| sabin89 a întrebat:

Termenul "perversiune" te duce parcă automat cu gândul la ceva respingător, dezgustător. Nimeni nu vrea să fie pervers. Dacă totuşi cineva a căzut în lanţurile unei perversiuni, el va face eforturi disperate de a rupe acele lanţuri. Credeţi totuşi că sunt şi unele persoane care, odată căzute în astfel de "lanţuri", nu numai că nu încearcă să se elibereze de ele, dar ajung chiar să se complacă şi să îşi justifice felul de viaţă? Pe de altă parte, observaţi în societatea modernă o tendinţă spre "legalizarea" unora dintre aceste lucruri respingătoare, în sensul de a le considera acceptabile sau chiar normale?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Astea se numesc furaje, si or sa fie rumegate pana la capat.
Daca "societatea" iti da un miliard de "libertati", Me too e ok, homosexualii sunt cool, "Common Era" e in voga, sa nu se mai supere ateii sau hindusii, drogul ala cu nume de femeie castiga teren in legalitate, si mai ai si 63 de genders, pentru aia care nu stiu ce sunt cand se trezesc dimineata, atunci nu mai esti ocupat sa te ingrijorezi de controlul pe care tot societatea il exercita tot mai strans.
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16069360/
Crezi ca pe bizarul asta caruia i-am raspuns, si pe alti un milion ca el, ii intereseaza ca Lawrence si Sergey ar putea afla si cand se duce el la buda, daca i-ar interesa, sau ca Facebook stie si cand isi cauta el niste chiloti prin dulap, si imediat ii servesc reclama la chilotii favoriti?
Ntt. Chestia asta ii pare chiar cool. Se crede liber, pentru ca are "libertatea" sa se creada ce vrea capul lui.
Misto intrebarea, dar inca nu s-a ajuns la fundul sacului cu perversiuni si "libertati". Tocmai au aflat ca putem sa fim tinuti in case oricat, si sa se inchida orice.
Nu-ti vine sa iti desenezi un zambet pe masca?
Uite cam asa:
:D
Or sa iti dea niste noi "libertati", (niste prostii ca restul), si vor strange un surub din alta parte...

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

M-am uitat pe topicul ăla din dec. 2017. Cel care a pus întrebarea pare hotărât. Nu numai că se complace, dar şi justifică. Exact ce am menţionat eu în întrebare.

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Si eu crezi ca am glumit?
"Hotaratii" de genul acesta vor accepta orice.
Nu le mai pare perversa cresterea unui copil de catre parinti de acelasi sex, psihoza data de un drog devine normalitate, chiar cool, in genul acesta de oameni poti baga oricate cip-uri, nu e o problema pentru ei faptul ca dispare moneda si ca vor disparea natiuni, deci culturi.
Sunt lucruri care se vor intampla in timpul vietii noastre. Suedezii fac coada la implantarea de cip-uri in mana, si renuntarea la moneda e o chestiune de un an, doi.
Intr-adevar pervers e faptul ca oamenii sunt convinsi sa ceara astfel de schimbari, considera ca sunt facute spre binele lor.

Ciudat cum cei mai multi oameni asociaza perversiunea cu lucrurile care se intampla in pat, la sex.
Nu a hotarat inca nimeni de aici ca perversa este impunerea "normalitatii" unei minoritati, majoritatii.
Cei care se ocupa de droguri fie ele si usoare, sunt o minoritate. Homosexualii sunt si ei o minoritate foarte zgomotoasa. Cei de acelasi sex care vor sa creasca un copil, sunt si mai putini decat homosexualii... Astia ca cel de pe TPU care cred ca ei nu se incadreaza in masculin si feminin sigur nu sunt in Romania mai mult de 0.5%.
Si totusi, au reusit sa impuna "normalitatea" lor, unor indivizi nepasatori si slabi de minte.
Permisivitatea prostimii pentru astfel de anomalii se vede si din spatiul cosmic la topicul ala, si le da aripi celor cu pretentii: "Majoritatea e proasta." "Noi suntem aia care trebuie!" In orice.
big grin

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

"Suedezii fac coada la..." - Ai vreun link, ceva care să arate asta?

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Url=https%3A%2F%2F...Pz5ddLXRyS

https%3A%2F%2F...Pz5ddLXRyS

Nu te uiti la stiri?
Am gasit in romana, nu stiu daca merg, dar poti cauta si tu.
Fata de 2018, fenomenul accelereaza acum de teama covid, si oricum, astia vor sa renunte la moneda fizica, total.
Se va intampla in cativa ani, probabil 3-4, si la acel moment trebuie sa fie toti cu cip-ul in mana.
Ti-ai baga? :)

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Eu cred c-o să-mi bag două, în caz că se defectează unu să fie şi o rezervă.

46 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Toate aceste limitari morale trebuie filtrate prin prisma a ceea ce este intr-adevar benefic sau nociv pentru societate. Binele individului si binele societatii sunt singurele reperele ce ne permit sa cuantificam valabilitatea unui concept moral.

Desi avem nevoie de aceste notiuni pentru a imbunatati calitatea vietii, ar fi tembel sa presupunem ca au catusi de putina legatura cu realitatea obiectiva. In definitiv, cand un paianjen ucide o musca nu simtim nevoie sa atasam vreo eticheta morala evenimentului. De ce am proceda diferit in alte circumstante daca nu doar din necesitate?


Rigurozitatea in definirea unui concept moral este esentiala.
Iar mentalitatea de tipul "respingator=imoral" este un exemplu de "asa nu".


"M-am convins că numai prin viciu poate fi capabil omul de a trăi acest fior moral şi fizic ce este izvorul celei mai delicioase voluptăţi." - Marchizul de Sade

| sabin89 explică:

Mă surprinde mentalitatea lui Hecate, pe care tocmai o admiram citind replicile pe care le-a dat la subiectul "sistem vs reţea". Dar nu sunt eu un educator; şi nici un moralist. Vreau numai să-i reamintesc cum defineşte dicţionarul termenul "pervers", citez: "...care manifestă o deviere de la normal a instinctelor, a judecății, a ideilor, descompus din punct de vedere moral; corupt, depravat"

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

E vreun motiv pentru care folosesti persoana a 3-a? thinking
O deviere de la normal inseamna o deviere de la ceea ce e tipic pentru majoritate(mediocritate). Pentru mine cuvantul care descrie cel mai bine devierile astea e fascinant.
Moralitatea deriva din credinta.Prefer sa admit ca ar fi descompus dpdv etic.Etica care din nou, e relativa si graviteaza in jurul unor concepte iluzorii de bine si rau.Singurul rol al eticii e de a stabili niste norme care stau la baza functionarii societatii.De a stabili perimetrii normalitatii, pornind de la premisa ca lucrurile pot fi albe sau negre, cand ele sunt de fapt gri.Genul asta de gandire iti limiteaza mult posibilitatile; e necesara, pentru functionarea societatii, dar atat.Trebuie sa ai o gandire extrem se ingusta si rigida ca sa crezi ca poate exista o granita bine delimitata intre ceea ce e acceptat si ce nu, ceea ce e bine si ceea ce e gresit.
Cand ai mentionat legalizarea unor perversitatii, presupun ca te-ai referit la cele din sfera sexului.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Majoritatea dictează fiindcă de fapt majoritatea reacționează la fel în anumite situații deși gândesc diferit sau au educație diferita. Oamenii echilibrați reacționează diferit chiar dacă sunt perverși fata de cei cu anumite tulburări. De exemplu un om care spioneaza fete pe la geamuri și se autisatisface în felul asta deși are familie acasă, e clar ca are niște tulburări sau nu și da seama de penibilul situației adică e cam retard. Pervesiunile ce devin legale bănuiesc ca sunt perversiuni pe care iarăși majoritatea le practica. Nu inseamna ca dacă reacționam într un fel mai mulți suntem banali ci poate ca majoritatea populației nu are tulburări, fiindcă eu nu cred ca majoritatea e făcută de oameni încuiați.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Emma30555):

Majoritatea chiar e facuta din oameni incuiati.Normele morale existente provin din frica.Majoritatea reactioneaza la fel si are aceeasi abordare fata de perversiune(care poate imbraca o multitudine de forme, unele nonsexuale, voaiorismul fiind un exemplu banal), pentru ca majoritatea nu are curajul sa-si formeze propriile pareri, independente de conceptelele etice sau morale deja existente.Interesul personal va intra mereu in conflict cu interesul general(si invers). Asta e singurul motiv al existentei un unui cod etic, moral si legal care asigura functionarea societatii limitand libertatea individuala."perversiunile ce devin legale banuiesc ca sunt perversiuni pe care iarasi majoritatea le practica"Evident.Cum spuneam, majoritatea e criteriul.Nu o delimitare absurda intre doua concepte reletaive precum binele si raul.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar pe de alta parte dacă mie nu mi convine ca cineva sa ma spioneze pe ascuns când eu sunt în casa, nu ma face pe mine încuiată și nici pe el open mind, fiindcă dacă mie nu mi convine sa fiu spionata nu o sa fac nici eu asta altuia chiar dacă sa zicem as fi curioasa. Ideea e ca dacă un om ți se pare ciudat îl espingi fiindcă ți se pare dus cu pluta nu fiindcă ai tu o moralitate aparte, te enervează și te deranjează, nu are legătură cu a fi încuiat. Dacă un om ți se pare retard nu o faci din cauza societății.

| Holiday a răspuns (pentru Emma30555):

"Dar pe de alta parte dacă mie nu mi convine ca cineva sa ma spioneze pe ascuns când eu sunt în casa, nu ma face pe mine încuiată și nici pe el open mind"

Ok. Dar daca aluia ii place sa sa te spioneze pe geam si de asemenea, tie iti place sa te spioneze, mai e vreo problema?
De fapt despre asta e discutia, nu despre a face ceva impotriva vointei cuiva.

| Emma30555 a răspuns (pentru Holiday):

Desigur ca nu e nici o problema

| RAY a răspuns:

Nu poate exista o moralitate obiectiva


uite ceva pervers https://www.youtube.com/watch?v=mT85lm2mK9w

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Daca este in sensul rau... da. Daca este in sensul bun dintre doua persoane... este in sensul bun dintre doua persoane.

| sabin89 explică (pentru DoarBogdan):

Vorbeşti de două sensuri, unul rău şi unul bun. Înţeleg din asta că ai propune o reformulare a definiţiei din dex, care vorbrşte doar de un sens: "(Despre oameni; adesea substantivat) Care este înclinat spre fapte reprobabile, gata oricând să facă rău; care manifestă o deviere de la normal a instinctelor, a judecății, a ideilor, descompus din punct de vedere moral; corupt, depravat, imoral;". Nu ştiu ce să zic. Poate ai dreptate. Încearcă să iei legăture cu cei de la Academie.

| DoarBogdan a răspuns (pentru sabin89):

E hai... stii ca ma refeam in sensul cand doua persoane, un cuplu, zice in sensul bun catre celelalt ca este pervers sau ca ar vrea sa fie mai pervers, aici depinde de fiecare persoana in parte.

Daca ne luam dupa definitia din dex, da... ai dreptate absoluta si nu pot sa contest asta.

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Daca este in grup? uite noi doi si o fata nu vrei?

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

O nu nu, nu impart prada ^_^

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Eu doar te ajut ca sa facem o femeie fericita, serban poate veni si el si mossoti, ce e rau in asta, sa ne protejam impotriva covid asta e esential

| RAY a răspuns (pentru DoarBogdan):

Tocmai moralitatea asta ne face ipocriti, falsi ca ne confortam unui sistem care e impotriva naturi noastre

| sabin89 explică (pentru RAY):

Te ştiam om serios.

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Sabin si eu te credeam lipsit de moralitati ipocrite,ce legatura are seriozitatea cu sexul in grup? primatele o fac,bonobo aia care sunt cele mai inteligente fiinte de pe planeta si asemanatoare noastre fac orgi sexuale,tu imi spui ca nu sunt serios, daca tie ti foame si esti in siberia si ma vezi inghetat nu ai manca o mana ceva,nu ai fii om serios,fii tu serios,totul este permis si mereu va fi,asta e selectia naturala,daca eu vreau te bat si iti iau totul sau invers,ce facem ne prefacem ca nu e asa,suntem o specie de falsi,ipocriti, egoisti, spunem ca sunti crime dar omoram animale pentru hrana, multe le tinem in custi, ia sa tin eu intr o cusca toata viata, dar e moral

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

Mda, o teorie câștigă teren: că oamenii și bonobo sunt specii de cimpanzei.

Iar moralitatea religioasă tradițională este special făcută să nu poată fi respectată de nimeni, după fiecare act sexual să-ți pară rău și să cotizezi la biserică.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

De ce ești așa misterios?

| T0T a răspuns:

„Termenul "perversiune" te duce parcă automat cu gândul la ceva respingător, dezgustător."
Pe mine nu mă duce. Recunosc că sunt al naibii de pervers.

| Freya1 a răspuns:

Nici tu nu esti de acord cu legalizarea prosti. tutia așa-i? Te inteleg

| CostinAlamariu a răspuns:

Pai da, foarte multi oameni degenerati incearca sa-si justifice degenerarea ca fiind normala si vor sa impuna stilul lor de viata ca sa se simta mai bine in raport cu constiinta lor.

| StrongHeart a răspuns:

Pai deja s-au legalizat drogurile de ani buni in Romania, dar in loc sa iti dea drogul in stare naturala la magazin pe riscul tau, cum este de exemplu in Olanda, ei au facut altceva.Astea sintetice care imita de fapt drogurile sunt mult mai daunatoare decat cele reale, ajung copii de 12-15 ani sa fumeze otrava de sobolani sau sa traga saruri de baie pe nas, gandeste-te, chiar fata de niste droguri reale ce efect au astea, daca ai norocul sa ajungi la varsta de 18 ani sau mai mult,ramai cu efecte grave de memorie,de judecata,probleme cu dintii,inima si toate astea. Vorbesc din viata reala din ce am vazut si cate cazuri nu au fost care au fost distrusi de la ele.
Razboiul contra drogurilor are foarte multe efecte negative,orice ai interzice,oamenii vor gasi o cale sa obtina substanta respectiva,sunt multe probleme cu legile date.
NU ai ce sa faci,nu poti sa interzici unui om ceva si sa te astepti sa fie totul roz si fara urmari,omul daca vrea ceva obtine ce vrea prin orice cai sau mijloace.
Ce poti face,in schimb e sa le tolerezi,cum este in Spania,exista cantitati minime cu care daca esti prins nu ajungi nicidecum la puscarie pentru ca e pentru consum propriu si tu ai ales sa consumi substantele alea,nu vrei sa faci bani din ele.
In Portugalia la fel am auzit ca sunt tolerate si sunt mult mai lejeri cu cei care consuma.
Am vazut un reportaj in care politistii se duceau in diferite zone unde se consuma heroina sau alte substante si veneau la ei cu pachete medicale,cu hrana si apa si vorbeau cu ei sa se asigure ca e totul in regulanu sa ii perchezitioneze si sa-i terorizeze,sunt tari civilizate in care sunt locuri pe strazi unde poti sa-ti testezi chimic drogurile sa te asiguri ca ce ai luat tu este ce iti doreai pentru ca fiind ilegale apar probleme mari in primul rand cu violenta de pe strada si aparitia gastilor,mafiei,cartelurilor si in al doilea rand se amesteca cu tot felul de substante foarte nocive pentru a dilua drogurile sa obtina si mai mare profit,fac bani pe sanatatea oamenilor.
In tarile civilizate nu e privit ca pe un bau-bau despre care nu vorbim, oamenii se asigura ca ii informeaza bine pe cetateni cu privire la aspectele mai taboo precum drogurile, sexul neprotejat, pentru ca se vor intampla oricum, nu mai bine sa previi efectele negative?
Si eu sustin legalizarea unor droguri, in special cele care sunt dovedite ca ajuta la combaterea durerilor fizice pe care le are un bolnav de exemplu.Asa iti dai seama in ce lume distrusa traim, unde ai voie sa faci videochat, ai voie sa te *** in c**, ai voie sa fumezi otrava de sobolani sau droguri chimice stropite cu Raid, dar nu ai voie sa iti aprinzi un joint linistit cu iarba crescuta natural sa te relaxezi si sa iti aduni gandurile.Mai plecati in ***. Politistii se lauda cu capturi de 5-10 grame de la niste pustani amarati cand vin prin porturile din Constanta tone, atentie tone de cocaina si autoritatile sunt mana in mana cu interlopii in foarte multe din cazuri.Fraierii de carausi isi risca viata cand baga in ei prezervative cu cocaina care pot sa se sparga si sa iti faca varza organele sau sfarsesc prin puscarii din America de sud unde valoarea unei vieti de om e egala cu zero,mor sau sunt inchisi si nu stie nimeni de ei,rude familie,pentru ca au facut o greseala sa se riste pentru cateva mii de euro ca sa aiba ce sa manance,in timp ce un politician e mana in mana cu interlopii mari si rad pe sub mustati si nu-i prinde nimeni.
Asa e,banu conduce pana la urma,problema a fost si mereu va fi cu cei de la conducere care aleg sa inchida ochii la probleme pentru ca au de castigat din asta,nu se gandesc la vietile si sufletele distruse prin actiunile lor.
Pe toti ne va judeca oricum constiinta la un moment dat,deci decat sa-i demonizam pe altii si sa-i catalogam,mai bine facem ceva noi sa oprim si sa schimbam lumea in care traim,ca restul, toti inchid un ochi cand au ceva de castigat,de fapt simbolul cu un singur ochi pe care toti artistii ii fac,asta este pana la urma,inchizi un ochi la tot ce se intampla rau in jurul tau,ochiul constiintei care te vede si iti spune ca ce faci nu e bine,cred ca am deviat de la subiect.
De asemenea,despre perversiunile sexuale recomand cu caldura sa urmariti un videoclip cu un calugar de la Sf. munte Athos care vorbeste despre inselarile minții si cum ajung unii sa se distruga,atat pe ei insisi, cat si pe familiile lor, incercand sa se satisfaca doar pe ei si efectele sunt devastatoare.
Oamenii astia cad in lantul propriului viciu pentru ca nu sunt multumiti cu ce au, cu cine sunt.
Problemele cu oamenii care ajung sa faca lucrurile astea vin toate de la respect si dragoste, unde nu este respect reciproc, incep unii sa se creada superiori si de aici deviaza lucrurile.
https://www.youtube.com/watch?v=8qncgcbvMdY&ab_channel=CristiBumbenici

