuns (pentru sabin89):

După mine, da.

| a răspuns:

Imaginează-ți un medic chirurg talentat care salvează prin operațiile lui mii de vieți.
Dar omul se duce la prostituate, și-a înșelat nevasta și eventual mai are și alte bube.
Ce legătură are una cu alta?
Cine a hotărât în lumea asta că doar sfinții pot face minuni?

| explică (pentru Hammurabi):

"Cine a hotărât în lumea asta că doar sfinții pot face minuni?"
Chiar asa. Mai ales că nici nu există sfinţi. Nici chiar David nu a fost sfânt, dacă e adevărat că a făcut ce a făcut cu Batşeba. happy

| a răspuns:

Avand in vedere ca Martin Luther King a fost si pastor baptist, gasesc incredibil de rau obiceiul de a merge la prostituate. Citisem undeva ca din banii donati de oameni la biserica platea acele acte.

Nu m-a interesat niciodata despre el atat de tare. Face parte din istoria SUA. E prima data cand citesc astfel de lucruri despre el.
Daca sunt adevarate, e foarte rau. Stiu, fiecare om greseste, dar nu poti sa fii pastor, preot si sa fii implicat in scandaluri sexuale.
E important de stiut si cand au avut loc aceste actiuni.

| explică (pentru AC4S4):

Uitasem de aspectul ăsta, dar asa e cum zici, a fost si pastor Baptist.

| a răspuns:

Lucrul cel mai palpitant la stiinta, inginerie si ideologii politice este ca nu depind de caracterul moral al oamenilor.

| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Moralitatea asta este o problemă căreia cred că niciodată n-o să-i dăm de capăt. Ba că depinde de nu stiu ce, ba că nu există, ba că este dar vrem să ne facem că n-o vedem...

| a răspuns:

Pentru lupta pe care a dus-o in favoarea drepturilor populatiei de culoare este de admirat si un model de urmat.
In ceea ce priveste moralitatea cuiva e preferabil de abtinut de comentat, nu stiam pana acum ca avea aceasta slabiciune in materie de femei, poate asa o fi fost dar daca nu sunt surse sigure nu ar trebui sa riscam sa raspandim zvonuri false, si de presedintele Iohannis se spunea in campania electorala ca era pedofil, oamenii influentiiau destui dusmani care incearca sa le pateze imaginea.

| explică (pentru Nilsson):

În general nu e bine, asa cum ai zis si tu, să umbli cu zvonuri ne fondate. În cazul ăsta însă informaţia este publică, este pe Wikipedia. Noi doar am citit acolo si am încercat să ne dăm cu părerea.

| a răspuns:

Nu stiai ca, de la Ph.D in sus, lucrurile nu mai merg in directia multimilor?
Ca se schimba niste mentalitati, si aproape, "fizicul" creierului?
Este enorm de mult de explicat, deci ai face bine sa ma crezi pe cuvant, titlurile si cariera academica in general, nu fac casa buna cu talentul de a insufla si manevra mase.
De asta, doctoratul a fost un "fake".
E drept ca cei care au talentul si forta de a manevra mase, manifesta uneori si dorinta de a avea si un "dosar de intelectual", dar asta, tocmai pentru ca este urias de dificil "si/SI"...si majoritatea lor sunt fake-uri.

Despre preferintele lui in materie de sex nu comentez.
E...King.
Asa cum nici de la tine nu am auzit vreun comentariu legat de faptul ca Napoleon a fost PRAF in amor, sau ca Alexandru a cochetat cu homosexualitatea. happy

| a răspuns (pentru Darkmagic):

Cu siguranta, au existat filosofi, poeti platiti de catre administratie (curti imperiale/regale, guvernatori etc) pentru a manipula masele.
Termenul de "manipulare" e interpretabil. Eu cred subiectul "manipulare" e foarte larg.

| a răspuns (pentru Thecurious):

Cred ca*

| a răspuns (pentru Thecurious):

Manipularea, ca si tehnicile ei, evolueaza, unii spun ca, la intervale de decade.
Discutam de manipularea care se practica restrans, la inceputul anilor 60, nu despre nebunia de acum, cand prin tehnologia prezenta in fiecare casa si in orice buzunar, a ajuns la cote inimaginabile.

| a răspuns:

Citeam citeam, si imi ziceam, stai putin, ca a fost unul care deja a facut asta. Martin Luther King.
si cand ma uit la sfarsit, Martin Luther Kinglaughing))
chiar daca l-au omorat, vocea lui, a schimbat multe, pentru vietile negrilor din state. Si chiar si acum. A luptat pentru egalitatea drepturilor, si in mare parte, eu zic ca i-a reusit. chiar si dupa moartea lui.

| explică (pentru anonim_4396):

A fost un success, indiscutabil.

| a răspuns:

Personalitate obsesivă.
Probabil ca și moralitatea tot de-acolo i se trage.
P.S. E greu de discutat despre o persoana de genul asta. Și acum este un subiect sensibil. Motiv pentru care nu i-a fost anulat titlul probabil.

| explică (pentru NumeUtilizatorMyAss):

"E greu de discutat despre o persoana de genul asta"
Cred că despre orice persoană e greu de discutat. Un înţelept spunea: "Cunoaste-te pe tine însuţi". Si nici chiar asta nu este usor de făcut.

| a răspuns (pentru sabin89):

Pai tu ai vrut sa ne spunem părerea (asta face parte dintr-o discuție).
Sa-ți spun o părere sinceră: nu am crezut niciodata in viteji de genul lui MLK fără a fi un scop politic in spatele anumitor acțiuni. La fel cum s-a întâmplat și cu Laszlo Tokes la Timișoara. Alta fata bisericeasca care a provocat o schimbare majora. In fine, nici nu cunosc foarte bine evenimentele. Cert e ca anumiți susținători ai cauzei au câștigat multă simpatie și voturi. Zic asta doar așa ca și efect(e) al unei cauze.
Cât despre el pe plan personal...cam asta spune totul despre caracterul unei persoane. Acolo se vede cât de moral era de fapt.
Dar ce evenimente și trăiri din trecut l-au împins sa fie atat de fixist pe cauza lui... Pentru asta e nevoie de intervenția unor psihanaliști. Pe mine ma depășește.