| LupusDei1993 a întrebat:

"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." - Voltaire

Ce părere aveți?

16 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sir Isaac Newton a fost un mare credincios. Adevărat. Atât că a fost un eretic anti-trinitarian. Dacă el a fost creștin, înseamnă că și Martorii lui Iehova sunt creștini. De fapt, nici măcar Martorii lui Iehova nu l-ar recunoaște pe el drept creștin, pentru că a fost ocultist.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că Voltaire era un mare ticălos. Iar când primii oameni erau toți proști, aveau nevoie de un ticălos.

Răspuns utilizator avertizat
| batranulintelept77 a răspuns:

Păi se pune întrebarea, care e starea inițială a unui om? Ticăloșia și prostia sau dreptatea și inteligența? E clar că este prima variantă. Corectitudinea și educația se învață, dar în lipsa învățării indiferent de capacitatea creierului tău, vei rămâne la starea inițială homeostazică de prostie (lipsă de inteligență).

Deci să fii ticălos și prost nu e o raritate, astfel că primul ticălos și primul prost înseamnă practic. prima oară când 2 oameni s-au întâlnit. Nu e ca și cum e unul prost dintr-o mare de somități.

| raMLesS a răspuns:

Dc vorbesti in numele celorlalti useri? Poate tie nu-ti pasa.

| StrongHeart a răspuns:

Părerea mea este ca e doar o părere.

| NumaPompilius a răspuns:

Sa-l intrebam si pe Mozart ce parere avea de Voltair: "I must give you a piece of intelligence that you perhaps already know — namely, that the ungodly arch-villain Voltaire has died miserably like a dog — just like a brute. That is his reward!"

| mastadont a răspuns:

Destul de elocvent citatul, e posibil ca chiar așa să se fi și întâmplat. Niște întreprinzători s-au decis să scrie o carte și să prostească lumea prin ea, deci, mai pe românește, s-a întâlnit hoțul cu prostul.

| Harfagre a răspuns (pentru mastadont):

Religiile sunt mai vechi decât orice carte. După mintea ta, ce este constituția unei țări? O broșură în format A5, tipărită cu Arial de 12? tongue

Dacă da, atunci și religia este "o carte". Însă în cazul ăsta tu n-ar fi trebuit să treci de clasa a 8-a.

| mastadont a răspuns (pentru Harfagre):

Fundamentele religiei stau scrise în cărți așa cum și legile fundamentale ale unui stat sunt scrise în constituție. Bineînțeles, cărți aici are și sens metaforic, poate fi vorba și de tăblițe de lut sau pergamente. Religia organizată a apărut o dată cu scrisul pentru că de atunci oamenii au putut să stabilească niște fundamente pe care să le transmită fără a fi deteriorate. Dacă nu înțelegi mai bine nu te băga, că văd că deja te simți lezat în întunecatul tău fanatism religios. Ce este biblia dacă nu o carte? Oricât o dați cotită biblia tot o carte scrisă de niște oameni rămâne, la fel ca și Harry Potter sau stăpânul inelelor, doar că acestea au fost încadrate la categoria ficțiune iar biblia a fost luată mult prea în serios.

| Eisenheim a răspuns (pentru mastadont):

Nenea,noi santem copii care cred în Dumnezeu, biblie, religie, deci sa zici așa ceva...cum ai putut? Și dacă ai avea dreptate tot nu am accepta așa ceva laughing deci te rugăm să reformulezi răspunsul în așa fel încât să ne placă laughing

| mastadont a răspuns (pentru Eisenheim):

Cui nu-i place să nu citească, aici nu suntem la conferința mondială de pace. Am înțeles ironia însă nu am nici o milă pentru acești fanatici îndoctrinați încă de mici. Adevărul e brutal și doare uneori, e ca o găleată de apă rece ca gheața însă te trezește imediat.

| Harfagre a răspuns (pentru mastadont):

De ce ai tu impresia că singura religie este creștinismul? Pentru că așa te-au învățat profesorii tăi de marxism-leninism, să-ți bați joc de creștinism?

Despre religiile animiste ai auzit vreodată? În cadrul lor, oamenii se închină practic la copaci și la pietre. Shintoismul japonez este o religie animistă consacrată, iar asta n-are nimic de-a face cu Biblia.

În zilele noastre, Biblia este într-adevăr "o carte", dar asta doar pentru că e tipărită. În realitate, Biblia e o colecție de texte religioase, însă conținutul acelor texte a circulat verbal timp de sute de ani, înainte de a fi așternute în scris. Manuscrisele de la Qumran nu erau "o carte", iar din multitudinea de Evanghelii existente pe vremea aceea, numai 4 au fost incluse în Biblia creștină. Separat de asta, Biblia ebraică nu conține niciuna dintre Evanghelii. Însă tu te dușmănești doar cu Biblia creștină, corect? tongue

Revenind la religiile animiste, ele au fost cele mai vechi religii, mult înainte de a exista orice formă de text scris. Faptul că tu te-ai născut într-o epocă a cărților tipărite nu înseamnă că religiile s-au născut odată cu textele scrise.

| mastadont a răspuns (pentru Harfagre):

Eu vorbesc de creștinism pentru că pe asta o cunosc. Ar fi inoportun și aș da dovadă de ipocrizie să vorbesc despre alte religii despre care nu știu nimic. Răspunzând la întrebarea ta, eu nu mă dușmănesc cu nimeni, doar spun niște adevăruri, îmi e indiferent dacă în marea ta îndoctrinare te simți atacat.

| Harfagre a răspuns (pentru mastadont):

Citatul lui Voltaire era despre religie, la modul general. NU despre creștinism. Sigur Voltaire știa că nu creștinismul a fost prima religie.

Tu vorbești despre creștinism pentru că faci propagandă neomarxistă, iar neomarxiștii n-au nimic împotriva religiilor animiste. Ei se războiesc doar cu creștinismul, nu cu alte religii. Exact asta faci și tu.

"Îndoctrinarea mea" există doar în mintea ta. Când o invoci, apelezi de fapt la comunicare patologică. Un om cu stimă de sine nu folosește comunicare patologică ca să câștige dispute.

| mastadont a răspuns (pentru Harfagre):

Și ce te face să crezi că vreau să câștig această dispută cum îi spui tu? Singurul care se simte atacat și lezat ești tu, și reiese clar din răspunsurile tale. Mie îmi e indiferent.

| Harfagre a răspuns (pentru mastadont):

Modul cum te exprimi, asta mă face să cred. N-ai scris tu mai sus că nu ai "nicio milă"? Cine te crezi, Dumnezeu însuși? Cine crezi că are nevoie de "mila" ta?

| FantasyBoy a răspuns (pentru Harfagre):

Religiile abrahamice(crestinism, iudaism, islam) sunt cele mai toxice, deoarece sunt apriori antistiintifice si antiprogresiste, negand realitatile demonstrate de stiinta(evolutionism, varsta universului, structura si caracterul absolut al materiei, etc), preferand sa-i faca sa creada ca 2000 de ani sunt mai importanti decat 3 miliarde, si propovaduind o realitate groteasca, ultraminimalista, puerila, reducand destinul omului la un simplu model antropocentric de doua parale, livrand ca idol absolut un biet schizoid bastard din Nazareth.
Este normal ca a aceste aberatii abrahamice sa fie combatute prioritar si sistemic, animismul, budismul, sintoismul nici nu au caracterul toxic si absolutist al crestinismului, nici nu se erijeaza din religiile-filosofii ce sunt in adevaruri absolute, n-a vazut nimeni un budist sa arunce cu noroi in Darwin, nici un animist sau neopagan sa tune si sa fulgere impotriva Teoriei Relativitatii!

| Harfagre a răspuns (pentru FantasyBoy):

Da. Ce te face să crezi că adoptarea neomarxismului ca religie de stat va da alte rezultate decât a dat adoptarea marxismului ca religie de stat? tongue

Despre apocalipsa încălzirii globale ce-ai putea să ne spui? Guvernele neomarxiste o predică non-stop. Cine sunt religioșii habotnici în cazul ăsta, nu cumva cei care se închină la Sf. Greta? Despre Iisus nu ai nicio dovadă că suferea de vreo boală psihică, dar Sf.Greta are două diagnostice psihiatrice confirmate, iar asta nu te împiedică să te închini la ea. Cine e religiosul habotnic, în cazul ăsta? tongue

Despre islam și iudaism nu știu prea multe, dar între creștinism și știință nu există conflicte. "Combaterea" religiei are la bază interese cât se poate de meschine: puterea politică.

În rest, dacă ai avea habar despre teoria evoluției, așa cum este ea structurată în prezent, ai ști că Darwin bătea câmpii sub multe aspecte. Meritul lui Darwin este că a lansat ideea de bază. Darwin nu a fost Newton, dar și Newton și Darwin erau creștini practicanți, dacă te întreabă cineva.

Despre originea Universului ce părere ai, nu cumva creștinismul susținea exact același lucru, încă de pe vremea când nu formulase nimeni teoria Big Bang? În urmă cu doar 100 de ani, știința încă nu înțelegea că universul și galaxia nu sunt același lucru.

Ce conflict știi tu să existe între creștinism și teoria relativității? Inventezi conflicte doar ca să îți justifici propaganda politică. Pe măsură ce știința evoluează, ea ajunge să confirme multe aserțiuni din creștinism, pe care predecesorii tăi în ale propagandei marxiste le negau cu vehemență.

| FantasyBoy a răspuns (pentru Harfagre):

Religia crestina admitea doar teoria geocentrica, pamantul plat in centrul Universului, cerul(firmamentul) o cupola deasupra Pamantului-farfurie, pe care erau fixate stelele(cu pioneze), Rai deasupra, Iad cu draci dedesubt.

https://upload.wikimedia.org/......marion.jpg

Universul si Galaxia NU sunt acelasi lucru, doar telescopul Hubble poate vedea cca. 130 miliarde de galaxii, posibil ca in realitate sa fie de 100x mai multe, la nivel de orizont-eveniment. Teoria Relativitatii si experimentul Michelson Morley spulbera posibilitatea teoretica ca o entitate sa poate controla chiar in mod absolut ipotetic Universul, deci...

| Harfagre a răspuns (pentru FantasyBoy):

Gravura aceea a ta e din 1888, când oamenii inteligenți știau de sute de ani că Pământul se învârte în jurul Soarelui, propagandist mic și necăjit! tongue Iar Flammarion al tău era un mistic religios, în timp ce creștinismul respinge misticismul, dacă te întreabă cineva.

Teoria geocentrică era a lui Aristotel, iar Aristotel nu era creștin, dacă te întreabă cineva. Nivelul tău de înțelegere a religiei e la nivelul de analfabetism din Evul Mediu. Newton a descoperit gravitația și legile ei, iar Newton ERA creștin.

Îmi explici mie că universul și galaxia nu sunt același lucru? Eu ți-am scris primul despre asta, în timp ce știința ta nu înțelegea asta în urmă cu 100 de ani. Pe vremea astronomului Hubble, nu a telescopului Hubble.

Divinitatea nu e "o entitate", domnu' neomarxist. La fel cum conștiința nu e "o entitate", iar constituția unei țări nu e nici ea "o entitate".

Nu există nici "o entitate" care să controleze universul, dar există în univers evenimente și corelații mai presus de om și de voința omului. Spune-i și sfintei Greta despre asta, când îi asculți predicile tongue

| FantasyBoy a răspuns (pentru Harfagre):

Greta Thunberg e la cu totul alt nivel fata de habotnicii religiosi, acolo e vorba de constiinta civila si de raspundere sociala, ecologica nu de credinte imaginare...o spune chiar ea("Credeti-i pe oamenii de stiinta, nu pe mine".) Nu are legatura cu prostiile religioase si cu religiile institutionalizate, simple metode de fraierit netotii si de sparlit bugetul tarii cu proprietati neimpozate si catedrale de sute de milioane de euro, mertzane si haine aurite.
Sentimentul religios e foarte ok, cu totii il avem, in fata frumusetii naturii si a maretiei Cosmosului nu poti ramane impasibil, dar una e sentimentul religios, care trebuie sa ramana in inima, si alta e convingerea religioasa, care e un virus ce infecteaza creierul, absurd sa transformi un schizo-paranoid din Antichitate care se credea "regele iudeilor" si smulgea smochinii din radacina, fiindca prostul credea ca ar trebui sa aiba rod 365 de zile pe an in...domnul-zeu insusi! Normal ca Joshua din Nazareth foarte intreg la minte nu era, din moment ce nu avea o meserie, o familie, pana la 33 de ani nu se cunoaste sa fi avut o iubita/sotie, ceva...
Ori, aici e esenta problemei, nu e vorba ca ar avea cineva cu sentimentul religios, ci doar ca avem datoria sa combatem obscurantismul(gen antivaxxeri de azi), si convingerile irationale.

| Harfagre a răspuns (pentru FantasyBoy):

Eu te-am întrebat despre problemele psihiatrice ale Sf.Greta. Psihiatrii sunt medici, diagnosticul lor are și valoare medicală și valoare juridică. Tocmai ai recunoscut că te închini la o adolescentă cu probleme psihiatrice, mulțumesc! tongue

În altă ordine de idei, există unele mici detalii în comentariile tale din care rezultă că tot la Budapesta ai făcut și tu școala. Ce-ar fi să-i lași pe români în pace cu religia lor?

| LupusDei1993 explică (pentru Harfagre):

Eu cred ca neofascismul e problema actuala, nu neomarxismul prin care sustii atat de obsedat. Putin socialism nu strica sa stii.

| Harfagre a răspuns (pentru LupusDei1993):

Neofasciștii nu sunt împotriva religiei. Neofascismul poate deveni o problemă reală, socialismul bazat pe corporații e un fascism ca la carte. În România de azi, există la PNL unele manifestări neofasciste, dar sunt minore.

Neomarxiștii sunt împotriva religiei, curentul neomarxist e foarte activ la Bruxelles și la Berlin, nu cel neofascist. Iar USR-PLUS are manifestări clare de neomarxism, nu de neofascism. Altceva, cu ce-ți mai pot fi de folos?

Din discuțiile de față rezultă că aceia școliți la Budapesta sunt neomarxiști, nu neofasciști. Ei se ocupă cu propaganda anti-creștină și anti-românească, am adunat deja o colecție de comentarii în sensul ăsta.

| Harfagre a răspuns:

Religia e o formă de educație, un sistem de valori. Diverse sisteme de valori pot fi ierarhizate, unele sunt mai bune, altele mai puțin bune. Înainte de a comenta pe tema asta, oricine ar trebui să înțeleagă că există 3 noțiuni diferite: credința e una, religia e alta, iar biserica e și ea altceva.

Orice ierarhie poate fi patologizată și coruptă, iar ierarhiile religioase nu fac excepție. Însă asta nu înseamnă că sistemul de valori e greșit în sine, înseamnă doar că ierarhia respectivă este coruptă și ar trebui reformată.

Voltaire era unul dintre primii progresiști, genul de dobitoc care își dă cu părerea despre orice, dar el însuși nu se pricepe la nimic concret.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Religia e o forma de DRESURA, nu de educatie! Educatia implica ca la rindul tau sa poti imbunatati sistemul respectiv, sa poti adauga ceva nou in domeniile studiate.

| Harfagre a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da. Când ai îmbunătățit ultima dată comportarea cadrelor didactice sau comportarea polițiștilor români? Dresura pe care o face școala sau poliția nu cumva e un pic mai violentă decât dresura pe care o face religia?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Dresura religiei e cea mai mizerabila. Din inchisoare poti iesi, scoala o termini, insa zidurile mintii pe care ti le planteaza religia acolo sunt foarte greu de inlaturat.

| FantasyBoy a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Se rezolva cu vaccinurile anti-prostie numite carti si cu afectiune, educatie psihologica si sociala, dezvoltare personala, in special pe planul inteligentei emotionale.

| Harfagre a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Și școala și guvernul tot cu asta se ocupă, cu plantat "zidurile minții". Diferența e că religia nu are și mijloace coercitive. Mijloacele coercitive le folosesc doar școala și guvernul. Tu în numele cui propagandești pe-aici, în numele guvernului? tongue

Ți-a plantat ție ceva religia în minte? Mie nu.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Hai ca dai cu oistea in gard. Statul si scoala se schimba. Dinozaurii astia cu religiile isi schimba doar metodele de a se baga in buzunarele noastre. Codul Penal se mai schimba pe ici-colea, insa bor-ul tot ii da inainte cu maculatura aia sinistra de biblie de la infiintare incoace...

| Harfagre a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ți-am scris mai sus că nu faci distincție între religie și biserică, tocmai ai demonstrat asta din plin! tongue

BOR este o instituție extrem de coruptă, la capitolul ăsta suntem foarte de-acord. Însă BOR s-a înființat abia în 1872, în timp ce creștinismul a asigurat funcționarea societății românești timp de cel puțin vreo 1.000 de ani, înainte de a se înființa BOR.

Creștinismul este o religie care construiește ("zidește", cum spun preoții ortodocși) iar în cazul României creștinismul chiar a construit însăși țara. Nivelul tău de înțelegere și cunoștințele tale de istorie lasă mult de dorit.

Dacă ai înțelege teoria evoluției, ai înțelege și avantajul evolutiv pe care l-a avut creștinismul, pentru societățile care l-au practicat. Tocmai de asta neomarxiștii educați la Budapesta fac propagandă anti-creștină, pentru că asta ar putea duce la dezagregarea României.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Ia vezi care sunt tarile cu cel mai inalt nivel de trai si de fericire a populatiei, apoi vezi cate dintre alea sunt crestine...

| Harfagre a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ia vezi tu care sunt țările cu cel mai mare consum de antidepresive! tongue

Tocmai ai demonstrat din nou ce propagandist neomarxist jalnic ești: statistica consumului de antidepresive se suprapune "absolut întâmplător" cu indexul fericirii pe țări tongue

Există motive obiective pentru nivelul crescut de trai, de exemplu Norvegia exportă petrol și gaz natural în neștire, iar Suedia și Danemarca au economii mai libere chiar decât economia americană sau cea britanică. Însă de când au pus neomarxiștii mâna pe ele, fericirea cetățenilor e obținută cu Xanax, în ciuda nivelului ridicat de trai.

România are o economie foarte etatistă și foarte restrictivă, așa se explică nivelul de trai scăzut și emigrația masivă din motive economice. Însă nu creștinismul impune un asemenea etatism și un asemenea nivel de restricții. Tot neomarxiștii tăi se ocupă cu restricțiile și cu etatismul. USR-PLUS e la guvernare și nu BOR dă amenzi pentru nepurtat masca în aer liber! tongue

Ia vezi, în Suedia e obligatorie masca în aer liber? tongue

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Esti plictisitor de-a dreptul.

| Harfagre a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

La câtă atenție acorzi comentariilor mele, nu pare că te plictisesc tongue

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Harfagre):

Prea multa, ce e drept.

| sabin89 a răspuns (pentru Harfagre):

"neomarxiștii educați la Budapesta fac propagandă anti-creștină, pentru că asta ar putea duce la dezagregarea României."
Şi ungurii au creştini destui. Propaganda asta nu ar putea duce şi la dezagregarea propriei lor ţări?

| Harfagre a răspuns (pentru sabin89):

Nu știu ce se întâmplă pe forumurile de limbă maghiară și nu e treaba mea. Însă nu știu ca Ungaria să aibă minorități etnice semnificative, în 1945 Ungaria a fost din nou redusă la nucleul ei etnic propriu-zis.

În timp ce pentru România există mereu amenințări din partea Rusiei cu privire la Transilvania, ori de câte ori se discută despre Transnistria. Iar ultima dată când a ajuns în Parlament o lege pentru autonomia Ținutul Secuiesc a fost destul de recent.

Vezi că și tu te ocupi cu întrebări care pretind că "au venit romanii și au ocupat 20% din țară", când în realitate provinciile Dacia și Moesia Inferior ocupate de romani reprezentau probabil vreo 75% din teritoriul României și R.Moldova de azi.

| sadrian46 a răspuns (pentru Harfagre):

De acord cu tine, dar el proceda în spiritul vremii, când statul se laiciza și gânditorii luptau cu privilegiile clerului.

| anonim14653876 a răspuns:

Adevărat și fals în același timp.
Religiile s-au născut atât din frică și curiozitate, dorință de a știi unde provine totul și o disperare pentru explicații dar și drept o armă politică de a controla populația.
Iar citatul ăsta îi aparține lui Mark Twain.

| NumeUtilizatorMyAss a răspuns:

Și după aia?
Nu cred ca e de ajuns.

| Mopmop a răspuns:

Cred ca este adevarat! Prin extensie ar trebui trecut si politica in aceeasi oala!

| Eisenheim a răspuns:

laughing daca făceai filosof rămâneai! O astfel de întrebare nu se pune aici pe TPU laughing cred că înțelegi de ce, având în vedere răspunsurile

| Eisenheim a răspuns (pentru Eisenheim):

Dacă tăceai. Evident că ma corectat, din tăceai a scris făceai

| Harfagre a răspuns (pentru Eisenheim):

@Eisenheim - am mai explicat asta și o repet: religia face parte din identitatea omului, a-ți bate joc de religia lui e ca și cum l-ai înjura de mamă. Dpdv psihologic îi negi dreptul la existență.

Cine dorește să mă înjure de mamă, este liber s-o facă prin viu grai. Ne întâlnim undeva, el mă înjură de mamă, iar în secunda doi vedem dacă mai are cu ce să se exprime tongue

| Eisenheim a răspuns (pentru Harfagre):

Deci lupusdei și halfagre e una și aceeași persoană? Că eu nu ți-am scris nimic nici nu te-am înjurat nimic happy deci pe scurt cine vrea bătaie de la halfagre, invitația e deschisa. E valabil și pentru atei și cei de alte religii? happy

| Harfagre a răspuns (pentru Eisenheim):

@Eisenheim - nu folosesc mai multe conturi.

Ideea pe care trebuia tu s-o extragi era alta: agresiunea psihică poate degenera în conflict fizic.

| Eisenheim a răspuns (pentru Harfagre):

Atunci nu o sa mai răspund la întrebări, pentru că unii unii vor lua o părere drept agresiune psihică happy

| Harfagre a răspuns (pentru Eisenheim):

Acela nu fost un răspuns onest la o întrebare. Întrebarea era despre citatul din Voltaire, în timp ce răspunsul tău a fost "O astfel de întrebare nu se pune aici pe TPU (...) cred că înțelegi de ce, având în vedere răspunsurile"

Din observații personale, ateii domină psihologic discuțiile încercând să-și bată joc de credincioși, iar asta mi se pare profund incorect. Nu mă consider credincios, nu merg la biserică decât la înmormântările din familie și nu știu nicio rugăciune. Însă știu când unii comunică patologic.

| hacktek a răspuns:

Este enuntat un Adevar Suprem, nu mai lasa loc de pareri sau interpretari.
Da, asa este. ma gandeam ca e clar pentru toata lumea.
Primul ticalos a exploatat cea mai mare frica a Omenirii: moartea.
I-a dat o rezolvare imaginara. Job well done.

| FantasyBoy a răspuns:

Nu e de ajuns sa fi prost pentru a crede aberatiile religioase, mai trebuie si ceva motive psihologice(sau chiar psihiatrice...) pentru a crede, in anul 2021, in draci, domni-zei, blesteme si pacate.

| Harfagre a răspuns (pentru FantasyBoy):

OK, atunci hai să vorbim pe limba ta, cu exact aceleași cuvinte: "nu e de-ajuns să fii prost pentru a crede aberațiile" neomarxiste, "mai trebuie și ceva motive psihologice (sau chiar psihiatrice...) pentru a crede, în anul 2021 în" dreptul la autodeterminare sexuală, drepturile homosexualilor, drepturile transgenderilor și toate celelalte aberații pe care le-ai învățat tu la Budapesta și ai venit aici să le predici românilor.

Ai cumva licență de psihiatru ca să pui diagnostice pe Internet? Ar trebui să rămâi fără ea tocmai pentru că pui diagnostice pe Internet. Însă licența ta e în neomarxism, nu în psihiatrie, altfel ți-ai da seama ce aberații susține propaganda ta.

| FantasyBoy a răspuns (pentru Harfagre):

Scuze colega, dar ai probleme serioase, nu te supara ca ti-o spun!
Nu am fost niciodata in Budapesta, nu am studiat nimic la Budapesta, am doctorat in Criminalistica, masterat in Criminologie si Psihologie Judiciara, cunosc psihoendocrinologia ca simplu amator, si lucrez in privat ca psiholog specializat in Psihologia Baietilor si Terapii Comportamentale.
Este evident ca dumneata esti habotnic, xenofob, antisemit, ultraortodox. Nu exista "neomarxism"e un termen inventat tocmai de neoliberali si neofascisti, pentru a-si camufla activitatea lor de declasati.

| Lukasssz a răspuns:

Omul la betie e destept!