| RAY a întrebat:

Suntem predispusi genetic sa-i dezamagim pe alti? ipocrizia oare se mosteneste genetic?

7 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Nu, ipocrizia e o monștenire socială, de exemplu eu când dezamăgesc pe cineva, să zic că îi asund niște lucru, o fac ca să mă protejez pe mine însumi, ca atare ipocrizia este un mecanism de apărare.

| ambicio a răspuns:

Toți oamenii acționează spre binele lor. Nu ei ne dezamăgesc, ci așteptările noastre.

| Ivy86 a răspuns:

Genetica nu are nici o legătură cu alegerile pe care noi le facem în viata.
Genetica are legătură doar cu temperamentul persoanei (poți moștenit o gena agresiva de exemplu) dar personalitatea ți-o modelezi de-a lungul vieții.
Deci dacă o persoana e ipocrita nu poate da vina pe gena lui, ci pur și simplu e alegerea lui, presupun din lipsa idealurilor etice și morale.

| Alle02 a răspuns:

Ești predispus să dezamăgești pe alții pentru că,de cele mai multe ori te gandești la binele tău.și preferi să iei o decizie care te avantajează pe tine. Ipocrizia,nu se moștenește genetic,cum nici prostia nu se moștenește. Crezi că într-o societate falsă,oameni se preocupă mai mult de ceilalți? Nu, fiecare-și vede interesul și încearcă să-și joace rolul. Fiecare om moștenește ceva de la părinți dar nu ipocrizia pentru că, pe parcursul vieții, cunoscând fel și fel de oameni îti creezi o personalitate, care depinde și de oameni pe care-i cunoști.

Răspuns utilizator avertizat
| Equipmag a răspuns:

Exista o legatura intre aceste doua intrebari si nu se mosteneste genetic ipocrizia. Ipocrizia apare de cele mai multe ori din faptul ca nu dorim sa fim perceputi ca niste ciudati de catre majoritate, majoritatea reprezentand societatea care impune trendul in multe situatii. Asta nu inseamna ca majoritatea are intotdeauna dreptate dar pentru a nu fi considerat un proscris si denigrat de catre aceasta majoritatea folosim adesea ipocrizia cand vine vorba despre anumite pareri ce le exprimam in public. Putem fi ipocriti si ca sa nu dezamagim alte persoane, ca sa vezi legatura intre cele doua intrebari ale tale. Pe scurt, ipocrizia este atributul care ne face sa fim acceptati de cei pe care ii dorim in jurul nostru. O folosim zilnic. A nu fi ipocrit vine la pachet cu riscul de a ramane mai mult singur fiindca oamenii se tem de sinceritate si de adevar. Adevarul poate fi dureros de multe ori si de aceea multi se complac in niste idei care sunt ipocrite sunt si mai usor de acceptat. Exemplu: Stambam din nas cand auzim injuraturi in jurul nostru pe strada dar la emisiunile tv de cancan cascam ochii mari cand se injura diversi pe acolo...
Dezamagirea pe care o cauzam altora este relativa...ii putem dezamagi pe altii nu neaparat din cauza noastra ci din cauza ca celalalt si-a creat asteptari mai mari decat am putut noi sa ii oferim dar noi nu avem de unde sa stim asta.
Nu putem multumi pe toata lumea de aici trebuie sa existe si comunicarea eficienta.

| Medivh a răspuns:

Tot ceea ce te inconjoara te schimba intr-un fel pe care nu l recunosti, daca stai s o iei logic te schimba fiecare zi.Dezamagirea tine de asteptarile care le au ei de la tine zic iar intre asta si frica de a claca e o linie subtire daca ti doresti sa i faci cu adevarat mandrii.Tu esti singurul care te poate schimba in bine si persoanele care tin la tine au o contributie destul de puternica in foarte putine momente dar repet doar tu te poti schimba in bine daca iti doresti, viata te schimba in rau. Ipocrizia tine de aceleasi vieti genetice care au facut o sa apara din punctul meu de vedere.E ca si proverbul spune-mi cu cine umbli sa ti spun cine esti, daca esti dintr o familie de romi de exemplu normal ca o sa cresti cu "smecheria" in cap, dintr una saraca o sa speri la mai bine si dintr una bogata nu iei raul in calcul, important e ca esti sanatos si ca poti face multe, schimba-ti doar principiile si o sa ai rezultate bineinteles si cu ceva munca pentru realizari "importante" in caracter.Nu stiu daca te am ajutat dar am incercat.