| 94Lucifer94 a întrebat:

Mi s-a întâmplat recent să adorm și sa ma trezesc paralizat in somn. Eram așezat pe spate, întins pe canapea, televizorul mergea cu volumul la minim și am dat să mă mișc, pentru a ma ridica. Surpriza a fost cand am simțit cum mișc mâinile dar de fapt mâinile au rămas in aceeasi poziție, nu puteam să stabilesc legatura cu trupul. Înainte să adorm tin minte că vedeam cum stau pe telefon, iar imaginile erau foarte clare. Imi dadeam seama că de fapt eu visez. Nu stiu dacă această constientizare m-a făcut să mă trezesc dar trupul sa fie adormit. Primul gand cand se întâmplă, e sa observ dacă simt atingeri sau dacă simt vreo prezență in cameră. Din cate am auzit, ar exista anumite entități care îți induc paralizia ca apoi sa se hrănească cu frica ta. Mă trezeam, dar după adormeam la loc. Si am fost paralizat in somn cam de 4-5 ori in acea noapte. Și apoi am decis sa inchid ochii pentru că in cele din urmă începusem să simt că ar mai fi cineva, o entitate sau o energie, deoarece mă treceau fiori, simțeam o frică absurdă doar pentru că realizam că nu pot sa ma mișc. Nu e prima dată cand mi se întâmplă, in trecut am avut si experiente neplăcute in timpul paraliziei in somn. Dar am zis hai totuși să inchid ochii si să încerc să ies din corp, e ceva ce nu am reusit niciodată și anume, proiectia astrală. Prima data am incercat sa plutesc până ajung in poziția verticală, dar aveam impresia că mă afund si asta iar m-a speriat puțin. Apoi am incercat sa imi imaginez cum mă reasamblez intr-un corp temporar, dar nici asta nu a functionat. De multe ori cand incercam să ies din corp cu ochii deschisi, observam oarecum mainile cum le miscam in aer, dar nimic mai mult ca și cum as fi lipit de corpul material și nu mă pot desprinde. Odata am simtit cum m-a impins ceva invizibil inapoi in trup. Presupun că există niște legi, sau pur si simplu nu pot pune in practică. O altă metodă a fost să fiu intr-un vis lucid, iar acolo era o fetiță care tremura si se uita la mine, oarecum înfricoșătoare și m-am dus la ea, sperând să mă decorporalizez. I-am luat mainile și i-am zis ca să mă tragă cand ii zic. In următoarea secundă am intrat in starea de paralizie, eram in pat, stiam pozitia, văzusem camera și am zis "trage-mă", fiind încă conectat cu acea entitate din vis cu chip de fetiță. Și in urmatoarea secundă am simțit cum am plecat din corp, dar imediat s-a distorsionat absolut totul și o entitate m-a prins de cap și mi-a zis "culcă-te", iar apoi am simțit că m-am intors in trupul meu care încă dormea, dar eram parcă încă forțat de acea entitate. Și m-am trezit printr-o metodă care a functionat mereu si anume, să imi dau un impuls. Mi se mai întâmplă din când in când să fiu paralizat in somn, iar ce vreau este sa explorez putin din aceat fenomen, pentru a testa limitele realității. A reusit cineva sa se decorporalizeze in situatii similare?

19 răspunsuri:
| slayer09 a răspuns:

Stau si ma gandesc sa nu fie un vis intr-un vis, care este lucid. Eu nu am avut parte de aceste decorporalizari. Dar stiu ca am avut si eu parte de un vis in care visam, si atunci cand visam ca visam eram constient ca e un vis, si uneori visam si eu monstri de ma luptam cu ei, apoi ma trezeam, dar ma trezeam tot in vis, si ma gandeam ca m-am trezit, dar era tot un vis si cum ziceai si tu, ma miscam dar nu simteam corpul ca sa misca pentru ca eram inca in vis, dar mai aveam si parte de alti oameni in camera si ma speriam, apoi imi dadeam seama ca tot un vis e si tot asa imi dadeam "impulsuri" sa ma trezesc si ma trezeam dea binelea.

| 94Lucifer94 explică (pentru slayer09):

Da, nu prea imi plac visele in care incerc să mă trezesc dar mă trezesc tot in vis. Am pățit și asta. Dar e posibil să vezi spirite și ființe ciudate dacă incerci să deschizi ochii in timp ce ești paralizat. Eu am observat că pana si niște chestii din cameră pot să prindă altă formă. prefer să inchid ochii si să mă gândesc la ceva pozitiv, să exprim un sentiment de iubire sau pur si simplu să incerc să ies din corp. Uneori mai am senzatia că aud vântul in urechi sau ceva de genul

