| TamplaruAnisoara a întrebat:

Si noi creștinii ne bucuram de tot ce oamenii de știință inventează, mai ales de tehnologie. Cu cat tehnologia avansează cu atât este mai aproape împlinirea proorociilor din Apocalipsa si implicit revenirea Domnului Isus. Întrebarea este: Cine ii inspira pe oamenii de știință in acest demers? Ben Carson care se temea ca nu o sa intre la facultatea de medicina din cauza chimiei, Dumnezeu i-a descoperit in vis in noaptea dinaintea examenului la chimie atât subiectul de la examen cat si rezolvarea lui. Si a ajuns un neurochirurg renumit.

23 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

De ce te gândeşti că ar fi neapărat vorba de o inspiraţie? Dacă consideri că pe un doctor bun l-a inspirat cineva, atunci trebuie să admiţi că orice specialist din orice domeniu de activitate e inspirat. Nu? De ce numai doctorul? sau numai omul de ştiinţă? De ce să nu spui şi de un mecanic auto foarte priceput că ar fi inspirat? Se poate ajunge uşor la generalizare.
În legătură cu ce visează un om, a zis bine RKBlue, că nu poţi fi sigur. Trebuie să-l crezi doar pe el. Acţiunea care se petrece într-un vis nu are martori. Singurul care ştie de ea e cel care a visat. Şi nici ăla nu e foarte sigur, că mai uită şi el unele detalii când se trezeşte. Deci ceea ce se petrece în vis nu numai că nu se bucură de mărturia a doi sau trei martori, dar nici pe mărturia "visătorului" nu se poate pune mare bază.

| RAY a răspuns:

Voi tot afirmati ca a gandi este pacat si ajungi in iad iar acum bagi vrajeala cu bucuria voastra

| GabiDumitrescu a răspuns:

Haha, da. Cineva o sa ia niste celule de pe giulgiu si o sa faca un fiu al lu' dumnezo' in laborator. Pac-pac! A doua venire, apocalipsa, antichistu', vai-vai-vai, ce ne facem astia necredinciosi si aia cateva miliarde care nu au nici o treaba cu religiile bazate pe biblie!

| mastadont a răspuns:

De unde știi că vine apocalipsa? Ești așa sigur? Mie mi se pare că de când a fost scrisă biblia apocalipsa tot vine, tot vine dar nu mai ajunge. big grin
Cred că e doar în mințile oamenilor și dacă suntem o specie inteligentă vom ști să ne ferim de a ne face rău singuri, de a distruge umanitatea cu bombe atomice de exemplu.
Pe oamenii de știință îi motivează faima, faptul că vor rămâne în patrimoniul universal dacă inventează ceva util, îi motivează faptul că vor să creeze o lume din ce în ce mai bună pentru toți și majoritatea sunt pasionați.

| TamplaruAnisoara explică (pentru mastadont):

Apocalipsa acoperă o perioada istorica mare care se împlinește pas cu pas de la scrierea ei. Ne apropiem de perioada in care se va pune atât semnul fiarei cat si sigiliul lui Dumnezeu. Fara tehnologie nu putea Evanghelia sa ajungă pana la marginile pământului.

| mastadont a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dacă e un proces continuu atunci de ce nivelul de trai a crescut? De ce oamenilor le e mai bine ca acum 100 de ani? De ce avem acces la atâta informație și am evoluat de la niște unelte de fier la computere performante?
După câte înțeleg eu apocalipsa ar trebui să fie exact opusul, o degradare lentă a nivelului de trai, a condiției umane și a lumii în general. După cum vezi și tu, nu e nici decum așa.

| TamplaruAnisoara explică (pentru mastadont):

APOCALIPSA = descoperire. Dumnezeu ne-a descoperit lucrurile care urmau sa se întâmple. Unele s-au întâmplat, altele urmează. Nu are nici o legatura cu evoluția lucrurilor. Are legătură cu lupta dintre Dumnezeu si adepții lui si Satan si adepții lui. Iar tehnologia ajuta si grăbește sfârșitul luptei. Fara ea nu s-ar cunoaște din ce grupare face parte fiecare dintre noi oamenii. A lui Dumnezeu sau a Satanei. Meditați! Si citiți Apocalipsa dar si cărți care o interpretează. Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Te-ai gandit vreodata sa mergi la un psihiatru? S-ar putea sa ai nevoie.

| TamplaruAnisoara explică (pentru Cosmin86):

Psihiatri se folosesc de manualele care pe care le-au studiat in facultăți. Chiar daca cea mai mare parte din ei hipnotizează. La fel si psihologi. Unii se folosesc de hipnoza chiar in tratarea bolnavilor psihici. Iar daca eu merg la ei si le spun ca am fost hipnotizată ma declara bolnava psihic si îmi prescrie tratamente.

| Cosmin86 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Pai dupa ce-ai scris mai sus, chiar s-ar putea sa fii bolnava psihic.
Ce facultate ai terminat? Si in ce domeniu lucrez?

| RKBlue a răspuns:

De unde stii ca nu minte?
Cum castigi mai multa popularitate din partea unui grup mare de oameni? Le spui ceva ce vor sa auda, ceva ce le place si cu care sunt familiari.
Nu zic ca nu l-a vazut, dar nu ai de unde sa stii sigur...
Fiecare om poate spune orice.

| TamplaruAnisoara explică (pentru RKBlue):

Pentru ca si eu am avut astfel de experiente cu Dumnezeu. Chiar in noaptea care tocmai a trecut am visat o persoana ca răspuns la rugaciune. Creștinii cred in Dumnezeu pentru ca este real, poți vorbi cu El si îți raspunde. Mai mult, ne avertizează ce urmează sa ni se întâmple si ne incurajeaza spunandu-ne "nu te teme, nu ti se va intampla absolut nimic". Si când urmează sa treci prin acea experienta nu mai intri in panica pentru ca știi ca rezultatul este in favoarea ta. TATAL ceresc s-a îngrijit de asta.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu ti ar fi trecut prin minte ca ai visat persoana pentru ca te ai gândit la ea... Loool, repede dumnezeu a facut o minune.

| johnnny123 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Si o afectiune psihica iti raspunde. De unde stii ca era Dumnezeu?

| TamplaruAnisoara explică (pentru johnnny123):

Si de ce crezi pe cei care au descris simptomele afecțiunilor psihice si le-au dat nume acestora si le-au trecut in ABC-ul sănătății ca boli, si nu crezi pe cei care au scris Biblia? Oameni sunt toți. Pe cei ce au scris Biblia i-a inspirat Dumnezeu. Dar pe cei ce descriu fiecare simptom al bolilor de ei botezate cine i-a inspirat? Cum poate o afecțiune psihica sa îmi răspundă si Dumnezeu nu? Sunt si medici de toate specialitățile inclusiv psihiatri si psihologi care cred in Dumnezeu si se afla răspândiți prin toate denominațiunile. Si ei sunt bolnavi psihic?

| johnnny123 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Daca te intreb "Ce dovada ai ca cei care au scris Biblia au fost inspirati de Dumnezeu?" imi vei raspunde "Pentru ca asa scrie in Biblie"

Dar ma indoiesc ca ai capacitatea de a intelege ce este acela un argument circular, asa ca aceasta discutie nu are rost.

| Celcestietot a răspuns (pentru RKBlue):

Atunci vine intrebarea : de unde stii ca nu spune adevarul?
Fiecare crede ce vrea pana la urma.

| RKBlue a răspuns (pentru Celcestietot):

"Nu zic ca nu l-a vazut, dar nu ai de unde sa stii sigur..."
Nu am zis ca nu spune adevarul, am zis ca nu prea poti stii sigur.
Daca ai incredere in oricine sau in anumite persoane sau nu, asta e treaba ta(vorbesc la modul general)
Pana la urma nu afecteaza pe nimeni cu nimic.

| TamplaruAnisoara explică (pentru RKBlue):

Citeste-i cărțile si după dă-ți cu părerea. El susține ca Dumnezeu ii conducea mana si mintea in timp ce opera siamezii uniti prin creier. Cărțile lui pot fi comandate la editura Viață si Sănătate sau pot fi cumpărate din librăriile Sola Scriptura.

| RKBlue a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Am citit doua carti de el.Interesante...
Cum am zis,oricine poate scrie adevarul sau minciuna, realitatea sau fantezia si sa nu iti dai seama.
Nu cred dar nici "nu nu cred" laughing
Nu spun nicidecum ca munca lui nu este uimitoare, mai ales avand in vedere de unde a pornit.

P.s
"Citeste-i cărțile si după dă-ți cu părerea."
E funny ca altii pot sa isi asume ca nu am facut ceva, dar daca eu asum asta, imediat se enerveaza.

| Celcestietot a răspuns (pentru RKBlue):

Intelesesem, dar mai jos ai scris :,, Cum castigi mai multa popularitate din partea unui grup mare de oameni? Le spui ceva ce vor sa auda, ceva ce le place si cu care sunt familiari.''.

| Alphas999 a răspuns:

Cu cat tehnologia a avansat tot mai mult cu atata Dumnezeu a avut tot mai putine lucruri de facut.

| EntertainYou a răspuns:

Chiar nu stiu ce sa cred, ori recunosc ca nu ma intereseaza subiectul asa mult despre aceste atingeri / inspiratii divine.
Desigur ca asemenea oameni extrem de talentati sau iscusiti ni se par cumva daruri ale omenirii si trimisi pe lumea aceasta ca sa ne bucure cu aceste capacitati peste medie.

Pana la urma fiecare dintre noi a avut experiente de-a lungul vietii care ni se pareau la modul ca "s-au aliniat astrele" numai ca sa reusim noi printr-o etapa. Sunt momente pe care trebuie sa le iei ca atare si sa realizezi ca nu totul in viata are acelasi demers, in care esti salvat de la orice, oricand. Viata este imprevizibila. Nu toate lucrurile stau in puterea noastra.

Si-n rest nu prea agreez aceasta bucurie eliberatoare de a astepta sfarsitul lumii mai repede. Bine, nu sunt nici genul de individ atat de arogant care sa iti zica ca esti bolnava psihic...asta spune ceva despre respectivii, nu despre tine.
Dar eu zic sa pretuim mai mult vietile noastre omenesti actuale si bucuria pe care ti-o da deja lumea fizica actuala in limitele ei. Daca exista Dumnezeu si ne-a trimis pe aceasta lume... poate ar trebui sa ne bucuram si aici si sa aducem bucurie si-n vietile altora, nu numai ca sa asteptam sa ne bucuram doar dincolo (in ideea in care si suntem "admisi").
Poate acesta a fost scopul pe acest pamant. Altfel, asteptarea apocalipsei mi se pare un gand egoist si chiar nefericit in cea mai mare parte.