|

Riemann a fost un matematician de excepţie, asa spune lumea. Păcat că a trăit asa de puţin! Printre multele contribuţii în matematică pe care le-a avut, se zice că unele au deschis drumul ulterior spre teoria relativităţii generalizate. Care sunt acestea? Ştie cineva? Presupun că funcţia Zeta nu are nicio legătură cu relativitatea.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Teorema egregium a deschis o cale spre Relativitatea generala, dar, prin metrica si tensorul lui Riemann, tensor care presupune o functie metrica, functie definita in fiecare punct al suprafetei si existenta, de exemplu, a zece numere in spatiul 4 - dimensional.
Mai simplu spus, tensorul de curbura zis al lui Riemann este o ...cantitate geometrica (nu stiu sa-i spun altfel), definita de o functie cu valori in fiecare punct al suprafetei sau al spatiului, si care arata cum este curbat spatiul in fiecare punct.
Mai ai in Relativitatea generala tensorul, notat T, energie-impuls, recte, continutul de materie din spatiu-timp, si tensorul lui Einstein, G, care arata cum este spatiu-timpul curbat.
Exista si o ecuatie in directia asta, cred ca o gasesti pe net.

| explică (pentru Darkmagic):

Genial acest Riemann. Ai fi tentat să nu crezi că are o primată la origine, ci că e venit de undeva din cosmos. happy Hai că Gauss a trăit 77 de ani si a avut timp să se desfăşoare, dar el a trăit doar jumătate din vârsta lui Gauss; si uite câte minuni a realizat. Numai la Ipoteza aia a lui dacă ne gândim, considerată (de unii) ca fiind cea mai importantă problemă nerezolvată din matematica pură...

| a răspuns (pentru Darkmagic):

"Tensor" ar fi sinonim cu "vector ", caci nu imi amintesc sa fii intalnit notiunea in liceu?

| a răspuns (pentru sabin89):

Genial, da.
Eu nu apreciez insa in felul asta matematicienii, caci geniali au fost si anonimii care l-au inventat pe zero sau pe 1 si 2.
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16796362/
:)

| a răspuns (pentru Thecurious):

Este un vector geometric

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Mai bine ca nu a avut timp de prea multe invenții ca după aia cine știe dacă mai luam bacul.

Răspuns utilizator avertizat