| Nilsson a întrebat:

Sa ne imaginam ca ne intoarcem in timp undeva pe la inceputul secolului XIX si ii aratam un telefon mobil unui om de stiinta din acea vreme.
El va studia in detaliu telefonul, ii va face o schita detaliata, va analiza fiecare substanta din care e compus, va numara la fiecare semiconductor si chiar se va lauda cu stiinta lui, dar in final va concluziona ca nu se poate comunica la distanta cu acel telefon pentru ca nu stie nimic despre undele electromagnetice.
Iar daca ii mai spui si ca telefonul se poate conecta la o lume virtuala numita internet unde poti avea acces la orice informatie va crede ca ii vorbesti despre o lume fictiva de basm.

Intrebarea mea este: oare nivelul actual asupra cunostiintelor despre creierul uman si asupra felului cum functioneaza mintea noastra nu este la fel de primitiv precum in exemplul dat?
De exemplu stim multe despre anatomia creierului dar nu avem nici cea mai vaga idee daca prin rugaciune sau meditatie se poate conecta la o lume superioara?

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Știi, spre deosebire de mulțimea de comentatori care știu ei cu certitudine că divinitatea nu există, majoritatea oamenilor de știință au lăsat întotdeauna deschisă posibilitatea existenței unei forțe superioare pe care deocamdată probabil n-au descoperit-o sau n-o înțeleg.
Deci nu înțeleg cum unii sunt atât de convinși că știința a descoperit deja tot ce era de descoperit, iar de aici încolo nu va mai putea apărea nici o surpriză.
În prezent nimeni nu poate dovedi că divinitatea există la fel cum nu poate dovedi că nu există. Deci?
E atât de greu să acceptăm că există lucruri pe care încă nu le știm?

| Bula a răspuns (pentru Hammurabi):

De fapt, denumirea de "oameni de stiinta" nu e corecta.
Ei sunt CAUTATORI de stiinta, care poate mai gasesc cate ceva "noutate" bazata pe ceva ce exista de cand Lumea, dar ei acum afla de ele mai in detaliu.
"Pentru un nou nascut toate bancurile sunt noi... "

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Am si eu o intrebare:
Daca TU ai ajunge in timpuri chiar de mult mai inainte (de exemplu in epoca pietrii cioplite), TU te-ai putea descurca sa supravietuiesti macar timp de un an? Si cum?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bula):

Sincer, eu as vrea sa naufragiezi pe o insula nelocuita, cred ca m-as descurca singur (sa nu mor de foame si sete) + cu singuratatea deja is obisnuit happy
ca fantezie :serialul Lost

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

E bine!
Inseamna ca ai incredere in experienta si capacitatile tale.
Felicitari! happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bula):

Ca fapt divers, cand eram mai copil 15-16 ani, m-am ratacit in padure (pe la zona muntiilor apuseni, in padurea respectiva sunt lupi si ursi), intr-adevar numa vreo 2 ore, dar a fost super experienta (atunci eram ingrozit) dar cu mintea de azi altcumva interpretez situatia

| Nilsson explică:

Oamenii de stiinta au observat ca rugaciunea este benefica, citeste articolul din link:

https://www.scientificamerican.com/......ers-power/

In plus de asta, s-a descoperit ca exista 5 tipuri de unde emise de creierul uman, ba chiar s-au si creat unele dispozitive care pot citi unele comezi de baza prin gand.

Deci ceea ce parea in trecut doar ceva fantastic (telepatia) acum are un fundament stiintific iar cercetarea este abia la inceput.

Orice om rational ar trebui sa fie deschis la minte si sa considere o posibilitate chiar si lucrurile care nu se par de neinteles acum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu cum sa-ti zic, dar de 12.000 de ani (de cand am inceput sa fim :civilizati") ne-am tot rugat
la mai toate zeitatiile posibile, si am meditat in nestire, dar nimeni nu a ajuns la "lumea ta superioara" Deci categoric prin rugaciune si meditatii nu o sa ajungi nicaieri,
O teorie realista ar fi prin ceva implanturi in creier care sa te faca capabil in a comunica prin ganduri cu alte persoane, sau a face activitati(a da comenzi) gen sa te joci, vizionezi filme direct in capul tau ceva gen Matrix Sa ajungi in starea in care nu mai ai nevoie de corpul tau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este la fel. Rugăciunea și meditația nu sunt identice. Probabil ca se poate conecta la o "lume superioară". Oricum, sigur e ca creierul poate fi "educat" și poate face conexiuni neuronale fără limita.

| Uvox a răspuns:

Da, nu stie nimic despre undele radio dar daca ii explici ceva tot o sa inteleaga. Asta spre deosebire de tine.

Tocmai pentru ca stim deja multe despre creierul uman si functionarea lui iti pot spune că se numeste psihoză "conectare" aia a ta la o "lume superioară".
Mult succes.