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La pragul dintre starea de veghe și starea de somn se produc paralizii musculare și halucinații. Asta ai suferit tu.

| 94Lucifer94 explică (pentru sadrian46):

E mai mult decât simple halucinații. Deși mușchii sunt paralizați, dacă incerci să miști mâinile si nu doar, simți mișcarea. Cred că se datorează corpului energetic. Iar asta nu ar putea decât confirma că există suflet si viață după moarte, chiar dacă e impropriu spus.

| sadrian46 a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Cu corpul energetic, suflet și viață după moarte intrăm în altă zonă de discurs, care mi se pare mie că nu are legătură cu cele de mi sus,

| Celcestietot a răspuns:

Da, mi s-a mai întâmplat și mie. Oricum când ieși din corp ai o stare confuză sau cel puțin eu așa o am. Nu mi se întâmplă des, dar când mi se întâmplă ies doar așa involuntar, mai mult când stau in pat și dorm sau ațipesc. Ție ți se întâmplă să ai o stare de confuzie când ieși din corp, sau i se întâmplă cuiva?

| 94Lucifer94 explică (pentru Celcestietot):

Nu prea am reușit să ies din corp. Mă sperii puțin când incep să simt că plutesc fără să știu încotro, sau pur si simplu simți că te duci in jos, și asta mă face să mă trezesc. Oricum mai mult mi se intâmplă dacă dorm pe spate. Chiar mi-am pus telefonul pe tavan să mă filmez, sunt curios dacă deschid ochii cu adevărat sau doar ochii energetici.

| Celcestietot a răspuns (pentru 94Lucifer94):

O persoană de la mine din familie era în camera și când am intrat și când am ieșit din corp nu a văzut nimic paranormal. Oricum Dumnezeu a creat lumea nevăzută mai întâi și apoi lumea văzută. Doar demonii și îngerii se materializează, dar mai mult demonii. Vreau sa spun că oricum nu o să fi văzut de nimeni din lumea asta carnală. Nici camerele nu știu dacă s-ar putea să prindă asta. Eu pot să ies din corp așa mai random din orice poziție cred. Apropo, ți-ai văzut corpul și după ai intrat în el? Întreb pentru că mie mi s-a mai întâmplat. Apropo, tu ieși așa fără voie sau cu voie, și dacă este cu voie, atunci cum de o faci?

| 94Lucifer94 explică (pentru Celcestietot):

Sunt de acord cu tine că vei fi văzut doar de ființe energetice dacă te decorporalizezi, iar camere nu sunt pot capta ceva imaterial, altfel sunt sigur că ai vedea numai spirite probabil si când ai face un selfie in oglindă la miez de noapte. Cat despre corp, mi-am vazut doar mâinile energetice, in timp ce mainile trupești erau erau pe langă corp. Există diferite metode de a ieși voit. O metodă este să incerci asta dimineața, iti pui o alarmă sa te trezești cu o oră mai devreme decat te trezești de obicei, iar apoi te gandești in jur de 30 de minute la decorporalizare, apoi te pui deja la somn. Tu fiind deja oarecum odihnit, vei putea să fii oarecum ''treaz'' sau conștient de faptul că ești in pat si ai adormit. Tot ce trebuie să faci e sa te gandești la tine ca la un spirit si să incerci să plutești in sus. Dar la mine tocmai aici apare blocajul, simt că plutesc dar nu pot face acest salt, de a ieși din trup, iar in cele din urmă mă trezesc. E puțin ciudat să auzi sunete, sau voci. Dar mă gândesc pozitiv si nu las frica să pună stăpânire pe mine

| Celcestietot a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Da, este ciudat sa auzi sunete și voci, dar acestea chiar sunt de la acele ființe. Eu cam mereu când am făcut asta am reușit să ies cu totul și să trec prin pereți chiar. Nu eram conștient de asta, era ca un vis.

| 94Lucifer94 explică (pentru Celcestietot):

Am pățit din nou recent. adormisem la muncă... era frig si am adormit in șezut, cu mâinile sub picioare. era puțin rece... dar totuși, m-am trezit paralizat in somn. Încercam să imi mișc mâinile. Televizorul era aprins când am adormit. Dar si când eram paralizat in somn, se pare că eram capabil să văd ce era la televizor in acel timp. Dar era cum zici tu, ca intr-un vis. In loc de post englezesc, vedeam că era PRO TV. Mâinile erau sub picioare, dar eu eram ca beat. Nu puteam să le mișc, dar apoi mi-am dat seama că mâinile sunt sub picioare. Si uite așa m-am trezit paralizat, abia apoi am căpătat control asupra corpului

| Donsavas a răspuns:

