| Nilsson a întrebat:

Nu vi se pare dubios că vaccinarea în masă a populației va începe abia din primăvară, când rata îmbolnăvirilor va intra natural pe un trend descendent dacă se menține rata de infectare actuală?

O dată ce se depășește pragul de 50% de infectare a populației, numărul cazurilor zilnice va scădea treptat fiindcă din moment ce o persoană din două va fi imunizată, șansele ca un bolnav să dea virusul mai departe se împart la 2 și evident că vor fi din ce în ce mai puține cazuri noi.

Și mai interesant e că producătorii garantează o eficacitate de aproximativ 90% a vaccinului, cam aceeași cu ponderea cazurilor asimptomatice sau ușoare.

Deci dacă ieși pozitiv și ești asimptomatic, este meritului vaccinului, dacă intri la ATI, e în marja de eroare.

Și evident că toți vor atribui vaccinului meritul pentru sfârșitul pandemiei, când de fapt aceasta se va fi încheiat în mod natural.

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Asta suna dubios, bine gandit!winking

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si cu ce vrei sa ne vaccinam acum?
Ne vom vaccina, pe rand, cand vom avea vaccinul.

| Inferno a răspuns:

"Nu vi se pare dubios "

Nu, nu mi se pare dubios absolut deloc. De ce, te aud intreband?
Pentru ca aleg sa traiesc intr-o lume ce respecta birciul lui Occam, iar nu intr-una bazata pe conspiratii absurde.
In lumea mea oamenii au ajuns pe luna, Pamantul nu este plat si nu are doar 6000 de ani, dinozaurii au existat, iar Universul, impreuna cu toate amintirile noastre, nu a aparut joia trecuta.

| Jassmina a răspuns:

Nu mi se pare deloc dubios, pentru ca in primavara este termenul cel mai scurt, cand vaccinul are suficienta testare si poate fii folosit sa opreasca infectarea.

Un alt 3-lea val in primavara, ar putea fi mult mai violent decat cele doua de pana acum.
Suntem departe de a avea 50% infectati!
La acest moment cifra tuturor celor infectati este de 430.605 din cele 19.000.000 (milioane) de locuitori a Romaniei.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

| Nilsson explică (pentru Jassmina):

Cazurile depistate nu reprezintă totalitatea cazurilor, numărul real este de câteva ori mai mare.

Cei asimptomatici nu au cum să fie depistați decât atunci când se fac testări în masă, altfel nu au de ce să se testeze dacă nu au nici cea mai mică problemă de sănătate.

Și în plus de asta, creșterea numărului de îmbolnăviri este exponențială, în ultima lună am impresia că au fost mai multe îmbolnăviri în țară decât în primele 6 luni cumulat, deci ne îndreptăm rapid spre o rată de imunizare de 50%.

Pfizer și Astra Zeneca au anunțat că au încheiat faza de testare a vaccinului, în primă fază vor fi vaccinați cei din categoriile vulnerabile și abia din primăvară restul populației.

Foarte caraghios mi se pare că cei care se vaccinează vor fi obligați în continuare să poarte mască de protecție, deci concluzia poți să o tragi și tu.

| Sn4k3 a răspuns:

It's all part of the plan

| Furnicuta000 a răspuns:

Mi-a spus cineva ca in sistemul medical o sa inceapa foarte curand vaccinarea si e obligatorie. Am impresia ca peste cateva luni ori vor intra peste noi in case sa ne vaccineze ori va fi optional dar pana la urma nu o sa ne lase sa intram nici in magazin fara vaccin si deci tot se va ajunge sa fie obligatoriu. Ideea e ca se vrea vaccinarea intregii populatii

| zilog a răspuns:

SUNT PREA MULȚI OAMENI PE PLANETĂ care consumă mult prea multe resurse fără să mai fie nevoie de ei pentru că sau făcut roboți care deservesc necesitațile celor care conduc lumea.
iar acum trebuie sa se intâmple apocalipsa
citeste Apocalipsa din Biblie si vei vedea ca traim exact zilele apocalipsei!
hai ia Biblia ce mai stai?

Întrebări similare