| mastadont a întrebat:

„Oamenii deștepți învață din tot ce li se întâmplă și de la toată lumea. Oamenii mediocri învață din experiența proprie, iar oamenii stupizi au deja toate răspunsurile." – Socrate
Ce părere aveți? Credeți că Socrate are dreptate în acest citat?
Cum comentați?

42 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Socrate, chiar dacă a învăţat din tot ce i s-a întâmplat şi de la toată lumea, tot nu a devenit deştept. De unde ştiu? Păi el însuşi a afirmat că tot ceea ce ştie e că nu ştie nimic.

| mastadont explică (pentru sabin89):

Da, acesta este paradoxul cunoașterii. Cu cât știi mai multe lucruri cu atât se deschid mai multe posibilități de a cunoaște altceva nou. Nu e vorba că nu știi nimic, e vorba că știi atât de puține lucruri despre lume încât nu ți-ar ajunge 10 vieți să le înveți pe toate.

| RAY a răspuns:

Credeți că Socrate are dreptate în acest citat?
Degeaba înveți din propria experienta, pentru ca ești limitat.
De exemplu : Eu am fost dezamăgit in iubire de foarte multe ori, astfel am ajuns sa fac generalizări, ignorând faptul ca exista si contra exemple, dar partea emoționala respinge asta din cauza frici de a fii dezamăgit, da se poate afirma ca sunt mediocru in gândire, rațional ar fi sa încerc sa îmi caut iubita si sa vad si de experientele altora nu sa le ignor

| T0T a răspuns:

Aș spune „înțelepți". Dar, da, sunt de acord.

| Frank51 a răspuns:

Nu are legătură nivelul de inteligență cu greșelile. Greșeli face absolut toată lumea, și este chiar parte din viață, o normalitate.

| mastadont explică (pentru Frank51):

Aici sunt de acord, însă e important ce facem după ce comitem o greșeală. Știm sau nu să învățăm o lecție din aceasta? Nu mai știu cine spunea că orice greșeală e o lecție importantă de viață.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

Absolut. Mai ales ultima parte. A crede ca ai deja toate raspunsurile nu e doar aroganță ci și prostie pură. Când avansezi în cunoastere iti dai seama de cat de puțin cunoști de fapt.

| CIaudiu a răspuns:

LovedByGrace spune ca rezoneaza, dar in practica face cu totul altceva. E super religioasa, alege sa creada doar ce-i convine in conformitate cu religia sa, se contrazice cu cei care spun lucruri contrare asteptarilor ei fara sa detina informatii reale si dovedibile si lista continua. La inceput am placut-o foarte mult ca mentalitate pentru ca era pasnica, civilizata (parere ce o am si acum) si vorbea la subiect dar cu timpul vazandu-i raspunsurile cu tenta religioasa la intrebari care nu cereau asta mi-am dat seama ca la cunostinte e total varza, gandeste religia in locul ei. Daca religia ar spune negru pe alb in cartea sa de povesti ca Pamantul e patrat, asta ar fi sustinut cu desavarsire chiar daca ii arata-i 1000 de dovezi si o excursie in spatiu cu vedere spre Pamant.

| T0T a răspuns (pentru CIaudiu):

Culmea e că ea nici cartea n-o aprobă. Aprobă ce îi spun apropiații îndoctrinați, chiar dacă cartea spune cu totul altceva.
Orice i-ai spune, dacă nu e conform cu opiniile celor din cercul ei de religioși, ignoră, așa cum boul ignoră lătratul câinilor. De genul: „Nu am ce învăța de la cei cu care nu sunt de acord". E un exemplu bun.
Oricum, aici e vorba de niște evenimente, probabil, nefaste din viața sa care au adus-o în asemenea situație.

| Anonim a răspuns (pentru CIaudiu):

Da, dacă Sfânta Scriptură ar fi consemnat că Pământul este pătrat, aș fi crezut cu toată inima.winking Dar nu a făcut-o. Știi de ce? Pentru că acest Cuvânt al Lui Dumnezeu este drept și desăvârșit. Poate lumea asta să se dea peste cap, dar Cuvântul Lui Dumnezeu rămâne în picioare neclintit. Chiar și atunci când cerul și pământul vor trece. Chiar mai înainte îi arătam cuiva de pe site un argument al veridicității Bibliei, dintre multele argumente de necontestat, și anume profețiile uimitoare din cartea Daniel, împlinite întocmai, căci altfel nu se putea.
Am aflat că nu mă mai placi...să știi că nu ești nici primul nici ultimul care nu o face. Dar iubirea noastră pentru oameni nu trebuie să fie condiționată de nimic, nici oferită în schimbul iubirii, nefiind negustorie.
"Era pașnică, civilizată..." denotă că ceva s-a schimbat. Îmi poți oferi un exemplu de când am încetat să fiu pașnică și civilizată? happy

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Nu niște evenimente nefaste m-au adus într-o "asemenea situație", ci Dumnezeu în iubirea Lui m-a chemat pe când eram încă un copil, liniștit, care își vedea de școală și care rupea cartea învățând. Deci ipoteza ta pică. happy
Și acest glas al Lui este prea dulce și prea blând pentru a putea fi ignorat.

Legat de prima idee, îmi oferi un eexemplu, te rog? Pe ce bază ai afirmat asta?

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Deja ți-am dat răspunsuri la anumite întrebări pe care le-ai pus. De exemplu, tu crezi în iad, în condițiile în care nicăieri în Biblie nu se spune ceva de vreun iad.

„Și acest glas al Lui este prea dulce și prea blând pentru a putea fi ignorat."
Nu știu ce glas blând auzi tu, sper că nu e problemă la nivel psihic. Totuși, dacă te referi la Biblie, cum să nu? Glas dulce de a omorî niște copii prin fiare sălbatice pentru că au râs de un chelios. De a omorî milioane de oameni. Foarte dulce glasul.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Ai dreptate, nu am întâlnit în Biblie termenul de "Iad", însă creștinii îl folosesc cu referire la un concept biblic, și anume iazul de foc sau moartea a doua.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde reiese în Biblie că iazul de foc e ceva la propriu? Din Biblie reiese tocmai contrariul.
„Şi Moartea* şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul** de foc este moartea a doua.
Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat* în iazul de foc." Apocalipsa 20:14, 15
Moartea e aruncată în iazul de foc, adică e anihilată. Nu poți chinui și arde la propriu un lucru conceptual ca moartea. De fapt citatul spune că moartea a fost anihilată pentru ca morții să fie judecați, iar cei care nu au fost în cartea vieții au fost anihilați, anihilare comparată cu un iaz de foc, numit și moartea a doua, o moarte permanentă.
Nicăieri din Biblie nu reiese că e cineva chinuit și torturat veșnic într-un loc numit iad. Un iaz de foc nu te torturează veșnic, te omoară direct. Moartea e cea veșnică.
Dacă ar fi cum zici tu, ca un om să fie torturat veșnic pentru niște fapte simple făcute într-o viață scurtă, nu te supăra, dar cu atât mai mult ar fi aberant și lipsit de orice blândețe. Apropo, cum era cu blândețea aflată în antiteză cu zeul din Biblie?
Biblia are multe metafore. Moartea e prezentată în multe moduri. Atunci când arzi o hârtie aceasta devine cenușă, fără nicio posibilitate de a fi restabilită la forma inițială. Cam asta e semnificația focului în acel pasaj. Nicăieri nu se afirmă că omul va deține un corp nemuritor rezistent la foc doar ca să sufere veșnic. Asta e doar în imaginația bolnavă a unora.

| cristi202 a răspuns (pentru CIaudiu):

Nu LovedByGrace s-a schimbat, ci tu, si de aceea o vezi altfel. Ea e la fel, o fata pasnica, civilizata, care vorbeste frumos. Ar fi cazul sa dovedesti ca nu mai e pasnica si civilizata, nu sa arunci cu piatra. Poate ca da raspunsuri cu tenta religioasa, dar, din cate stiu eu, traim intr-o tara in care libertatea de expresie exista, deci are dreptul la ea. Nu cred ca a adus injurii cuiva, ca a vorbit urit, incit sa te iei asa de ea. Si eu vorbesc la fel ca ea pe aici, si totusi nimeni nu s-a luat de mine, ba mai mult, unii stiu sa ma respecte pentru convingerile mele religioase ferme, desi nu cred la fel ca mine.

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Poate fi focul durerii despărțirii de Dumnezeu și viermele remușcării veșnice... însă ce e mai rău de atât?

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai ce remușcare să ai dacă ești mort. Chiar dacă conform logicii tale e o durere pe moment, aceea nu poate exista după ce ai murit. Oricum ar fi, nu e nici pe departe dpdv biblic așa cum își imaginează creștinii-ortodocși acel iaz pe care îl numesc în mod incorect iad și îl asociază cu tot felul de prostii.
Totuși toți ne despărțim de un Dumnezeu când murim. Poate fi și asta o metaforă. Deși tu nu gândești deschis la ceea ce se scrie acolo, doar preiei idei de la acel cerc religios de care aparții, așa cum am spus înainte. Ești lipsită de individualitate și gândire critică. Totuși Biblia, dpdv metaforic, are o porțiune de adevăr. Credincioșii adevărați mor cu o iluzie în minte și poate cu speranță, adică mor cu Dumnezeul lor, singurul paradis pe care îl pot avea fiind în mintea lor. Nici nu poate exista altfel de paradis, căci în mare paradisul e subiectiv. Nu pot toți să fie satisfăcuți de aceleași lucruri. Religia e un ideal pe care unii îl transformă, alții se lasă manipulați în întregime de acesta fără să își formeze o personalitate și fără să își cunoască dorințele. Cei care nu cred mor cu regretul morții, atât cât îl are fiecare. Există o despărțire față de propria conștiință care e altă formă de iluzie, care poate fi asociată cu Dumnezeu.
Eu cred că rar există creștin căruia să nu îi fie frică de moarte (de aia am spus „creștin adevărat"). Majoritatea sunt ipocriți și nici nu realizează. Pentru mulți credința e doar un instrument al egoismului și al instinctului de supraviețuire. De fapt pentru toți e. Toți oamenii sunt egoiști într-o formă sau alta. Dar depinde în ce formă.

https://www.youtube.com/watch?v=c-QSOX7AGQI

| Anonim a răspuns (pentru T0T):

Odată într-un vis am avut ocazia să experimentez durerea despărțirii de Dumnezeu, pentru câteva secunde...și efectiv e o durere a sufletului care sufocă. Era o reală sufocare. Și nici nu vreau să îmi imaginez cum e o astfel de veșnicie.
Nu cu toții ne despărțim de Dumnezeu când murim...pentru că unii, chiar dacă vor fi murit, vor trăi, pentru că au crezut în Hristos. Dumnezeu este Dumnezeul celor vii, nu al celor morți...și în toți cei vii.
Legat de clip...nimeni nu poate pe puterea lui să moară ca martir, suntem slabi. Dar Puterea Lui Dumnezeu în slăbiciune este făcută desăvârșită.
"Ești lipsită de individualitate și de gândire critică." De unde ai dedus?

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai, adică e mai importantă viața ta lumească decât Dumnezeul ăla blând și măreț? Încerci și să justifici acest lucru. laughing Slăbiciunea asta vine din nesiguranță. Credința ta e, de asemenea, una egoistă. Sunteți ipocriți, dar asta e inclus în slăbiciunea voastră. Oricum, cred că ești prima pe care o văd să recunoască atât de direct, chiar dacă devine penibil că încerci să pari mare credincioasă și să justifici așa ceva.

„De unde ai dedus?"
Deoarece tot ce crezi tu despre ce scrie în acea carte, dar și despre orice aspect religios e preluat de la alți oameni, unii mișei, alții manipulați la rândul lor. Ești influențată de acel cerc religios pentru că trăiești în anumite circumstanțe. Practic trăiești într-o închisoare din care nu vrei să evadezi. Ai o personalitate care favorizează aceste aspecte, probabil. Dacă erai născută în Arabia Saudită aveai aceeași intensitate a credinței, la fel de puternică, dar în Coran. Dumnezeul tău e de fapt sensibilitatea ta și egoismul tău. Renunți la rațiune pentru idealuri și egoism (din care fac parte slăbiciunea psihică, dar și cea emoțională).

| sabin89 a răspuns (pentru T0T):

Totuşi, mai bine ca ea decât nazist/fascist deghizat în creştin. Vezi, de exemplu:
"Românii sunt niște specii de viețuitoare pe o scară mai de jos decât animalele"
https://www.tpu.ro/......-mai-mult/

| T0T a răspuns (pentru sabin89):

Ăla nu e român happy? Deși respectivul are dreptate legat de mulți dintre români, nici eu nu sunt de acord cu generalizări din astea.
Oricum, dacă X e mai „bun" decât Y, asta nu înseamnă că e mai „bun" și decât Z. Nu am implicat Y. În general omul trebuie să tindă la mai bine, nu să își impună limite imaginare pentru că se poate și mai rău. Altfel, același principiu se poate aplica peste tot. De exemplu și un criminal poate spune: „Totuși e bine că eu nu am omorât câți a omorât Hitler." Dar stai, nu e bine deloc.
Nu aș fi insistat pe subiect dacă aș fi văzut-o pe respectiva cu agresivitate și răutate religioasă. Poate inocența ei este o mască. Dar, dacă nu este, merită să încerc să o facă să își pună niște întrebări, că poate se maturizează.
Nu fi dur și insistent cu cei cu care nu se poate, că ești degeaba. Principiul meu ar fi pe dos, deci.

| CIaudiu a răspuns (pentru cristi202):

Ar trebui sa citesti cu atentie ce am zis. Nu am zis ca nu mai e la fel de civilizata, pasnica etc. Am spus ca cu timpul am observat si ca nu are o judecata atat de buna. Gandeste religia in locul ei.

| CIaudiu a răspuns (pentru anonim_4396):

""Era pașnică, civilizată..." denotă că ceva s-a schimbat. Îmi poți oferi un exemplu de când am încetat să fiu pașnică și civilizată?" - nu la asta m-am referit. Parerea pe care am avut-o la inceput o am si acum doar ca am mai adaugat ceva, si acel ceva l-am explicat in a doua jumatate. Am vorbit la trecut pentru ca am descris impresia din trecut de la prima vedere. O sa modific mesajul ca sa nu se inteleaga gresit.

| cristi202 a răspuns (pentru CIaudiu):

In primul rind, nu numai eu am inteles ca nu mai e pasnica si civilizata, si atunci e vorba de o exprimare deficitara din partea ta. Nu trebuia sa adaugi chestia cu pasnica si civilizata. Nu in sensul pe care i l-ai dat.
In al doilea rind, de ce te deranjeaza ca vorbeste religia in locul ei (ca sa ma exprim ca tine)? Ea isi spune punctul de vedere, care e profund religios. Dar asta nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni, cred ca avem libertate sa spunem ce credem si ce gindim atita timp cit o facem cu respect. Dar, fara sa iti dai seama, ai pus accentul pe ceva care credinciosii considera a fi frumos, a fi ceva de atins. Poate ca vrem ca religia sa vorbeasca prin noi. Tu ii zici religie, noi ii zicem Dumnezeu. E vorba de principiile Bibliei care, transpuse in viata de zi cu zi, te determina sa gindesti si sa actionezi intr-un anumit mod conform lor, adica te patrund, incit chiar sa te exprimi prin ele. Tu vezi doar religia, pentru ca crezi ca Biblia e doar o carte de povesti probabil, noi vedem mult mai mult, vedem puterea care poate transforma vieti in bine, si chiar o face, daca e sa facem abstractie de cei care chiar sunt doar persoane religioase si nu se schimba nimic in viata lor pentru ca totul e doar o religie pentru ei. Viata ei a fost schimbata de acea putere, a mea la fel, la fel si a altora, si de aceea isi permite sa vorbeasca asa.

| cristi202 a răspuns (pentru T0T):

Tu ai invata ceva de la cei cu care nu esti de acord? Nu invatam de la cei ce, sunt credibili pentru noi?

| cristi202 a răspuns (pentru T0T):

Marcu 9:43-44: "Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge."
Nu era mai simplu pentru Isus sa zica de moarte, daca iadul e doar moarte? Nu e clar ca e un loc vesnic de chin? Daca e doar moarte, sa bem sa nincam, sa ne distram, ca totul se termina la mormint. Si atunci, unde e judecata lui Dumnezeu pentru cei nedrepti? Nu e prea usoara simpla moarte?

| cristi202 a răspuns (pentru T0T):

Aha, deci e si in imaginatia mea bolnava happy happy happy

| T0T a răspuns (pentru cristi202):

„Tu ai invata ceva de la cei cu care nu esti de acord? Nu invatam de la cei ce, sunt credibili pentru noi?"
Am învățat și voi mai învăța. Vorbește în numele tău. Întrebarea propriu-zisă cred că descrie perfect acest aspect.

Marcu 9:43-44: "Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge."
Gheena nu e nicio moarte. E valea Gheenei. Am explicat aici la ce se referea Isus:
https://www.tpu.ro/......or-si-iad/

„Daca e doar moarte, sa bem sa nincam, sa ne distram, ca totul se termina la mormint. Si atunci, unde e judecata lui Dumnezeu pentru cei nedrepti? Nu e prea usoara simpla moarte?"
E extrem de crud și irațional să spui așa ceva. Adică un chin nesfârșit echivalează niște prostioare trăite într-un interval redus de timp? Eu cred că e evident că nici cei mai psihopați dictatori probabil nu ar face așa ceva. Ceea ce tu promovezi e tortura pentru cei care nu sunt de aceeași părere cu a ta. Exact ce încercai să combați explicând fanatismul. Ipocrizie? Uite un motiv pentru care nu sunteți deloc credibili.

| cristi202 a răspuns (pentru T0T):

Hitler. Doar niste prostioare? Cit rau a adus in lume, cita suferinta, cita ura, cita distrugere! Pune-le pe toate la un loc, si vei obtine ca dreptate doar iadul vesnic pentru el. Ar fi prea simplu pentru cei ca el sa se sfirseasca totul la moarte.
Mai mult. Totul incepe cu un gind. Care duce la o fapta. Care transforma, daca insisti in ea, un caracter. Caracterul poate fi schimbat aici. Doar aici. Dincolo nu mai poti, traiesti ce ai construit aici. Si la un nivel net superior, pentru ca aici spiritul e inabusit de dorintele trupului si trairile sufletului. Imi place sa zic ca fiecare din noi ne construim propriul iad sau rai. Ai construit rau, dincolo traiesti ce ai construit aici. Nu e vorba numai de fapte si rasplata pentru ele, e vorba de ce devii, ceea ce e mult mai mult decat a face niste prostioare. E raul care iti patrunde fiinta si care te face sa devii ca el. Si chinul e pentru ca omul nu a fost creat pentru rau, caci acolo el nu se va acomoda cu raul, ci raul il va chinui. Un exemplu ar fi coplesitoarea vina ce vine peste cei care fac greseli enorme. Vina ii chinuie, nu pot accepta ceea ce au facut. Aceea e o farima de iad. In iad, cei ajunsi acolo in primul rind vor fi coplesiti de raul facut, si pentru ca face parte din fiinta lor, trebuie sa duca acel rau cu ei vesnic.

| T0T a răspuns (pentru cristi202):

„Hitler. Doar niste prostioare? Cit rau a adus in lume, cita suferinta, cita ura, cita distrugere! Pune-le pe toate la un loc, si vei obtine ca dreptate doar iadul vesnic pentru el. Ar fi prea simplu pentru cei ca el sa se sfirseasca totul la moarte. "
Ești răzbunător. Cruzimea ta e comparabilă cu a lui Hitler. Ai fetish-uri de tortură? Sau doar o ură imensă pentru un om? Ce vă învăța religia aia?

„Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`." (Ioan 8, 7)
Ești foarte bun la judecat faptele altor oameni și ești bun la dat verdicte cum ar fi chinurile eterne. Dar oare conștientizezi ce zici?

„Mai mult. Totul incepe cu un gind. Care duce la o fapta. Care transforma, daca insisti in ea, un caracter. "
Gândurile tale sunt sadice și pline de ură.

„Si chinul e pentru ca omul nu a fost creat pentru rau, caci acolo el nu se va acomoda cu raul, ci raul il va chinui."
Vorbești fără niciun fel de dovadă Biblică.
Eu bine i-am spus respectivei, voi adăugați interpretări bolnave care nu au treabă cu ce spune în acea carte. Interpretările astea bolnave vin din ură extremă și frustrare. Adică mergeți pe principiul: „Adică eu respect ce îmi zice zeul și ăsta nu? Păi să sufere veșnic!" Puneți etichete și judecați. Sunteți de un extremism fantastic. Naziști, comuniști? Voi dacă ați putea i-ați condamna pe semenii voștri la tortură veșnică, nu la moarte. Nu sunteți diferiți de acei monștri. Doar că vă abțineți să faceți crime doar pentru că totuși v-ați prins că zeul vostru nu e adeptul crimelor făcute de altcineva în afară de el însuși.

„ Vina ii chinuie, nu pot accepta ceea ce au facut. Aceea e o farima de iad. In iad, cei ajunsi acolo in primul rind vor fi coplesiti de raul facut, si pentru ca face parte din fiinta lor, trebuie sa duca acel rau cu ei vesnic."
Una e iadul metaforic trăit aici, alta ce propui - adică un lucru draconic, fără vreo justificare. Oricât ar fi „păcătuit" vreunul, nimic nu se compară cu o tortură veșnică. Dumnezeul vostru cică e iubitor, dar voi când? Dacă ar fi după tine ne-ai arde pe toți apăsând pe un buton, nu? Dar stai, e mai ușor să nu îți asumi responsabilitatea și să o dai unui zeu care nici nu a spus așa ceva.

| Inferno a răspuns (pentru cristi202):

Nu cred ca circumstantele atenuante pentru gandirea deliranta a unui copil se aplica in cazul tau.
Atat timp cat modul in care te exprimi este surprins cu mare precizie de ICD 11 si DSM V nici nu ar trebui sa se puna problema liberei exprimari.
Este in adevar trist cum toti acesti copii ajung sa traiasca o iluzie grosolana.
Scrijeling in creierul lor cicatrice permanente.
Asa se intampla ca vezi absolventi a 3 facultati care se intorc inapoi cand pisica neagra le trece calea.
Sau antreprenori de mare succes care se tem sa foloseasca numarul 13 in numerotarea contractelor.

| oSalamadra a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce traume ai avut în viața? Ce diagnostice? Ai fost cumva copil cu cerințe educaționale speciale? Ești cel mai grav caz de fanatism pe care l-am văzut vreodată

| cristi202 a răspuns (pentru Inferno):

Ceea ce nu stii tu e ca credinta adevarata te vindeca de superstitii.

| SkateFunk a răspuns (pentru CIaudiu):

"gandeste religia in locul ei" rolling on the floor)))
Doamne cat de avdearat e citatul, chiar daca e comic si trist in acelasi timp.

| SkateFunk a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna, am vazut conversatiile de mai sus, mi se pare amuzante, desi si eu sustineam ce scrie in biblie, incercasem sa fiu bun cu oameni, dar nimanui nu-i prea pasa de asta, asa ca am ales sa o las mai incet cu bunatatea, ca am zis ca nu merita sa ma strofoc pentru cineva care nici macar nu ma aude, acum poate lumea m-a facut sa fiu asa, cine stie...
Insa eu sa stii ca te apreciez pentru faptul ca spui ca si cum "mai bine alegi sa crezi in ceva bine indiferent daca e adevarat sau nu, pentru ca probabil te gandesti c anul poti stii cu adevarat si alegi sa crezi ca e bine pentru ca asa e mai bine, sa fi pozitiv, si iti dau completa dreptate pentru ca din experienta mea ceea ce alegi tu se numeste INCEREDERE, lucru care foarte putini oameni il mai au astazi unii fata de celialti, ca daca toti sunt stricati ca si merele din cos, unii aleg sa nu credea in binele altora, CHIAR DACA UNII SUNT SI VOR SA FIE BUNI IN ACEL MOMENT, SUNT IGNORATI SI LUATI DE FRAIERI... poftim socitate, facuta tot de noi oamenii laughing niste lucuri slabe...Eu din experenta am ajuns sa descopar lucuri care se regasesc in biblie, o zi faina sa ai happy a si nu uita ca oameni sunt mai schimbatori decat orice pentru ca se plictisesc usor si asta i face sa aleaga unoeri sa fie si prosti, iar de acolo vine si mixtura pe care o numim rautate.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Rezonez.

| DemonLord a răspuns (pentru anonim_4396):

I-auzi ce zice păcătosul mai sushee hee

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Sunt persoane care în viață dau peste anumite obstacole,au parte de necaz,durere, suferință și nu învață absolut nimic din aceste experiențe, ba mai mult le și repetă exact sub același tipar, ani la rând, uneori până la moarte.Sunt persoane care trec prin anumite stări în viață,o dată, de două ori, apoi își dau seama ceea ce au greșit și nu vor mai repeta. Apoi mai sunt oamenii înțelepți, care au capacitatea de a observa și analiza tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și nu este nevoie să treacă ei înșiși prin dezamăgiri și belele, nu este nevoie să le trăiască pe propria piele, căci știu cum să se ferească și să ocolească răul.

| ApaOxigenata a răspuns:

Da, cred ca are dreptate.

| isemilia a răspuns:

Da. Cand esti destept esti atent la ce sa intampla in jurul tau si inveti din asta. Cand esti mediocru, nu înveti pana nu ti se intampla tie. Cand esti stupid, esti sigur ca ai deja toate raspunsurile si ca ce stii e corect, asadar nu inveti nici din experienta altora, nici din a ta.

| Sekim a răspuns:

Este corect în totalitate. Nu trebuie comentat sau dezbătut acest citat pentru că totul se înțelege foarte ușor.

| StefanDrg a răspuns:

Da