Acum,o sa vorbesc putin despre mine.Am avut si eu vicii in viata mea de care chiar ajunsesem sa devin,nu doar dependent,ci aproape de moarte de multe ori din cauza asta si da,exista o foarte mare forta care te atrage sa nu faci nimic si sa spui ca asta esti si sa iti gasesti scuze,ca societatea,ca familia,ca religia,ca sistemul,adevarul e ca esti tu care iti faci toate problemele si tot tu poti sa iesi singur din ele daca vrei cu adevarat.
Daca te complaci in mizerie,cum te astepti sa iesi la suprafata?
Oamenii cazuti in astfel de vicii trebuie ajutati si sustinuti,stiu,e foarte greu,mai ales cand ne-am pierdut increderea in persoanele alea,dar trebuie sa ne amintim ca in spatele unui drogat sau a unei prostituate,sta un suflet distrus,care din motive pe care nu le cunoastem a ajuns sa isi traiasca viata in felul ala,daca vrea sa fie ajutat,trebuie ajutat,daca incerci in mod repetat sa il ajuti si vezi ca nu vrea,omul ala trebuie lasat in pace sa faca cum stie,altfel te trage si pe tine in jos acolo,in mizeria lui.
Odata ce ti-a intrat in sange placerea unui lucru,e greu s-o mai scoti,e acolo pentru totdeauna,sentimentul ala de placere,cum sa renunt la asa ceva? Poate fi vorba de orice,bani multi,droguri, femei, jocuri de noroc si in cazuri foarte extreme violenta, da, sunt oameni care au o.rgasm cand vad alta persoana ca sufera,atat de mult au decazut.
Foarte greu sa scoti omul din viciul lui,se poate,dar trebuie sa vrea el in primul rand.
Daca nu vrea si neaga la nesfarsit problema,il lasi in pace.
Daca vrea sa se schimbe,ajuta-l.
Lanturile alea pot fi rupte usor,dar alegem sa nu le rupem pentru ca necesita umilinta, rabdare si sa te accepti asa cum esti, cu bune si rele, dar multi sunt prea cazuti in mandrie sa se mai gandeasca la viata lor, la viitor, la sanatate si la cei din jur.

| sabin89 explică (pentru StrongHeart):

Îmi place ce ai scris, dar parcă ai insistat prea mult pe subiectul "droguri", care, nici nu sunt sigur că ar intra la categoria "perversiuni". Dar e ok.
Apoi, spui că "să-l ajutăm" dacă respectivul cere. Asta ar mai ridica o întrebare: Cine este cel care acordă ajutorul? Este el unul liber de vicii? Dacă nu, ştii zicala cu orbul care călăuzeşte alt orb.

| StrongHeart a răspuns (pentru sabin89):

Asa e,discutia poate fi interpretata din mai multe unghiuri, am cam bagat in aceeasi oala perversiunile cu alte vicii.
Cred ca daca ajutorul vine in mod deliberat din compasiune si simt civic poate veni doar din partea unuia care a avut acel viciu si a reusit sa scape de el, altfel ar fi ciudat, ipocrizie, ca aia care mananca caviar la summituri pe tema foametei.

| mastadont a răspuns:

Normalitatea e un concept relativ care nu are legătură prea mare cu moralitatea ci doar cu ce crede majoritatea. De exemplu, în India, este normal ca părinții să aranjeze căsătoria copiilor lor. Dacă definim perversitatea ca fiind o deviere de la normal atunci, pentru indieni, restul lumii trebuie să fie niște perverși pentru că îndrăznesc să se căsătorească fără ca părinții să fi aranjat lucrurile în prealabil, și chiar fără acordul acestora uneori.
Eu percep termenul de perversiune mai de grabă ca pe o deviere de la valorile și principiile care ne fac om, ca pe o pervertire a minții și a sufletului astfel încât doar ego-ul să conteze, doar propria persoană să fie importantă luându-se orice măsură pentru a se menține iluzia că doar persoana mea contează. Perversiunile sexuale, drogurile, toate acestea duc, în ultimă instanță, la o încercare de afirmare a propriului sine, la un egoism atât de meschin încât duce la autodistrugere. Obiectul perversiunii devine astfel singurul lucru care contează, singurul lucru pentru care merită să trăiești.
Fiecare din noi avem o doză de perversitate latentă, avem capacitatea și chiar dorința uneori de a da frâu liber instinctelor și pornirilor. Cei care se lasă conduși de acestea însă dau dovadă de o lipsă de disciplină a minții, se lasă controlați de impulsuri în loc să le controleze și să le utilizeze pentru a evolua se lasă folosiți de acestea ajungând, în esență, să involueze. Disciplina minții se obține prin adresarea întrebărilor către sine, găsirea răspunsurilor corecte doar în interiorul propriei persoane, adică introspecție și meditație.

| sabin89 explică (pentru mastadont):

"Dacă definim perversitatea ca fiind o deviere de la normal... ".
Păi Dex-ul aşa o defineşte. Crezi şi tu că ar trebui reformulată definiţia din dex? Vezi ce am scris şi lui Bogdan.
Îmi place cum ai scris în ultimul paragraf. Aş avea însă o problemă cu prima frază: "Normalitatea e un concept relativ care nu are legătură prea mare cu moralitatea ci doar cu ce crede majoritatea". Aici mă simt puţin pierdut, parcă încercând să rezolv unul din paradoxurile lui Zenon. Normalitatea are legătură doar cu ce crede majoritatea. Acest "doar" exclude legătura cu orice altceva, deci şi cu moralitatea. Dar şi moralitatea are legătură cu ce crede majoritatea. Deci cine are legătură cu cine? Puse una lângă alta cele două afirmaţii, ar duce la concluzia că normalitatea are legătură, chiar mare, cu moralitatea.

| Holiday a răspuns (pentru sabin89):

"Păi Dex-ul aşa o defineşte. Crezi şi tu că ar trebui reformulată definiţia din dex?"

