| cornelmarius a întrebat:

Se poate creea energie
din nimic?

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca acel nimic e totul si nu s-a creat nimic ce spui? de unde sti tu ca starea de nimic e cea din mintea ta poate insuti nimicul e totul

| a3e6u9 a răspuns:

Legea conservării energiei zice că energia nu poate fi creată, nu poate fi distrusă, ci doar se transformă.

Fizica cuantică zice că energia poate fi creată din nimic dar pentru perioade scurte de timp, cu cât e mai multă energie, cu atât rezistă mai puțin, de asta singurul tip de univers care poate rezista o perioadă nedeterminată de timp e un univers cu energie totală zero, ca al nostru.

| cornelmarius explică (pentru a3e6u9):

Pai daca energia nu poate fi nici creata nici distrusa atunci cum sa poti creea energie din nimic daca nu poate fi creata?

| TrofeuDeMic a răspuns (pentru cornelmarius):

Legea conservarii energiei nu face parte din fizica cuantica.

| MDenisee a răspuns:

Si lenea e un talent laughing)

| Aalexander a răspuns:

Da ba; daca ti dai foc poti inclazi o camera pentru o zi.

| asdfgh23 a răspuns:

Daca ai vrut sa scrii energie, sa stii ca energia nu se creeaza si nici nu se distruge

| cornelmarius explică (pentru asdfgh23):

Dar de exemplu daca fac miscare, nu se creeaza energie?

| Duucu a răspuns (pentru cornelmarius):

Nu,dacă nu te alimentezi n-ai de unde avea energie.Totul e într-o continuă transformare.

| CVali a răspuns (pentru cornelmarius):

Nu se creaza energie, si se foloseste/transforma energie, energia o foloseste pentru a te misca. Energia pur si simplu exista, tu insuti esti energie.

| veronel16 a răspuns:

Nimic, nu exista. Peste tot este cite ceva.

| Duucu a răspuns (pentru veronel16):

Știai că aproximativ 90 și ceva % din corpul nostru e NIMIC?

| cornelmarius explică (pentru Duucu):

Nimicul nu exista oricat ai incerca sa filosofezi, pentru ca odata ce il definesti el devine ceva si nu nimic, deci nimicul nu exista!

| Duucu a răspuns (pentru cornelmarius):

(tace și speră să simuleze un nimic)

| cornelmarius explică (pentru Duucu):

- Primul Principiu al Termodinamicii -

Mai este numita si Legea Conservarii Energiei.
Stiinta a descoperit si formulat numeroase legi stiitifice. De exemplu, legea gravitatiei : daca scapi ceva, stii sigur ca acel obiect va cadea. Aceasta este deci legea gravitatiei.
Dar sa ne intoarcem la Legea Conservarii Energiei, care mai este cunoscuta si sub numele de Principiul Intai al Termodinamicii. In linii mari, aceasta lege spune ca :
In univers exista materie si energie. Materia se poate transforma in energie, dupa cum si energia se poate converti in materie si acest ciclu poate continua.
Totusi, materia si energia nu pot fi create din …nimic!
De asemenea, energia si materia nu pot fi distruse complet, nu pot fi eliminate, nu pot fi facute sa dispara.
Ele doar se transforma dintr-o forma de energie in alta.
Deci este imposibil ca materia si/sau energia sa dispara complet si de asemenea nu se poate crea energie si materie din …nimic!
Acesta fapt reprezinta o lege stiintifica, recunoscuta de toti oamenii de stiinta, indiferent daca sunt credinciosi sau atei.
Astea fiind spuse, vreau sa va ganditi la tot ceea ce exista in univers : avem materie si energie in intregul univers.
Daca prin absurd nu exista Dumnezeu, atunci ar fi imposibil din punct de vedere stiintific sa avem aceasta energie si materie in univers! De ce?
Pentru ca la un moment dat ar fi trebuit sa se treaca de la NIMIC la…materie si energie, lucru care stiintific este imposibil, intrucat se violeaza, se incalca clar Principiul Intai al Termodinamicii!
Am avut nenumarate dezbateri la radio cu oameni de stiinta, fizicieni, astronomi, care nu credeau in Dumnezeu si i-am intrebat :
"Cum va explicati ca aveti o violare, o incalcare clara a Principiului Intai al Termodinamicii in ceea ce priveste crearea materiei si a energiei in univers din nimic?!". Este pur si simplu imposibil din punct de vedere stiintific!
Oamenii de stiinta atei nu au avut un raspuns pentru asta.
Si daca te gandesti, un copil de 5 ani poate sa bata intr-o dezbatere un om de stiinta ateu, doar prin acesta simpla intrebare :
" De unde provine toata aceasta energie si materie in univers? "
Tot ceea ce exista in univers, la un moment dat, a trebuit sa vina de undeva!
Repet, stiinta spune ca nu se poate crea energie si materie din …nimic!
Cand acel copil de 5 ani intreaba : " de unde provin toate lucrurile in univers? ", acel copil in termeni stiintifici, intreaba de fapt urmatoarele :
"Cum de avem o incalcare flagranta, o violare clara a Principiului Intai al Termodinamicii prin crearea energiei si materiei din...nimic?! "
Trebuie spus ca din perspectiva omului ateu, universal este considerat un sistem inchis, adica un sistem care nu primeste nici o influenta din exterior.
Bineinteles, ca cei care cred in Dumnezeu, cred ca Dumnezeu influenteaza universul si deci universul este un sistem deschis. Din punct de vedere al ateului, universal este considerat un sistem inchis.
Deci recapituland, Principiul Intai al Termodinamicii nu permite ca "ceva" sa fie creat din …nimic!
Acest lucru trebuie sa fie foarte bine inteles, pentru ca atunci cand cineva afirma ca nu exista Dumnezeu, acea persoana va trebui neaparat sa explice cum de s-a ajuns la materia si energia pe care toti o cunoastem astazi in univers din… nimic?!
Unul din cel mai intalnite argumente care l-am auzit de la persoanele atee, este teoria Bing-Bang-ului care in linii mari spune asa :
Totul a inceput acum 15 miliarde de ani cu ceva de marimea "unui punctulet" in univers si acel punctulet a explodat si a creat tot ceea ce vedem astazi. Corect? Asta ati auzit mai mereu.
V-ati pus vreodata intrebarea de ce ateii spun ca totul a inceput de la un punctulet?
De unde aceasta idee cu punctuletul?
Cum de au nascocit aceasta idee cu punctuletul?
Permiteti sa explic:
Cand ne uitam la univers prin telescoape, stiinta a remarcat ca universul se mareste continuu, zilnic, cu o anumita viteza.
Ceea ce evolutionistii si ateii fac, este urmatorul lucru : ei analizeaza viteza cu care universul se mareste, si apoi fac calculul invers. Adica dau filmul inapoi. Extrapoleaza in sens invers. Adica cat ar dura, considerand aceeasi viteza, ca intreg universul sa se micsoreze, sa se comprime si sa se ajunga la acel punctulet. Astfel, s-a calculat ca ar fi necesare 15 miliarde de ani, astfel incat tot universul sa se comprime cum a fost la inceputuri, adica sa fie "inghesuit" in acel puctulet.
De aceea s-a ajuns la formularea ideii ca Bing-Bang-ul a format universul si a fost necesara o perioada de 15 miliarde de ani pana s-a ajuns la universul pe care il cunoastem noi astazi.
Si deci ateii mai spun ca totul a fost condensat, " inghesuit" in acel punctulet inainte de explozia numita Bing-Bang. Vreau sa va ganditi un moment la ceva interesant :
De ce spun ei ca totul a inceput dintr-un puctulet? V-ati intrebat vreodata de ce spun ei asta? Fara gluma, v-ati gandit la asta vreodata?
De ce nu au spus de exemplu, ca toate cometele, planetele, toata materia, etc, erau acum 15 miliarde de ani condensate nu intr-un punctulet, ci intr-un bulgare de marimea unei…..sa zicem…..stele?!
De ce nu au spus ceva de genul acesta? Va explic imediat de ce nu au facut-o:
Pentru ca daca un ateu ar fi incercat sa spuna ca din NIMIC s-a ajuns la o bucata mare cat o stea, apoi totul a explodat si s-a format intreg universul pe care il cunoastem astazi, atunci imediat l-ati opri si l-ati intreba :
" Stop! Stai asa! Vreau sa stiu cum de s-a ajuns de la nimic la... acel bulgare de marimea unei stele!"
Dar s-au gandit ca varianta cu punctuletul este mult mai plauzibila si daca ei pot convinge ca totul a fost inghesuit, condensat in ceva de marimea doar a unui punctulet, atunci poate lumea o sa treaca peste acel fapt ascuns si teoria va fi
credibila! Atunci lumea va accepta ideea ca din nimic s-a ajuns la…… un punctulet!
Si apoi totul a explodat, universul isi mareste volumul continuu….si asa mai departe…
Dar vreau sa va amintesc ca acel punctulet, chiar asa mic, tot ar trebui sa contina toate stelele, planetele, cometele, toata materia!
Ceva ce ei nu pot explica. Este exact ca si cum am lua 10 terenuri de fotbal si le-am inghesui intr-un bulgare de marimea unui fruct. Acel bulgare, cat de mic ar fi, oricum ai lua-o, contine in el tot 10 terenuri de fotbal! Si daca acel bulgare de marimea unui fruct il presam pana se ajunge la marimea unei nuci, chiar si asa, el tot 10 terenuri de fotbal contine! Si daca il presam mai departe pana ajunge la marimea unui punctulet, el tot 10 terenuri de fotbal contine!
Deci nu putem accepta teoria evolutionista si a celor ce sustin crearea universului prin teoria Bing-Bang-ului, intrucat, nu se poate ca din nimic, sa se ajunga la un punctulet ce contine comprimat intreg. universul

| Duucu a răspuns (pentru cornelmarius):

Și pentru ce mi-ai scris toate astea?
Și pentru ce ai mai pus întrebarea?

| CVali a răspuns:

Buna intrebare. Acum acelor stiintifici sa le raspund. Nu este asa ca dumneavoastra, oamenilor de stiinta, spuneti ca se poate crea energie din nimic? Exemplul cel mai clar este crearea/formarea universului. Dintr.un punct de energie existent. Si de unde a aparut acel punct infinit de energie? Din nimic domnilor savanti? Stiinta este o aberatie. big grin

| cornelmarius explică (pentru CVali):

Deci este o ABERATIE stiintifica sa spui ca totul s-a creat din nimic! NU pot demonstra asa ceva sub nici o forma pentru ca nimicul nu exista! cand cineva o sa creeze energie din nimic atunci nimicul o sa existe, pana atunci povesti stiintifice!

| cornelmarius explică (pentru CVali):

Normal ca nu din nimic ci dintr-o constiinta!