| тecнιннιlα a întrebat:

Pe ID Discovery am urmarit o emisiune in care o fetita avea o boala autoimuna in care celulele nervoase erau distruse de anticorpi, deoarece semanau cu tumoarea pe care o avea din cauza bolii, iar anticorpii nu puteau sa distinga. Fata avea cateva luni, iar la inceput se comporta ca un copil normal, apoi a inceput sa tremure, sa-si piarda echilibrul incat ii era greu sa stea si in fund, sa-si miste ochii dintr-o parte in alta foarte repede, sa prezinte stari de nervozitate si altele. Daca stiti, as dori sa-mi spuneti cum se numeste boala (incepe cu "O"). Va multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
| LauraSpataru a răspuns:

Nu ma pot gandi decat la Sindromul Guillain Barre...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este vorba despre scleroza multipla (nu incepe cu nici un "O")!
Este mult de vorbit, iar eu nu sunt specialist :)
Uite un copy paste:
"Se consideră că scleroza multiplă este o boală autoimună, în care sistemul imunitar al pacientului afectează mielina precum și celulele formatoare de mielină (oligodendrogliile). Nu se știe încă specific elementul (antigenul) din sistemul nervos central care este atacat de sistemul imunitar."
Daca vrei toate detaliile, poti citi aici http://surprinsdedumnezeu.wordpress.com/......l-tutoror/
P.P. Probabil, denumirea era in engleza, sau ceva alternativ, d-aia incepea cu "O";)

| тecнιннιlα explică (pentru anonim_4396):

Nu este scleroza. Aceasta ataca SNC-ul, iar boala despre care vorbesc ataca SNP-ul happy.

| littlebluebutterfly a răspuns:

Simptomele seamana cu cele ale leucemiei. Stiu ca nu incepe cu "o", dar incerc si eu happy Leucemia este un cancer al celulelor sângelui lui. Celulele din sânge sunt produse în măduva osoasă, care este un țesut prezent în majoritatea oaselor. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multem leucocite (celulele albe) și uneori acestea nu-și mai îndeplinesc funcțiile. Aceste celule se înmulțesc în continuu, când ar fi normal să se oprească din acest proces. Ele pot avea o diviziune celulară mult mai rapidă decât celelalte celule. În timp, aceste celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, eritrocitele și trombocitele. Leucocitele au rolul de a ajuta organismul să lupte cu infecțiile. Hematiile au rolul de a asigura o bună oxigenare la nivel celular, necesară pentru o bună funcționare a organismului, iar trombocitele ajută în oprirea sângerărilor. În momentul când aceste celule leucemice le înlocuiesc pe cele normale, sângele nu-și mai poate îndeplini funcțiile. Ca urmare se pot produce sângerari și echimoze (vânătăi) cu ușurință, poate exista o stare de oboseală continuă sau persoanele în cauză se pot îmbolnăvi frecvent.

Întrebări similare