|

Oare cei mai bogati oameni din lume chiar sunt Bill Gates, Jeff Bezos, Waren Buffet si altii? Sau ei sunt doar cei care si-au declarat veniturile asa mari?

Adica daca de exemplu este cineva care detine o avere de exemplu de 800 miliarde de dolari, dar nu vrea sa fie un om public si tine acei bani secreti?

Voi ce parere aveti?

Funda!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Oare cum mama masii sa tii ascunzi 800 miliarde?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poate să țină așa mulți bani secreți. Nu are cum să îi dobândească în secret așa de mulți și nu are unde să îi păstreze în secret așa de mulți.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt oameni mai bogați, dar mai puțin cunoscuți. Crezi că marile mafii care guvernează lumea, nu au bani mai mulți?
Sunt oameni mai presus de lege, oameni care fac legea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu înțelegi ce înseamnă 800 de miliarde de dolari?
Înseamnă produsul intern brut al Noii Zeelande, Portugaliei, Finlandei și Ukrainei la un loc.

Este ca și cum ai întreba "Credeți că există vreun om care deține o flotă secretă de portavioane și de submarine nucleare, comparabilă cu flota Statelor Unite?".
Nu, pentru că nu le poți construi de unul singur și ascunde într-o peșteră.

Genul ăsta de sumă nu poate fi ținută secretă. Unde o ții? Dacă o ții într-o bancă, nu e secretă. Dacă o ții în acțiuni, nu e secretă. Dacă o ții în imobiliare, nu e secretă. Dacă deții companii, nu e secretă. Dacă plătești impozite, nu e secretă. Dacă ai interpuși, nu e secretă.

Chiar dacă ești un lord al drogurilor sau un traficant de arme sau cel mai mare dictator tot nu poți să acumulezi 800 de miliarde de dolari fără să observe nimeni.

Pablo Escobar, cel mai bogat criminal din istorie, care în perioada de glorie livra 80% din toată cantitatea de cocaină din lume, adunase echivalentul a "doar" 58 de miliarde de dolari. Și lui îi era imposibil să-și țină averea secretă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru johnnny123):

Da, dar putea sa cumpere cateva tone de aur, pe care sa le tina ascunse undeva intr-un buncar.
De exemplu o tona de aur valoreaza cam 50 de milioane de dolari.
Si aurul ocupa putin spatiu, fiindca are densitatea mare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gicologicolo):

În continuare nu înțelegi imensitatea sumei despre care vorbim.

Ca să ajungi să ai 800 de miliarde de dolari ar trebui să câștigi 5 milioane de dolari PE ORĂ, în fiecare oră, zi și noapte, timp de 18 ani. Ar trebui ca la finalul fiecărei zile să fii cu 120 de milioane de dolari mai bogat decât în ziua precedentă. Și asta în fiecare zi, timp de 18 ani.

Cât despre teoria cu aurul, haide să o analizăm...

Să zicem că o tonă de aur valorează 50 de milioane de dolari. Ca să deții aur în valoare de 800 de miliarde de dolari ar trebui să cumperi nu "câteva", ci 16000 de tone de aur.

Asta înseamnă toată rezerva de aur a Statelor Unite, Germaniei, Franței și Italiei la un loc. Iar cele patru sunt țările cu cea mai mare rezervă de aur din lume.

Cum îți poți imagina că cineva ar putea cumpăra cantitatea asta de aur fără să observe nimeni? De la cine? Trimite pe cineva la guvernul american și le spune "vreau să vă cumpăr tot aurul, dar nu pot să vă spun pentru cine"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Putin e CATEGORIC cel mai bogat om din lume
cica, ca la un moment dat a luat un oligarh rus, i-a pus in cap o "condamnare", i-a confiscat averea si l-a bagat in inchisoare in Siberia, dupa care tot restul oligarhilor rusi i-au dat jumatate din avere sa nu pateasca la fel
se STIE ca are mai multe locatii, in care are cateva sute de masini clasice in perfecta stare

in acelasi timp e o persoana foarte publica si are in spate una dintre cele mai mari puteri militare si nucleare din lume

asa ca m-am decis: Putin vreau sa ma fac cand voi fi mare big grinbig grinbig grinbig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Neoficial se pare ca Putin e cel mai bogat om de pe mapamond, urmat de alți dictatori. Din păcate politicienii noștri corupți nu sunt în top 10, pentru ca România este o tara cam mica și cam săracă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează