|

Salut TPU! Imi puteti spune niste lucruri faine pe care le pot observa cu microscopul? Eu m-am uitat pe internet pentru niste lamele dar nu as da 50 lei ca sa vad par de soarece si caine sau sa vad niste frunze. Adica lucrurile astea pot sa le colectez si eu cu 10 lei cat sunt lamelele goale. Totusi, as vrea sa vad si cum reactioneaza celulele intre ele. Aveti niste recomandari? Mi-am ales un microscop care poate mari pana la 1200x.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Apă dintr-o baltă stătută. O frunză subțire de ceapă, aceea care separă foile de ceapă dintre ele.
O aripă de fluture.
Ca să observi interacțiuni dintre celule ai nevoie de putere mult mai mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce poti vedea la un microscop oare? Daca este optic vezi doara celule si organite celulare,dar mai in amanunte nu,dar astea le vezi,o sa vezi celulele cum sunt,is colorate,depinde de specie, de ce tip de celule observi si etc.
Nu mai stiu dar microscoapele alea din scoli, vorbesc de cele din facultati, cu alea astea vezi sigur, acu nu stiu ce putere au alea, dar is microscoape optice.Cu alea electronice nu vezi nimic laughing vezi chestii rupte, celule rupte, bucati din ce se afla in celule, chestii de genul asta.
Vrei sa vezi cum reactioneaza celeule intre ele? Celulele nu reactioneaza intre ele ca nau de ce laughing cred ca ai vrut sa spui ca vrei sa observi functiile fiziologice cum au loc, Asta nu cred ca poti vedea.
Daca te uiti la prea multe filme, afla ca nu tot ce vezi prin filme e si real laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Multumesc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează