| liviu00 a întrebat:

Petre Tutea spunea: "Religia este sediul adevarului transcendent in esenta si unic ca principiu unic al tuturor lucrurilor. Religia se situeaza peste ultimele speculatii teoretice ale stiintei, prin adevarul absolut unic, care e Dumnezeu. Sa vina un laureat al premiului Nobel ateu. Ce-o sa-mi spuna el? O baba care cade in fata icoanei Domnului strabatuta de absolut e om, si ala e dihor laureat."
Cum vi se pare afirmatia "filozofica" de mai sus relativ la oamenii de stiinta atei? E mai presus Tutea decat un "dihor laureat"?

7 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Gandirea religioasa cultiva iluzia unui adevar derivat din indoctrinare iar procesul de îndoctrinare ia locul procesului formativ

| Parintele a răspuns:

Un prost. Probabil si-a descoperit impotenta intelectuala in fata celor ce au muncit pentru umanitate si au fost recompensati in timp ce el lingea icoane.
Frustrat. Prostanacul asta de Tutea are mai multe ineptii d-astea la activ.

| elena a răspuns:

"Dihor laureat"?

Răspuns utilizator avertizat
| cristiancristir a răspuns:

Oricine crede in ceva. Si laureatu de care zici tu crede. Fiecare il simtim altfel pe Dumnezeu. Faptul ca frecventezi biserica iar dupa ce iesi incepi iar sa faci numai rele nu inseamna ca esti credincios: inseamna doar ca incerci sa il fentezi pe Dumnezeu. Eu nu sunt de acord cu regulile bisericii dar cred ca exista Dumnezeu si il respect(de undeva venim totusi. Nu? )

| cristinela a răspuns:

In primul rand nu cred ca exista atei. Orice persoana care intra in o biserica e strabatuta de un fior, de pace sufleteasca sau de absolut, daca acest domn Tutea vrea sa ii spuna asa. Dar nu toata lumea se ghideaza dupa aceleasi principii in viata.Sa ii fie de bine lui daca vede doar religie peste tot.Cred ca aduce o jignire oamenilor cu cap mai mare ca al lui.Nu merg la biserica decat o data in an, poate si mai rar, dar atunci cand intru ma simt bine.Nu ma ghidez dupa Biblie, dar nici nu ma consider atee!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da