|

Salut, credeți în existența unei alte planete locuibile sau care ar putea fi făcuta sa fie locuibila (de exemplu Marte)? Si dacă da, cum credeți ca ar putea oamenii sa colonizeze o astfel de planeta, ce fel de tehnologie ar fi necesara pentru realizarea acestui obiectiv? Ce interes ar putea găsi oamenii pentru a face acest lucru.

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut credeți în existența unei alte planete locuibile sau care ar putea fi făcuta sa fie locuibila (de exemplu Marte),
Da, cred, Marte este potrivită pentru asta
și dacă da cum credeți ca ar putea oamenii sa colonizeze o astfel de planeta
Da, cred că ar putea să colonizeze Marte
ce fel de tehnologie ar fi necesara pentru realizarea acestui obiectiv.
Nu este doar o unică tehnologie, ci un complex de tehnologii.
Cea principală se numește terradormare, transformarea planetei pentru a avea condiții de susținere a vieții apropiate celor de pe pământ.
ce interes ar putea găsii oamenii pentru a face acest lucru.
Interesul este cucerirea treptată a spațiului cosmic, necesară pentru supraviețuirea omenirii.
Mie îmi place enorm Venus, dar ea este pierdută.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Marte este o planeta moarta,iar noi nu avem nici o sansa sa colonizam acea planeta.
Nu pricep cum de oamenii pot gandi in halul asta laughing
Luna,Marte prezinta importanta doara ca surse de materii prime,candva resursele de pe Pamant se vor imputina sau epuiza,atunci vom avea nevoie de resurse din alte parti,iar aceste plante din apropierea noastra cam asta reprezinta.

De colonizare,adica sa facem ca o alta planeta sa poata fi locuita nici pomeneala, omenirea nu-i capabila nici macar sa supravietuiasca unde s-a nascut, dapai altundeva cu alte conditii laughing

Marte, ce stii tu de aceasta planeta? Sau poate tu te uitasi prea mult la filme SF, stii cum incepe filmul ala "John Carter"parca asa incepe cineva vorbind asa cum intrebi si tu pe aici.

Marte nu prea are camp magnetic, cel putin din ce ne spun noua cei care au trimis acolo sonde si roboti.
Altceva? Are o gravitatie la jumate sau mai mica decat ce avem noi.Numa chestia asta si deja ai eliminat din start orice povesti legate de colonizari si mai stiu eu ce alte povesti.

La o gravitatie cum e pe Marte mori incet dar sigur laughing,iar sa zic ca se nasc acolo oameni noi care sa fie adapati la acele conditii,astea is basme laughing un om nascut in acele conditii este dus deja de suflet.

Deci singurul interes pentru care se bat toti oamenii,inclusiv ala de la space X,ca ala nu-i prost cum cineva pe aici spune,toti umbla dupa malai laughing ala e tot interesu,pentru bani dar si pentru ce avem nevoie,sau vom avea in viitor.
Oamenirea sa poata locui,sa se stabileasca pe alte planete,ar trebuie sa gaseasca una aproximativ ca si Pamantul,vorbim aici de gravitatie in primul rand,camp magnetic si apa,fara astea planeta respectiva ramane doara ceva gen sursa de materii prime.

Ce vezi tu,ori auzi ca fac ori vor sa faca unia,este sa rezolve cat de cat probleme legate de gravitatie,astfel incat ceva oameni sa poata lucra acolo,acele materii prime de care vorbesc nu vin singure la noi laughing deci cineva va trebuie sa le scoata, cineva...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"ce fel de tehnologie ar fi necesara pentru realizarea acestui obiectiv.ce interes ar putea găsi oamenii pentru a face acest lucru?" - Cum, n-ai auzit de proiectul lui Elon Musk? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Elon Musk arunca degeaba cu bani in cosmos in loc sa-i dea la saraci. Un prost.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Ala e un prost in opinia ta neavizata. Omul si-a setat scopuri si proiecte de indeplinit. Are tot dreptul sa-si puna banii la bataie pentru ele.

Pana cand nu vei dona si tu la saraci, nu te mai plange de altii pe internet. N-ajuta la nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Plus ca omul e un dezvoltator, si nu un filantropist. Asa e el. A creat locuri de munca.

Sunt altii mai neglijenti cu banii, cum ar fi Trümp, care mai nou aloca 2.5 miliarde de dolari pentru constructia unui zid.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Zidul ala in viitor o sa previna pagube cu valoare mai mare ce ar fi fost comise de mexicani daca ar fi intrat in SUA. Consider zidurile singura metoda "pasnica" de a combate migratia.
Insa eu am alte teorii de a scapa de migratiile necontrolate, solutii mai ieftine, cu eficienta mai mare. Insa nu sunt democratice.
Cat despre Planete. Exista o gramada care ar putea fi colonizate, insa nu avem tehnologia necesara pentru a ajunge la ele, si pentru a schimba atmosfera.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred că există o altă planetă locuibilă și nici că am fi atât de,, tari " încât să colonizăm una.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sigur mai exista o planeta locuibila dar este prea departe si nu avem tehnologie sa o ajungem. Tehnologie care nu se va descoperi in timpul vietii noaste, eu ma multumesc cu Marte si Europa, poate vom reusi sa fotografiem si o planeta din cel mai apropiat sistem solar( Alpha Centauri) maxim, cam atat pe timpul nostru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In univers pot exista o multime astfel de planete, cel putin eu cred in "extraterestrii", pentru ca, asa cum ne-am format noi, asa s-ar fi putut forma alte planete si civilizatii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai in primul rand aici vorbim de terraforming. Adica ceva foarte scump si cu tehnologia actuala nu putem face asa ceva pe alta planeta. Scopul ar fi sa devenim o specie multiplanetara care automat va rezista mai mult.(de examplu daca Pamantul este distrus mai sunt oameni pe Marte care sa continue spacia.
Dar de ce nu, poate sa existe o planeta locuibila si fara terraforming. Dar aceasta s.ar putea afla la mii de ani lumina ceea distanta pe care omul nu o poate parcurge

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează