| PangeeaRogvaiv a întrebat:


Exista argumente stiintifice solide in favoarea existentei lui Dumnezeu? Daca da, care ar fi acelea?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Pentru un necredincios, oricate dovezi as aduce, nu sunt suficiente.Credinta necesita nu doar consimtamantul mintii, ci si al vointei.Desi multi necrestini isi pun intrebari intelectuale sincere, am descoperit ca inca si mai multi par sa se impotriveasca crestinismului la nivelul vointei lor.Cu alte cuvinte, problema nu e ca nu ar avea dovezi suficiente ca sa creada, ci mai degraba, nu vor sa creada.Insa pentru cel credincios, este suficient sa priveasca la creatia lui Dumnezeu si sa exclame:Mare este Dumnezeu!,, Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.
2 O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el.
3 Şi aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit:
4 dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge până la marginile lumii. În ceruri El a întins un cort soarelui.
5 Şi soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz:
6 răsare la un capăt al cerurilor şi îşi isprăveşte drumul la celălalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui.
7 Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.,, Eu am primit mantuirea, am vazut minunile lui Dumnezeu, am cautat si mi-a raspuns! Dumnezeu este real fie ca recunosti, fie ca nu recunosti.Biblia este o Carte care cuprinde adevarul si este atestata de oameni de stiinta. Ea cuprinde peste 300 de profetii care s-au implinit in persoana Domnului Isus. Ea cuprinde profetii pe care le traim. Ea Il prezinta pe Dumnezeu cel adevarat.Crestinismul esueaza daca nu este aplicabil in viata pe acest pamant.Si reciproc, experienta crestina nu are nici o semnificatie daca viata, moartea si invierea lui Hristos n-ar fi fost evenimente istorice reale. Cele doua aspecte sunt interdependente si inseparabile.Dovezile care sustin validitatea lor, sunt coplestoare. Asa cum afirma cunoscutul istoric Kenneth Scott Lottourete de la Universitatea Yale:,, Isus nu a avut nicicand o influenta mai profunda si uriasa asupra omenirii ca in ultimele trei sau patru generatii trecute.Prin El miliarde de oameni au fost transformati si au inceput sa traiasca modelul de viata pe care El l-a exemplificat.,,

40 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Prin "Dumnezeu" te referi la un creator, la creatorul biblic sau la un alt creator din alte religii? Ar trebui specificat, ca nu e tot una gustul de peste cu cel de spanac. Daca nu specifici faci reclama la dumnezeul biblic.

Din punctul meu de vedere nu exista nici un argument care sa sustina un creator, cu atat mai putin unul stiintific. Daca luam spre exemplu raspunsul lui @EmaS, ea are si dovezi in favoarea lui Dumnezeu, nu doar argumente.
Afirmatii poate face oricine, nu este greu...

| Woodenpints91 a răspuns:

Despre care dumnezeu, că-s mai mulţi. Fiecare religie cu dumnezeul ei.

| darrio2007 a răspuns:

Stiintifice nu ai sa gasesti niciodata.Religios,da.Esti ateu?

| PangeeaRogvaiv explică (pentru darrio2007):

Nu sunt atee, insa am citit recent o carte a scriitorului Kate Ward, care se intituleaza "Marile intrebari din stiinta si religie". In carte autorul isi pune toate aceste intrebari, fara a putea sa gaseasca un raspuns pertinent la ele. Din curiozitate am pus intrebarea si pentru ca eu ma ocup de o parte a stiintei ( sunt geofizician), normal ca pentru mine exista si o mai mare curiozitate in ceea ce priveste atat stiinta cat si religia.In schimb nu sunt atee, sunt un om normal, nu pot spune ca nu mai pot de credinta si evlavie, dar cred in Dumnezeu ca orice muritor, nu sunt fanatica vreau sa zic.

| onasis1961 a răspuns:

Dovezi ştinţifice, nu au cum.Aceste lucruri sunt cerute de atei.În orice religie de pe pământ nu se cere demonstraţii ştinţifice.

| RAY a răspuns:

Prima oara sa vedem ce inseamna o dovada stiintifica?

Metoda științifică sau procesul științific este fundamental pentru investigația științifică și pentru dobândirea de către comunitatea științifică de noi cunoștințe bazate pe dovezi fizice. Savanții folosesc observația și raționamentul pentru a propune explicații provizorii pentru fenomene, numite ipoteze. Sub presupunerea materialismului metodologic, evenimentele observabile din natură (inclusiv operele artificiale ale omenirii) se explică doar prin cauze naturale, fără a presupune existența sau nonexistența supranaturalului. Prognozele derivate din aceste ipoteze sunt testate prin diferite experimente, care ar trebuie să fie reproductibile. Un aspect important al unei ipoteze este că trebuie să fie falsificabilă, cu alte cuvinte, trebuie să se poată verifica dacă este falsă. Dacă o propoziție nu este falsificabilă, atunci nu este o ipoteză, ci o opinie sau afirmație care se află în afara domeniului de cercetare științifică. Este de asemenea important de știut că o ipoteză nu poate fi dovedită, mai degrabă, datele dintr-un experiment anume conceput pentru a testa o ipoteză pot ori să sprijine ori să respingă acea ipoteză.

Odată ce o ipoteză este verificată experimental în mod repetat, este considerată a fi o teorie și prognozele noi se bazează pe ea. Orice prognoză eronată, inconsistențe interne sau lacune, sau fenomene neexplicate, inițiază considerarea și generarea de corecții sau de ipoteze alternative, care ele însele sunt testate, ș.a.m.d. Orice ipoteză care este destul de validă pentru a face prognoze poate fi testată astfel.

O ipoteză neverificată poate să se bucure de interes considerabil în rândul specialiștilor din cauza eleganței sale sau a unei validități intuitive, sau a unei anticipări a verficării sale, deși nu este acceptată în mod formal până când există dovezi experimentale convingătoare; vezi exemplul relativității generale.

Dezvoltarea de noi tehnologii este legată de dezvoltarea cunoașterii potrivit metodei științifice, și poate servi atât ca un alt test al validității ideilor care stau la baza sa, cât și ca o sursă de instrumente noi cu care să aibă loc progresul în cunoaștere, lărgind domeniul observabilului sau îmbunătțind calitatea observațiilor. Mai mult, nevoia de a înțelege sau exploata un fenomen natural în cadrul procesului de dezvoltare a unei tehnologii poate constitui un impuls în a cerceta natura acelui fenomen. Vezi exemplul țițeiului.

Un punct de vedere larg răspândit este de a considera metodele științifice ca fiind logica care stă la baza activității științifice, de exemplu Karl Popper. Totuși, accentul pus pe această logică este criticat de cei care se concentrează asupra aspectelor sociologice (vezi sociologia științei și sociologia cunoașterii științifice.

O metodă științifică este un set de reguli de bază, pe care un om de știință le folosește pentru a efectua o experiență controlată din care poate trage concluzii teoretice.

În metoda științifică, ipoteza este drumul care trebuie să conducă la formularea teoriei. Teoriile științifice, destinate să explice într-un fel sau altul fenomenele pe care le observăm, trebuie să fie sprijinite de experimente care să le certifice validitatea. Pilonul central al metodei științifice este reproductibilitatea, și anume capacitatea de repetare a unui anumit experiment.

Metoda științifică costă în următoarele faze:

Observarea unui fapt
Formularea unei probleme
Propunerea unei ipoteze
Realizarea unui experiment controlat, pentru a testa validitatea ipotezei

Pentru o siguranță sporită în tragerea concluziei, întregul experiment trebuie să fie controlat. Experimentul controlat este acel experiment realizat prin tehnici care permit înlăturarea variabilelor care pot masca rezultatul.

În acest tip de experimente, se folosește metoda dublu-orb, o metodă în care nici măcar experimentatorul nu știe decât în faza analizei rezultatelor (sau în orice caz după culegerea datelor), care subiect/participant a făcut parte dintr-un:

grup de test (un grup care va fi efectiv testat)
grup de control (un grup care nu va fi testat și care este folosit doar pentru a reduce influența altor factori (variabile) în afară de cei care se dorește a fi testați)

Termenii de "model", "ipoteză", "teorie" și "lege fizică" au în știință alte înțelesuri decât în limbajul uzual. Oamenii de știință folosesc termenul de "model" pentru a exprima descrierea a ceva, în mod specific ceva care poate fi folosit pentru a face predicții care pot fi testate prin experiment sau observație. O ipoteză este o afirmație care ori (încă) nu a fost nici confirmată nici infirmată prin experiment. O lege fizică sau o "lege a naturii" este o generalizare științifică bazată pe observații empirice.

Cuvântul teorie este înțeles greșit mai ales de către laici. În limbaj comun înseamnă idei care nu se bazează pe nici o dovadă solidă; în contrast cu aceasta, oamenii de știință de obicei folosesc acest cuvânt pentru a se referi la mănunchiuri de idei care fac prognoze specifice. A spune "mărul a căzut" este a afirma un fapt, în timp ce teoria newtoniană a gravitației universale este un corp de idei care permit unui om de știință să explice cum a căzut mărul și să facă prognoze privind alte obiecte căzătoare.

Orice teorie foarte fructuoasă care a supraviețut timpului și care are o cantitate copleșitoare de dovezi pe care se sprijină este considerată a fi "dovedită" în sens științific. Unele modele acceptate universal, precum teoria heliocentrică și teoria atomică au supraviețuit testării empirice riguroase fără a fi contrazise, totuși nu este exclus ca într-o zi să fie infirmate. Teorii mai noi, precum teoria stringurilor pot oferi idei promițătoare, dar încă trebuie să treacă prin același proces pentru a fi acceptate.

Oamenii de știință niciodată nu pretind a fi în posesia adevărului absolut. Spre deosebire de o dovadă matematică, o teorie științifică dovedită este întotdeauna susceptibilă de a fi falsificată dacă apar noi dovezi. Chiar și cele mai de bază și fundamentale teorii se pot dovedi a fi imperfecte dacă observațiile noi sunt inconsistente cu cu ele.

Mecanica newtoniană este un exemplu faimos de lege care nu a supraviețuit experimentelor care implică viteze apropiate de cea a luminii sau apropiere față de câmpuri gravitaționale puternice. În afara acestor condiții, Legea lui Newton rămâne un model excelent de mișcare și gravitație. Pentru că relativitatea generală oferă explicații pentru toate fenomenele descrise de mecanica newtoniană, este privită ca o teorie superioară.

Știința este o metodă folosită cu scopul de a acumula cunoștințe. Obiectivul metodei științifice este de a porni de la una sau mai multe ipoteze și a dezvolta o teorie validă.
Procesul cunoașterii științifice

Acesta este un model ideal (în unele științe numai o parte din pașii de mai jos pot fi parcurși și deseori cunoștințele sunt dobândite în alt mod, inclusiv prin hazard):

Observarea și măsurarea fenomenelor
Acumularea și ordonarea materialului
Creearea de ipoteze și modele, prognoze, stabilirea nivelului de importanță
Testarea ipotezelor modelului prin experimente, teste, încercări
Confirmarea sau infirmarea ipotezelor
Publicarea rezultatelor, pentru ca acestea să poată fi validate de alții
Modificarea, dezvoltarea sau invalidarea modelului, în funcție de rezultatul testelor și de opiniile criticilor
În cazul confirmării, dezvoltarea unei teorii, care trebuie însă să îndeplinească anumite criterii

Atât timp cât teoria nu este falsificată, poate să fie considerată cunostință științifică

Acest model este valabil doar pentru disciplinele unde se lucrează analitic. Pentru științele istorico-hermeneutice sunt valabile alte principii.
Criteriile teoriei științifice

Lipsa afirmațiilor care se conțin pe ele însele ca premise
Consistență internă: lipsă de contradicții în cadrul teoriei
Consistență externă: lipsă de contradicții cu alte teorii recunoscute
Valoarea cercetării: explicarea unor noi probleme care până acum nu au putut fi explicate
Testabilitate empirică
Explicație eficientă
Falsificabilitate: o teorie trebuie să fie astfel formulată, încât afirmațiile să poată fi infirmate prin experiment. Teorii nefalsificabile, deci care nu pot fi infirmate prin experiment nu pot fi considerate științifice

Criteriile experimentului științific

Obiectivitate (verificabilitate intersubiectivă): Un experiment este obiectiv, dacă cercetători diferiți, în condiții identice, ajung la aceleași rezultate finale.
Fidelitate (reliabilitate): Un experiment are un grad de fidelitate înalt, dacă în condiții echivalente, în repetate rânduri, duce la rezultate identice sau asemănătoare.
Validitate (valabilitate): Un experiment este vaild, dacă regula de măsură într-adevăr măsoară ceea ce ar trebui să măsoare. Aici trebuie să se evite ca alte caracteristici, care nu sunt măsurate, să nu influențeze rezultatul. Totuși, asta înseamnă o standardizare foarte riguroasă a condițiilor în care are loc experimentul. Aceasta însă poate să influențeze negativ valabilitatea. Dacă de exemplu, în cadrul unui experiment cu animale controlat riguros, anumite tipare de comportament trebuie să fie măsurate prin tratamentul A, se poate că acel tipar de comportament a fost cauzat nu de tratamentul respectiv, ci de circumstanțe (cușcă mică, plictisitoare etc.).
Standardizare și comparabilitate: rezultatele unui experiment numai atunci sunt comparabile, dacă respectă anumite criterii stabilite anterior. Pentru a asigura repetabilitatea și verificarea unui experiment, regulile de evaluare a experimentului trebuie să rămână cât mai simple posibil.


nu o dovada de asta inca nu exista

| Mădă0611 a răspuns:

Nu exista, de aceea se numeste credinta. Poti sa crezi in Inorogul invizibil roz, e fix aceeasi chestie.

| WhatheWow a răspuns:

Exact acelasi tip de dovezi care atesta si existenta extraterestrilor!

| PangeeaRogvaiv explică (pentru WhatheWow):

Pai stai putin ca aici este vorba despre cu totul altceva. Tu te referi la faptul ca nu exista extraterestri si daca esti convins ca nu exista, inseamna ca nici dovezi nu sunt, asa-i? sau am inteles eu gresit?

| WhatheWow a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Singurele dovezi in cazul extraterestrilor cat si a Dumnezeului biblic sunt doar niste carti nestiintifice, marturii si speculatii ale adeptilor sau conspirationistilor; nici o acceptiune stiintifica.
Cunosc toate "dovezile" in amandoua dintre cazuri, asa ca nu-mi da feedback-uri speculative ca nu intru in astfel de polemici; doar daca ai dovezi acceptate de comunitatea stiintifica, ceea ce ma indoiesc!

| PangeeaRogvaiv explică (pentru WhatheWow):

Am dovezi clare, despre care nu prea se vorbeste din pacate pentru ca sunt bine pastrate ( aici fiind vorba de politica statelor ce le detin). Si da, aceste dovezi sunt foarte bine acceptate de comunitatea stiintifica. Nu stiu ce stii tu in legatura cu asemenea lucruri, sincer nu vreau sa intru in polemica pe tema asta pentru ca neputand ca eu sa-ti dovedesc aici pe internet ca aceste dovezi exista cu adevarat, normal ca nu o sa ajungem la nicio concluzie. Dovezile astea nu sunt la indemana oricui, neputand fii accesate de oricine. Exact cum am spus, ele exista, sunt foarte bine pastrate, nu sunt publice sau postate pe internet, iar acces la ele au cei care fac parte din comunitatea stiintifica, restul populatiei nu si nici nu se permite sa se vorbeasca despre ele din motive de securitate bine stiute de altfel de fiecare stat ce detine asa ceva.

| WhatheWow a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Exact ce ti-am spus!
Fie cum spui tu; numai bine!

| PangeeaRogvaiv explică (pentru WhatheWow):

Pai tu vrei sa-ti dau dovezile aici ca sa putem avea o discutie, asa-i? pentru ca altfel, nu se poate discuta sau gresesc?

| WhatheWow a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Deci, ma repet : nu sunt dovezi acceptate stiintific nici a existentei extraterestrilor si nici a Dumnezeului biblic! Tot ceea ce vrei sa-mi da-i cunosc si nu sunt decat speculatii conspirationiste.
Ti-am spus opinia mea si nu vreau sa te conving ca gresesti, e treaba ta in ce vrei sa crezi dar pe speculatii eu nu polemizez. Sper ca ai inteles!

| CryChristiAN a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Trebuie doar sa crezi. Noi nu te fortam. Avem liber-arbitrul.
Trebuie sa ai propriile tele convingeri si o credinta adevarata.
Tu decizi daca vrei sa fii Fiu de Imparat sau sluga la diavol.

| CryChristiAN a răspuns (pentru WhatheWow):

Referitor la extraterestrii.Sunt destule dovezi referitoare la existenta lor, chiar si NASA are dovezi, dar pastreaza acest secret.

| WhatheWow a răspuns (pentru CryChristiAN):

Asa cum am spus : dovezi demne de Teoria Conspiratiei!

| PangeeaRogvaiv explică (pentru CryChristiAN):

Nu trebuie sa cred nimic. Eu nu am postat intrebarea asta aici pentru a ma convinge cineva sa cred in ceva sau nu. Numai ca pe aceasta tema nu pot purta prea multe discutii pentru ca fie oamenii nu cred ( atentie, nu eu nu cred in anumite lucruri), fie se cer dovezi clare pe care eu nu le pot dovedi aici. Intrebarea asta nu am formulat-o eu ci un scriitor care a scris o carte despre asta ( contradictia dintre stiinta si religie).

| PangeeaRogvaiv explică (pentru WhatheWow):

Am o mare rugaminte- daca nu crezi despre existenta extraterestrilor, desi multa lume sustine asta- este liberul tau arbitru, dar te rog sa nu impui si altora sa creada acelasi lucru ca si tine. Eu iti spun ca gresesti enorm. Mai informeaza-te in privinta asta si pe urma mai discutam.

| WhatheWow a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Deci, eu am impus nimanui nimic, cat despre " mai informeaza-te ", nu faci decat sa incerci sa-ti impui tu propriile convingeri si asta fara argumente reale.
Nu meriti nici cea mai mica atentie si e pentru ultima data cand mai intervin intr-o discutie cu tine. O zi buna!

| relian a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Dovezile astea nu pot fi accesate de oricine asa ai scris.Sa inteleg ca tu le poti accesa odata ce spui crezi ca sint extraterestri sau Dzeu.Ca eu asta inteleg cind ai spus ca tu stii dar nu poti adduce pe net dovezi.Foarte interesant sa avem printer noi pe cioneva care are dovezi dar nu ni le poate arata pe net.Si cum tu faci parte din comunitatea stiintifica ai acces la aceste secrete si vii aici pe TPU sa si mai spui asa ceva.Tu oare te auzi cind spui asa ceva? Ai dopvezi clare dar nju le poti arata din motive de securitate.Securitatea cui? Daca oamenii ar sti anumite secrete despre extraterestri ori Dzeu ce crezi ca iar afecta sau lear pasa mai mult sau mai putin? Ii afecteaza cumva le ia viata sau ce ai vrut sa spui cu acea securitate? Draga asa sa dau din gura si eu pot sa zic ca stiu secrete ce nu le stie toata omenirea.Ma crezi? Si eu sint ceva mai sus decit comunitatea stiintifica pengtru ca eu ii conduc pe toti.Ce spui ma crezi? Dar stii eu nu iti pot arata ca sint seful lor din motive de securitate intelegi? Mergem pe burta sa nu facem praf.

| relian a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Daca neam putea informa cum zici atunci toti am sti adevarul.Dar se pare nu ai ce te informa pentru ca nici eu nu am auzit ca s-a spus undeva ca extraterestrii exista.Se pare ca tu crezi in povesti.Dar daca esti femeie era si normal.Tu de ce nu gindesti singura cu capul tau si mereu trebuie sa asculti de altii, de ce faci asta? Mereu de cite ori vii cu o intrebare cu ceva e de fapt intrebarea altcuiva si raspunsurile altcuiva.Dar tu asa singura nu gindesti? Scuza-ma ca intreb.Tu punete tu in locul unui extraterestru sa zic mergi pe alta planeta si acolo vezi planeta poate sustine viata, ba are si viata pe ea dar tu esti superior acelei vieti de acolo.Ce faci stai ascunsa asa pe luna acelei planete de ce? Care este scopul tau acolo? Eu cred ca noi si oricine mergem altundeva sa gasim ceva mai bun sa locuim intr-un loc mai bun, sa exploatam resurse bla bal.Pai si ce facem stam asa ascunsi pentru ce?

| PangeeaRogvaiv explică (pentru relian):

Dar tu realizezi ce comentariu ai facut? Tu ce faci, imi tii teorii si logosuri despre anumite lucruri care habar nu ai daca exista sau nu dar cu toata astea ma iei pe mine la intrebari si faci referire la ce-i cu mine. Dragul meu atata timp cat nu stii nimic clar despre mine, in afara de varsta, nu-ti permit nici tie si nici altcuiva sa mi se vorbeasca astfel. Ce am spus eu aici este foarte adevarat si personal nu m-am ocupat de acele cercetari despre existenta extraterestrilor, pentru ca nu sunt ufolog ca sa fac asta, insa am colegi care au facut asa ceva. Personal eu nu am acces de una singura la aceste informatii si dovezi, dar prin intermediul colegilor mei le-am vazut si eu, de aceea stiu ca exista.
De ce intotdeauna la o intrebare de genul asta, trebuie sa vina cineva cu un comentariu stupid, chiar nu inteleg? Oare nu se poate discuta omeneste, fara sa ne luam la misto, sa punem intrebari aiurea sau sa ne judecam unii pe altii? Fiecare om este liber sa-si exprime propria opinie, dar nu sa critice pe celalalt.
Nu ai auzit vorbindu-se despre existenta extraterestrilor pentru ca nici nu ai unde sa auzi si nici nu vei auzi vreodata. Nu sunt povesti, sunt fapte reale, concrete si nu oblig pe nimeni sa creada in ele, insa exact cum am spus nu am nevoie sa ma judece nimeni pentru asta. Extraterestrii exista, habar nu ai tu si nici nu cred ca ai putea gandi vreo secunda unde sunt sau unde ar putea fi sau de unde vin si incotro se indreapta aceste specii mult avansate fata de noi. Cine a spus ca extraterestri se ascund? asa ai inteles tu? Ma faci sa rad sincer. Esti mai rau decat un copil de 5 ani. Nu se ascund, numai americanii si rusii cate stiu despre ei, existenta lor si ce vor ei de fapt, care este scopul lor. Tu esti cel care nu stii nimic, dar in schimb critici pe altii.
De ce sunt tinute secrete lucrurile astea? chiar nu te gandesti? zici ca esti destept si le stii pe toate. Am sa-ti spun si unde anume exista extraterestri in sistemul nostru solar- pe Titan (cel mai important satelit al planetei Saturn, denumit si Saturn VI), descoperit in anul 1655 de astronomul olandez Christian Huygens, apoi pe Europa ( sau Jupiter II fiind considerat cel mai mare satelit din sistemul nostru solar. El a fost descoperit de Galileo Galilei in anul 1610. Sub gheata ce acopera intreaga suprafata a planetei exita urme de viata extraterestra. Alte planete din galaxia noastra unde se afla viata extraterestra sunt- Gliese 581d, Kepler 22 b, Gliese 667Cc, Arcturus si lista continua.
Apoi dincolo de galaxia noastra si sistenmul solar si trecand de spatiul intergalactic ( spatiul vid dintre 2 galaxii in cazul nostru Calea Lactee si Andromeda) se afla galaxia Andromeda, fiind si cea mai apropiata de noi. In aceasta galaxie s-au identificat forme de viata extraterestre pe planeta Aiotip. Apoi planeta Erra din Constelatia Pleiadelor.
Toate acestea au fost descoperite de cercetatori ( numele celor care a facut descoperirile sunt Robert Hastings ufolog american si Sergei Litsak cercetator in domeniul OZN-urilor si a civilizatiilor extraterestre, de nationalitate sovietica. Cei doi impreuna cu slti astronomi au facut descoperirile cand incercau sa gaseasca in spatiul cosmic o planeta care ne-ar putea oferi conditii de viata. Este drept ca cercetarea a avut succes pentru ca au gasit foarte multe planete atat in galaxia noastra cat si in afara ei, planete ce ar putea sustine viata.
Inca o data repet, este problema fiecaruia referitor la convingerile pe care le are sau asupra a ceea ce crede, dar daca este un subiect despre care nu se cunosc prea multe informatii pentru ca nu sunt puse la dispozitie ( asta nu e treaba mea de ce Putin nu da voie sa se vorbeasca despre extraterestri si existenta lor sau de ce Obama la Pentagon tine aceste rapoarte strict secrete). Tarile care stiu despre asta au un acord intre ele, este vorba despre politica statelor, nu ma lua pe mine la intrebari, ca nu am nicio vina ca aceste informatii nu sunt date publicitatii. Ce vrei sa fac?

| PangeeaRogvaiv explică (pentru relian):

Dovezile astea de care ti-am spus normal ca nu le pot accesa eu de una singura. Tocmai ti-am spus in mesajul precedent ca am colegi care lucreaza in domeniu si prin intermediul lor le-am vazut si eu. In alta ordine de idei, eu 12 ani de zile am locuit in SUA, din care 8 am lucrat in domeniul cercetarii. Chiar daca domeniul meu de cercetare era cu totul altul ( geofizica-:climatologie-seismologie), aveam legaturi cu toti cei care erau in breasla asta (astronomi, ufologi). Nu am inteles de ce m-ai luat asa de tare la intrebari in necunostiinta de cauza asupra intrebarii pe care eu am pus-o si asupra mea pentru ca nu sti nimic despre mine. Eu nu-mi permit sa fac un comentariu de spre un om pe care nu il cunosc si despre care nu stiu absolut nimic. Despre existenta lui Dumnezeu pai si acolo sunt dovezi. Ai citit cartea lui Dan Brown, Codul lui DaVinci? Dan Brown inainte de a scrie aceasta carte, a facut niste descoperiri uluitoare, greu de acceptat de altfel de toate religiile pamantului. SI pana la urma are dreptate, care religii si care preoti? in ziua de azi nu se mai respecta absolut nimic, iar religia fost adoptata cu un scop, sa nu fie haos pe pamant. Daca nu ar fi fost religia ar fi fost o nebunie totala. Intrebarea lui " Care Dumnezeu? " si aici este drept pentru ca sunt atatea religii, cate popoare sunt pe pamant, atatea religii sunt.Cartea a fost foarte criticata fiind cosniderata o blasfemie, dar subiectul este foarte interesant, poate ne mai destepam si noi cu privire la unele lucruri.
Cand citesti mesajul asta sa critici raspunsul cum trebuie, dar fi atent sa nu-ti scape nimic.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru relian):

De ce sa plecam noi de pe planeta asta? Pentru ca in curand numarul populatiei va creste foarte mult (si asa in prezent suntem peste 7 miliarde de locuitori), iar nu in viitorul nu foarte indepartat vom depasi 9 miliarde. Realizezi ce inseamna asta pentru o planeta de dimensiunile Terrei? In al doilea rand cu cat suntem mai multi cu atat gradul de poluare este mai ridicat, solul nu ne mai poate hrani, pentru ca folosit (cultivat) in nenumarate randuri isi pierde din proprietati ( substante si minerale), devenind un sol arid, aceasta ducand la degradarea solurilor. Pe urma datorita experimentelor stiintifice care se tot fac de ani buni si se vor mai efectua si de acum inainte, Pamantul va avea dereglari majore in ceea ce priveste clima, cutremurele se vor inmulti si vor fi din ce in ce mai puternice. Iti dau un exemplu ( Japonia pana anul trecut avea cutremure frecvente de maxim 4-5 grade care la ei erau destul de puternice fiind o zona seismica foarte activa. Niciodata aceasta valoare de 4-5 grade nu a fost depasita. Anul trecut au cutremure de suprafata de aproape 9 grade pe scara Richter, ma refer aici atat la cutremurul initial cat si la replicile care au urmat dupa). Cu 1 an in urma. in Chile, cutremur de 8, 9 grade pe Richter, anul asta in Canada cutremur peste 7 grade si incheiem cu Japonia din nou cand recent a avut loc un nou seism de 7, 2 grade tot in zona care a fost lovita si anul trecut). Apoi dereglari climatice la nivelul intregii planete ( exemple: luna trecuta uraganul sandy a maturat coasta statelor unite si canada; katrina in 2005, schimbarile bruste de vreme, oscilatiile termice - cand prea frig, cand prea cald; in 2004 in Africa a nins, in 2007 in plina vara, a nins in Germania, un fenomen nemainatalnit; anul trecut s-au inregistrat in Siberia ( considerata cea mai friguroasa zona de pe glob), vara + 40 de grade Celsius cand in mod normal vara siberina are o temperatura medie de - 30 de grade Celsius, inundatii si lista poate continua). Ti se par normale toate anomaliile astea? Te mai intrebi de ce oamenii de stiinta cauta un alt loc unde sa putem supravietui si sa perpetuam specia? pentru ca despre asta este vorba, de perpetuarea speciei.Pana in prezent s-au descoperit in galaxia noastra 7 planete care ar putea sustine viata, avand atmosfera care ne-ar putea permite sa locuim acolo si cel mai important resurse de apa potabila. Sa ne ascundem pe alta planeta? nu va fi nevoie pentru ca cele descoperite nu sunt locuite de alte forme de viata. In privinta extraterestrilor, ei daca ne viziteaza, stai linistit ca ei nu trebuie sa se ascunda, iar vizitele lor aici au lasat si acum urme ce sunt vizibile ( exemplu Nazca- Peru).
Sunt multe lucruri care nu sunt stiute, dar daca vine cineva cu un astfel de subiect nu insemna ca acel cineva este catalogat paranoic. Eu ti-am facut niste precizari despre care nu s-a auzit nimic, dar le-am spus ca sa nu mai aud comentarii stupide. Este problema fiecaruia ce crede sau ce vrea sa creada, fiecare are propria opinie. Iar ceea ce am postat eu aici, intrebarile mele nu sunt ale altora luate de la altii ( de unde ai mai scos-o si pe asta, unde ai mai vazut tu aici postandu-se asemenea intrebari?) si nici nu am nevoie de raspunsuri aiurea sau critici. Spui ca nu gandesc? Habar nu ai cat gandesc si ce am in cap de fapt, ceea ce prea putini oameni vad ca au.

| relian a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Draga eu nu am spus nimic rau de tine ca ai fi zis tu cine stie ce.Am spus sa nu mai crezi toate povestile altora pentru ca sint povesti.Eu nu te jignesc doar am facut o observatie si eu cred ca asa este cum zic pentru ca daca oricvare dintre noi am fi fost mai stiu eu ce sau am fi vazut cu ochii nostri stiu si eu ce extraterestri sau ce altceva nu am mai fi fost pe aici pe TPU.Asta este clar ca lumina zilei.Documente adica hirtii sint cit nu le poti cuprinde, povesti basma si asa mai departe. Daca tu vrei sa le crezi foarte bine este alegerea ta.Dar cum ai spus ca esti om de stiinta ma mira faptul ca esti asa prea credula.Mie sincer daca imi arata cineva munti de hirtii si asa mai departe cum sa le cred in ce baza? Ca acea persoana este un reporter sau un profesor sau mai stiu eu cine? Pai si daca este ce? Cu ce imi demonstreaza acea persoana ca ce scrie intr-o hirtie este real? Asa sa il cred pe cuvint ca este el profesor? Nu cred asa ceva. Daca tu asa faci atunci este problema ta crezi in comntinuare.Ira referitor la exprimartea opiniei asa este esti libera sa iti exprimi opinia, dar nu te astepta ca celor carora le arati ce crezi or sa si te creada sau o sa fie de acord cu tine.Eu normal am citit ce ai spus deci tiam acordat atentie insa nu pot sa fiu de acord cu ce spui.Si am obsv ca mai toti au avut ceva de obiectat nu doar eu.Deci nu cred ca am vorbit ceva de rau la adresa ta.

| mixxjim a răspuns:

In primul rand, bine ca n-ai pus intrebarea la religie, ca nu cred ca mai scapai "cu viata" laughing
In al doilea rand consider ca oricine are dreptul sa-si puna orice fel de intrebari si fara a fi socotit un "monstru necredincios" - asta pentru cei revoltati ca ai indraznit sa intrebi asa ceva.
Oare multele cazuri de reveniri din boli incurabile, bolnavi care mai aveai 3 luni maxim de trait si au trait apoi mult si bine, din accidente, din situatii din care nu se credea sa mai existe scapare din niste drame majore ar putea fi numite dovezi stiintifice? As mai avea tentatia sa cred ca o alta dovada, nu stiu cat e stiintifica, ar fi un copilas de 2 ani si 10 luni pe care l-am auzit acum cateva zile ca Doamne-Doamne e sus in cer, in conditiile in care acel copil nu stia nimic despre Dumnezeu decat niste icoane si bisericile, ca si constructii, nimeni nu i-a spus nimic, ca la varsta asta nu stiu cat ar putea intelege happy Acum nu stiu cine ar putea sa ne aduca niste ADN, dar si daca am avea de unde am sti al cui e? Ce dovada ar putea fi cosiderata stiintifica si acceptabila? Iti dai seama ca daca ar aparea cineva si ar spune "Eu sunt Dumnezeu, luati si dovediti stiintific" ar ajunge urgent la nebuni? laughing Sunt multe lucruri care exista desi nu pot fi dovedite stiintific-concret...

| PangeeaRogvaiv explică (pentru mixxjim):

Asa este, ai mare dreptate, numai ca multi aici pe site ca sa poata avea o discutie despre acest subiect vor sa le dai dovezi clare, altfel primesti ignore, dupa ce isi spun punctul de vedere si dupa ce considera ca ei stiu foarte multe in domenii ca existenta extraterestrilor sau a lui Dumnezeu, daca eu nu pot da dovezi ca extraterestri exista de exemplu, na ca mi s-a spus ca nu se vrea a intra in polemici desi persoana care a spus asta sustine ca are dovezi si cunoaste foarte bine ambele teorii.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru mixxjim):

Atat imi trebuia daca mai postam intrebarea si la religie. Si aici m-a intreb at cineva daca sunt atee si a trebuit sa dau explicatii de ce am postat intrebarea asta si mai ales cu ce scop?

| mixxjim a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Boh, ignore, ce-ai avut si ce-ai pierdut laughing

| PangeeaRogvaiv explică (pentru mixxjim):

Nu, asa ca fapt divers. Vroiam sa scot in evidenta modul de gandire al unora, atat, nimic mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Solide?!? doar cand is constipat.
Datarile cu radiocarbon ale manuscriselor biblice mai erau, dar mi se pare inutil din moment ce manipularea exista de cand a aparut prima nevertebrata pe pamant.

| 3xfemeie a răspuns:

Buna. Intrebarea ta ma duce cu gandul la o alta. Exista dovezi stiintifice despre existenta sufletului? Eu una nu am cautat sa aflu pentru ca simt. Am un trup, dar am si un spirit. Cred ca si cu Dumnezeu este la fel.
Si mai cred ca Dumnezeu nu poate fi atribuit unei religii sau alteia. Fiecare are adevarul ei, iar El le cuprinde pe toate.
Cativa oamenii de stiinta au dovedit efectele rugaciunii. Au venit altii si au spus ca este autosugestie. happy
ps Oamenii de stiinta nu si-au explicat cum reusesc autotrofii sa traiasca doar cu lumina solara. Si totusi ei exista!

| savvy12 a răspuns:

Nu cred ca are sens, un credincios ar crede si fara dovezi, unu care nu vrea sa creada, si daca ar exista dovezi tot nu ar fi destul de bune...

| AVAAVA a răspuns:

Nu. Dumnezeu nu trebuie cautat prin metode științifice.
Divinitatea își arata existenta tocmai prin opusul științei, adică prin fenomene inexplicabile, și aci nu ma refer la Triunghiul Bermudelor sau Spiritismul, cu toate ca și Spiritismul este o dovada suoranaturalului neplăcută lui Dumnezeu. Cea mai mare dovada pe care o poate primi un credincios a existentei lui Dumnezeu este revelația. Un om care a primit revelație Divina nu are nevoie sa demonstreze nimănui existenta lui Dunnezeu, el este 100% convins de acest realitate.Adevar pe care un filozof ori cercetător științific nu îl poate cuantifica. Știinta merge pe urmele creației materiale ale lui Dumnezeu, iar Teologia pe cea spirituala.Si totuși, sa nu uitam ca Dumnezeu este Duh.
Oare poate un copil nenăscut sa afle amănunte materialiste despre cea care îl poarta în pântece?
Răspunsul este "nu". Dar ii aude vocea, este hrănit prin cordonul ombilical de ea, și formează o legatura nevăzută. Duoa ce se naște se lipește de sânul mamei. Noi oamenii, după ce părăsim acesta lume, mergem în sânul lui Avraam care este raiul. În rai așteaptă drepții pana la Judecata finala când cei buni și desăvârșiți vor fi schimbați și primiți în imparatia Cerurilor.

| Radu921 a răspuns:

Asta e problema cu noi si cu religia, daca ar fi dovezi solide stiintifice nu ar fi nevoie de credinta, ar crede toti in Dumnezeu ca doar s-a demonstrat stiintific. Pe Dumnezeu il deduci din simtiri (daca il deduci), trebuie mai mult decat 1+1=2.

| Tєqυιℓα a răspuns:

Draga mea\Dragul meu. straight face
Ce întrebare stupidă mai este și asta? Cine dracu crezi ca te-a făcut? o.O Doamne când văd niște întrebări fără sens oh go on. WTF! straight face Cine crezi ca a creeat lumea? o.O Sigur nu „ dracu ". straight face Dumnezeu normal că există, El e sus și are grijă de noi toți!

Biie'Biie. laughing

| PangeeaRogvaiv explică (pentru Tєqυιℓα):

Ce dracu dragule/ draga mea esti atat de convins/ a de ceea ce spui? l-ai vazut tu pe Dumnezeu undeva, spune-mi si mie? sau afirmi treaba asta pentru ca asa scrie la Biblie si normal nu avem voie sa contestam nimic din ce scrie acolo? asa-i? ca este adevarat sau nu, noi trebuie sa credem tot ca oile! Asa!
Intrebarea asta nu am formulat-o eu, ci un scriitor care a scris o carte si printre multele intrebari pe care si le-a pus este si aceasta.

| Tєqυιℓα a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Păi serios, să o luăm și așa straight face! Tu crezi în Dumnezeu măcar? o.O

| Sahasrara a răspuns:

Salut! Foarte mulți au căutat tot felul de argumente științifice pentru acest aspect și sigur că s-ar putea găsi multe, tot sigur este că odată ele apărute, pot fi și contrazise.
Tocmai în asta constă misterul divin la care avem acces, că NICIUN ARGUMENT înseamnă imposibilitate de contra-argumentare.
Deci, ca să-ți dau răspunsul, dac-ar exista argumente științifice imposibil de contrazis, că dumnezeu există, aș începe să nu mai cred laughing
Aprofundează sentimentul de dragoste pe care-l ai față de un om și, cu timpul, îl poți înțelege și pe dumnezeu happy