Paralizia in somn este un semn clar ca suferi de narcolepsie. Diagnosticul este hotărât de neurolog si tratamentul stabilit tot de specialist. Trebuie să te vadă și un psihiatru înainte sau după. Ei își pot da seama ce se intampla cu tine.

| 94Lucifer94 explică (pentru Donsavas):

Sincer nu zic că nu e posibil, dar ce experimentez eu se intamplă in special când adorm pe spate. Nu e ceva care să se întâmple des, dar când se intâmplă știu sigur că nu sunt doar halucinații, ci doar faptul că tu devii conștient in timpul somnului. Cu timpul tragi singur concluziile.

| Mircea08 a răspuns:

Daca nici tu care te numesti "lucifer",( in semn de respect pentru satana) nu stii, de unde sa stie credinciosii?
Si totusi cunosc foarte bine patru persoane care se decorporalizau cand voiau. Chestia asta nu poate fi dobandita, e ceva de genul ori o ai ori nu o ai, si nu tine de faptul ca esti sau nu credincios.
Faptul ca exista in camera entitati este la fel de adevarat, numai ca ele sunt diavoli cu forma umana si sub nici o forma suflete ale celor care au murit. Nu cred ca e bine sa permiti ca mintea ta sa devina terenul de joaca a diavolului. Tot ceea ce ti se intampla este o urmare a invataturilor pe care ti le-ai bagat in cap si care desi par interesante duc in final la ceva rau sau foarte rau. Nu poti afla adevaruri citind de dimineata pana seara niste minciuni, la fel si faptul ca nu ajungi la un rezultat bun facand raul (poate ca rezultatul pare a fi bun, dar sigur asta nu este decat o iluzie de moment)

| 94Lucifer94 explică (pentru Mircea08):

Eu sincer nu judec si nu dau atribute acelor entități, chiar dacă uneori simt atingeri in timpul paraliziei, atat timp cat ele nu imi vor răul nici eu nu le voi judeca. Dar e posibil să fie si adevărat ceea ce zici tu. Eram in clasa a 10-a când mi s-a intamplat pentru prima dată intr-o dimineață de iarnă să fiu trezit din somn de o astfel de entitate. Visam liniștit, când dintr-odată am simtit niște furnicături pe gât. Nu imi dădeam seama, eu tot visam si dormeam liniștit. Dar dintr-odată am simtit că o mână m-a cuprins si mi-a ridicat capul si scotea un sunet de fiară, ca un leu. Mai simt rareori presiune mare asupra corpului sau chiar o durere in coaste, ca și cum cineva mi-ar provoca durere intentionat. Toate aceste experiențe sunt chestii care incerc să le ințeleg si poate chiar să gasesc răspunsuri prin ele

| AlexandruAndrei a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Intrebarea e daca tu chiar vrei sa intelegi aceste experiente sau preferi sa le atribui niste nuante care sa le faca sa para mai mult decat sunt in realitate, in functie de anumite asteptari pe care le ai.
Paralizia in timpul somnului poate conduce la halucinatii, cu senzatii tactile, vizuale si auditive. Toate acestea au explicatii stiintifice, nimic mistic, nici vorba de entitati malefice si proiectie astrala sau mai stiu eu ce povesti.
Daca tot ai pomenit ca experimentezi vise lucide, probabil stii ca paralizia in somn poate reprezenta o poarta spre acestea, asa ca ai putea sa profiti din plin de pe urma acestor experiente, cu conditia sa renunti la incecarea de a impinge lucrurile in directii care nu duc practic nicaieri (ma refer aici in principal la asa zisa proiectie astrala).

| 94Lucifer94 explică (pentru AlexandruAndrei):

Paralizia in somn pentru mine este o stare in care experimentezi senzatia de spirit prins intr-un trup de carne adormit, iar știința a dovedit că proiecția astrală este posibilă prin diferite experimente in care așa zisele persoane care stăpâneau proiecția astrală, au relatat numărul exact care se afla scris pe o foaie si pus undeva sus. Plus că multe cazuri de proiectie in timpul operației au fost relatate, prin faptul că multiple persoane au avut parte de această experiență, văzând sala de operație si doctorii. Chiar un doctor care studia fenomenul, avea deasupra spitalului o pancardă cu un număr iar unii pacienți au menționat acest număr in timpul operației

| AlexandruAndrei a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Poti sa numesti cel putin una din 'asa zisele persoane care stăpâneau proiecția astrală' si care au reusit prin proiectie astrala sa citeasca ce era scris pe o foaie, in cadrul unui experiment documentat stiintific?

| MPersephone a răspuns:

Am avut asa gen de experiente ani la rand, era ceva obisnuit pentru mine. In schimb, in realitate incepeam sa innebunesc, vedeam aceleasi lucruri pe care le vedeam in timpul paraliziei.