| RAY a întrebat:

V-a ajutat cartile astea de dezvoltare personala? pot cartile astea oare schimba personalitatea noastra doar citind o carte? nu ne transforma in ipocriti care ne prefacem ca ceea ce am vrea sa fim?

Răspuns Câştigător
| Clorox a răspuns:

Cred ca o carte te face sa-ti schimbi GANDIREA si PERCEPTIA asupra unui lucru, nu-ti schimba personalitatea.

Răspuns Apreciat de Editori
| anamariarot a răspuns:

Dacă ai citit o carte de dezvoltare personală, nu înseamnă că te schimbi la 180 de grade. Cărțile îți oferă o altă perspectivă asupra vieții, te fac să reflectezi asupra anumitor aspecte, eventual să devii cea mai bună variantă a ta. Pentru asta, trebuie să conștientizezi unde greșești și să vrei să schimbi acel lucru. Degeaba citești 100 de cărți, dacă ai impresia că „merge și așa".
Un lucru pe care eu l-am învățat din cărți a fost să nu mai judec oamenii, pentru că n-am dreptul s-o fac sau măcar să încerc să-i înțeleg, deoarece în spatele anumitor acțiuni considerate josnice, mizerabile, disprețuitoare pot sta adevărate drame și că, de foarte multe ori, în spatele unor oameni reci, recalcitranți, duri etc se ascund oameni foarte sensibili.

| RAY explică (pentru anamariarot):

Dar crezi ca asta http://cdn.quotesgram.com/......d-Boys.jpg dupa ce a citit o carte gen arta seductiei o va impresiona pe asta http://7bna.net/images/beautiful-girl-images/beautiful-girl-images-1.jpg

| anamariarot a răspuns (pentru RAY):

Nu sunt mama omida, n-am de unde să știu, poate ea are o perspectivă diferită de a mea, poate are alte așteptări; în Asia(nu știu dacă în toată, dar în anumite zone cu siguranță) e la modă să ai dinții strâmbi și persoanele cu asemenea dantură sunt considerate foarte atrăgătoare.
Băiatul din poză mie îmi dă impresia că e foarte timid. Dacă își schimbă ochelarii, își face părul altfel, scapă de monosprânceană și de mustață, o să arate totalmente diferit. Nu are trăsături care mie să mi se pară urâte. Prietenul meu a purtat aparat dentar și nu mi s-a părut mai puțin atrăgător. Aparatul dentar nu mai e văzut chiar ca fiind ceva „nașpa", ba chiar devenise un trend; și-l puneau și persoane care nu aveau nevoie de el. Frumusețea atrage și suntem ipocriți dacă spunem că nu, însă tot frumusețea nu ține doar de felul în care arăți, ci și de încrederea pe care o ai în tine și de ceea ce emani.

| RAY explică (pentru anamariarot):

Degeaba ai incredere daca esti urat, eu spun sa ne cautam cineva care e de valoarea noastra sexuala ceea ce si facem de milioane de ani

| anamariarot a răspuns (pentru anamariarot):

Am uitat să menționez: între persoanele din pozele pe care mi le-ai dat, e o diferență considerabilă de ani. El încă e băiat, e maximum adolescent și se poate schimba extrem de mult în doar câțiva ani încât să impresioneze prin aspect.

| anamariarot a răspuns (pentru RAY):

Nu, nu degeaba ai încredere dacă ești urât. Scapă de gândirea asta; doar pentru că o persoană nu corespunde standardelor tale de frumusețe, asta nu înseamnă că n-are dreptul să se simtă bine cu ea însăși.

| RAY explică (pentru anamariarot):

Asa e si aia poate imbatrani si poate are sanse la ea in ultimele clipe ale vieti a ei

| RAY explică (pentru anamariarot):

N-am spus asta, nu vreau sa afirm asta, normal ca doar nu vei fi depresiv ca nu arati bine, vreau sa spun ca nu e ok sa visezi la selena gomez tu find urat

| doctorandus a răspuns (pentru anamariarot):

"O pătură substanțială care înțeleg ce li se întâmplă dar nu găsesc rezolvarea, așa că apelează la vrăjeli gen dezvoltare personală și coaching – care au și ăștia excepțiile lor dar majoritatea sunt vânzători de bullshit & fake it till you make it." http://riscograma.ro/13202/salarii-productivitate/

3 răspunsuri:
| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Orice carte te schimba daca o intelegi, nu neaparat doar cele de dezvoltare persoanala.

| RAY explică (pentru Cinevacatoatalumea):

Dar crezi ca asta http://cdn.quotesgram.com/......d-Boys.jpg dupa ce a citit o carte gen arta seductiei o va impresiona pe asta http://7bna.net/images/beautiful-girl-images/beautiful-girl-images-1.jpg

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru RAY):

Nu merge primul link

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru RAY):

Dezvoltarea personala nu se rezuma doar la asta. Nu te astepta ca o carte sa te invete cine sa fii. Ea doar te ajuta sa iti slefuiesti caracterul.

| StrangeFruit a răspuns:

În primul rând, comparația ta nu are legătură cu subiectul pe care l-ai propus. Deși primul link nu merge, îmi imaginez că poza era al unui băiat urât. Și ai dedus, probabil din experiențele acumulate laughing), că respectivul nu ar avea nicio șansă de a seduce domnișoara din a doua imagine. În fine, nu sunt aici să condamn prejudecățile userilor.
În al doilea rând, vorbind din experiența personală, astfel de cărți reușesc să motiveze și pot spune că mi-au influențat definitiv modul de a gândi și de a trăi. Îmi oferă o perspectivă optimistă asupra viitorului meu, motiv pentru care dimineata imi rezerv cateva minute și citesc un fragment dintr-o astfel de carte, astfel îmi încep ziua într-o notă de optimism.
Referitor la ultima ta întrebare, consider că nu trebuie blamate cărțile, și în consecință autorii lor, pentru modul în care le-ai permis să te influențeze. Dacă reușesc să te facă un om ipocrit, este vina ta, nu a lui Napoleon Hill sau Brian Tracy.
Dar cred că Stephen R. Covey are răspunsul potrivit la întrebare ta. big grin Asta dacă ai răbdare să citești.
„Nu vreau sa sugerez ca elementele Eticii Personalitatii - dezvoltarea personalitatii, perfectionarea comunicarii, cultivarea strategiilor de influentare si cele ale gândirii pozitive n-ar fi benefice, daca nu chiar esentiale, uneori, pentru obtinerea succesului. Ele sunt însa trasaturi secundare, nu primare.
E foarte probabil ca, utilizându-ne capacitatea umana de a cladi pe temeliile generatiilor anterioare, sa ne fi concentrat exclusiv - din inadvertenta - pe propriile noastre creatii, neglijând fundatia care le sustine sau culegând vreme îndelungata ceea ce-am semanat, sa fi uitat cu totii ca semanatul este si ramâne o necesitate.
Daca încerc sa folosesc tactici si strategii de influentare umana cu scopul de a obtine de la oameni sa actioneze conform intentiilor mele, sa-si organizeze mai bine activitatile, sa fie mai motivati, sa le fiu agreabil, si ei sa se placa reciproc - în vreme ce caracterul meu este vicios, marcat de DUPLICITATE si NESINCERITATE, atunci, pe scadenta mai lunga, nu pot avea succes. Duplicitatea mea va naste suspiciuni, si orice as face, orice as întreprinde, chiar folosind asa-zisele tehnici de "bune relatii umane", va fi perceput ca o manipulare. Oricât de convingatoare nici retorica, nici chiar bunele intentii nu aduc roadele scontate; daca nu exista încredere, sau e prea sovaitoare, nu se pot pune temeliile unei reusite de durata. Numai bunatatea si loialitatea autentice dau viata unei metode.
Sa presupunem ca vreti sa ajungeti într-un anumit loc: in centrul orasului Chicago. O harta urbana a strazilor v-ar fi de mare folos pentru aceasta. Sa zicem însa ca vi s-a dat o harta gresita. Dintr-o eroare tipografica, harta intitulata "Chicago" era de fapt o harta a orasului Detroit. Va puteti imagina frustrarea si încercarile zadarnice de a gasi adresa cautata? Ati putea, de pilda, sa va modificati comportamentul: un surplus de tensiune, o dublare a vitezei. Dar eforturile n-ar avea alt efect decât de a va aduce mai rapid într-un loc gresit. Ati putea sa va modificati atitudinea mentala - sa gânditi mai pozitiv, de exemplu. Dar tot n-ati ajunge la destinatie, cu singura deosebire ca s-ar putea sa nu va enervati. Atitudinea ar fi atât de pozitiva, încât v-ati simti bine oriunde v-ati afla. Fapt este ca v-ati ratacit. Problema de baza nu are nimic de-a face cu comportamentul sau cu atitudinea adoptata. E strict legata de harta pe care o aveti si care e gresita. Daca aveti harta cea buna a orasului Chicago, abia atunci atentia si încordare ar capata un sens; iar când veti întâlni în drum obstacole frustrante, abia atunci atitudinea adoptata va avea un rol de jucat. Însa prima si cea mai importanta conditie este harta corecta. Fiecare dintre noi are nespus de multe harti în minte. Ele pot fi clasificate în doua categorii principale: harti reprezentând lucrurile asa cum sunt, adica realitati si harti ale lucrurilor asa cum ar trebui sa fie, adica valori. Toate trairile noastre sunt interpretate cu ajutorul acestor harti mentale. Cu cât hartile si paradigmele noastre sunt în consonanta cu aceste principii sau legi naturale, cu atât vor fi mai adecvate si mai functionale. Hartile corecte vor avea un impact infinit mai puternic asupra eficientei noastre personale si interpersonale decât toate eforturile de a ne schimba atitudinile si comportamentul."
Zi bună! big grin