Nu trebuie. Definitia poate ramane exact cum e. Discutia este despre ce e perversiune si ce nu.

| mastadont a răspuns (pentru sabin89):

Nu m-am gândit în special la legătura între normalitate și moralitate, însă aceasta există și este trainică. Eu văd normalitatea ca fiind un barem al moralității. Cu cât ai mai multe opinii și comportamente care corespund idealului majorității cu atât ești considerat o persoană mai normală în societate. Aceste două concepte se află într-o strânsă legătură deoarece un lucru anormal este, aproape întotdeauna, considerat și amoral.

| Seba2013 a răspuns:

Inca din vechiul testament oamenii incercau sa se purifice de pacat. Oamenii se pot intoarce de la intuneric la lumina prin botez, penitenta, convertire, pocainta, etc.
Daca se intorc de la "lucrurile intunericului" sau "faptele carnii" si respecta "prima porunca" sau traiesc "potrivit spiritului" se pot schimba. Devin fiii lui Dumnezeu, pentru ca el este Adevar, Lumina, Curatire, Iubire, etc. Iar cine traieste potrivit acestor lucruri sunt fiii lui Dumnezeu.

| Mirel4412 a răspuns:

Din pacate asta traim, " perversiunile" sunt peste tot, in media, la televizor, ziare, jocuri, filme etc. In cativa ani o sa ajungem ca animalele, femeile vor fi un obiect si barbatii stapanii.

| SingleForOne a răspuns:

Da. E sub umbrela de "a fi liber să faci ce vrei". Este profitabil economic, poate și educațional, deci este promovat tot mai mult. Aceste perversiuni reprezintă o parte din libertatea absolută, iar libertatea absolută o caută aproape toată lumea modernă, iar dacă unii acceptă unele părți din "libertatea absolută", atunci ar fi ipocrit să nu crezi și în celelalte părți din libertatea absolută. Totuși, fiind libertate, aceștia sunt liberi să te considere ipocrit, iar tu ești liber să continui să crezi în ce vrei.

| sabin89 explică (pentru SingleForOne):

"...umbrela de "a fi liber să faci ce vrei"."
Nu a făcut (şi nu va putea face) nimeni tot ceea ce vrea. Fiecare stat a avut (şi are) un guvern şi nişte legi; şi încă chiar multe legi. Pentru ce sunt necesare astea? Tocmai să îngrădească libertatea de a face ce vrei.

| SingleForOne a răspuns (pentru sabin89):

Dacă legile nu se aplică, nici educația din școală, nici măcar bunul simț, fiecare își permite să zică "sunt liber, și fac ce vreau" pentru aproape toate prostiile. Ți se pare ceva familiar dintr-o țară anume? happy

| sabin89 explică (pentru SingleForOne):

Totuşi, puşcăriile sunt pline. Nu este asta o dovadă că ăia nu au putut face ce vor?

| SingleForOne a răspuns (pentru sabin89):

Este, dar perversiunile, escrocheriile, și toate celelalte persistă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Termenul "perversiune" te duce parcă automat cu gândul la ceva respingător, dezgustător." Ma duce cu gandul la sex, la ceva placut, palpitant, excitant.
"Nimeni nu vrea sa fie pervers". Opusul perversitatii in pat e banalitatea.Nu agreez ideea de a fi banala.
Cred ca sunt unele persoane care aleg de buna voie si nesilite de nimeni sa fie perverse.Nu ajung sa se complaca, ajung sa fie din ce in ce mai multumite de alegerea facuta.Nu vad de ce ar fi nevoie sa se justifice in fata cuiva, nu e ca si cum ar face ceva "gresit".Nu ca ar exista o astfel de delimitare, lucruri "corecte" si "gresite".
Normalitatea e tendinta majoritatii. Daca maine 80% din populatia planetei va merge pe strada imbracata in costum de pinguin, asta va deveni echivalentul normalitatii.Si tu vei fi ala ciudat, anormal.Normalitatea e prea relativa ca sa merite luata in calcul.Si cum am spus, e dictata de majoritate. Majoritatea e statistic vorbind mediocra. Daca a egal b si b egal ce inseamna ca normalitatea e dictata de mediocritatea.Deci de ce ar tine cont un om inteligent de ea?
Un lucru devine "acceptabil" cand e acceptat de o majoritate.Din nou, aceeasi poveste.
Da, observ tendinta de legalizare a unora dintre aceste lucruri "respingatoare" si o sustin.

| Daniel323 a răspuns:

Ia zi, ce-ti place cel mai mult sa faci?

| sabin89 explică (pentru Daniel323):

Ce-mi place cel mai mult... Greu de spus. Poate fotbalul.