| AvalohisAlin a întrebat:

Va fi posibila vreodata calatoria in timp sau teleportarea? In viitor ma refer.

Răspuns Câştigător
| Porcusorul a răspuns:

Evident ca timpul exista. Aceasta conceptie gresita, ca timpul e o iluzie, este o gandire filosofica si n-are nimic de a face cu fizica. Continuumul spatiu-timp ne ofera timpul ca fiind a patra dimensiune a realitatii noastre pe langa dimensiunile spatiului: lungime, latime, inaltime. Practic, daca timpul n-ar exista, atunci universul nostru ar fi doar ceva static ca o fotografie, fara miscare, fara evolutie.

De asemenea, directia timpului spre viitor este o acumulare de entropie conform celei de-a doua legi a termodinamicii. Modificarile produse de aceasta acumulare sunt ireversibile, ceea ce inseamna ca nu vom putea niciodata calatori in trecut. Va fi posibila calatoria in viitor prin criogenizare sau alte metode de staza sau prin calatorii spatiale la viteze apropiate de viteza luminii, fapt ce ar duce la o deformare si o incetinire a imbatranirii calatorilor.

Teleportarea in adevaratul sens al cuvantului nu va fi posibila poate nici pana in anul 2500. Tehnicile care se folosesc in prezent la teleportarea unor fotoni se refera la transferul informational si NU la teleportare propriu-zisa. Cu actualele tehnici, daca tu vrei sa te teleportezi pana la mine, practic vei fi DEZMEMBRAT si copiat pe un hard disk, informatiile tale exacte pana la nivel molecular vor fi transferate pana la materializatorul de la mine din casa, iar acesta va reconstrui o copie fidela a ta, care va crede cu tarie ca esti tu. Insa constiinta ta, originalul, va fi pierdut pentru totdeauna. Iti vei inceta existenta, desi vei fi inlocuit de un simulacru perfect.

| minrest a răspuns (pentru Porcusorul):

Frumos spus.

| Porcusorul a răspuns (pentru minrest):

Mersi!

| Płotr a răspuns (pentru Porcusorul):

Ai gresit enorm, in acest moment teleportarea este posibila, intr-un univers cuantic teleportarea este posibila din toate punctele fizice de vedere, computerul cuantic facut de catre Nasa si Google a simulat in Fizica Cuanto-Mecanica teleportarea informatiei binare care este rezultatul Materiei Cuantice.Deci noi mai avem nevoie de teorie si punerea fizici Cuanto-Mecanice in aplicare, cu toate ca este pusa deja in aplicare in Laserul de la Magurele (Daca nu stiai fizica cuantica se rezuma la faptul ca totul este format din informatie si flux-cuanto-fizic) laserul este conceput sa indeplineasca primele principi ale fizici-cuantice cum ar fi teoria ''Quantum Tunneling'' care face ca fluxul de informatie cuantica sa se surpe in propria fasie a Tempo-Masei adica ( E nevoie de o viteza care atinge 99, 99% din viteza lumini, si un soc termic care face ca anumite particule sa ajunga la starea de informatie facand ca informatia sa se rematerializeze in alta zona care se numeste receptor cuantic, un loc unde gravitatia este densa ca informatia sa se rematerializeze ea are nevoie de + - aceste doua lucruri fac un lucru important, opresc fluxul de informatie si resping posibilitatile 1 care este in totdeauna 0 devine numai 1 si invers.), Indoirea spatiului in care se afla timpul, daca reusim sa teleportam 2 particule dintr-o zona in alta fara ca timpul sa fie afectat de catre calatoria ''Quantum Tunneling'' inseamna ca tocmai am teleportat ceva prin Spatiu - Timp ceea ce ne aduce si dovada ca am inventat o masina a timpului care opreste timpul.

| Porcusorul a răspuns (pentru Płotr):

Ai folosit de prea multe ori cuvantul "cuantic" si te-ai confuzat. Nu am inteles mare lucru din ce vrei sa spui. Quantum tunneling/efectul tunel se refera la capacitatea unor particule de a trece printr-un obstacol, nu are legatura cu gaurile de vierme sau cine stie la ce te-ai gandit. Poate te-ai gandit la entanglement cuantic? Oricum, experimentele de teleportare cuantica nu au nicio legatura cu teleportarea din fictiune in afara de o denumire relativ comuna. Teleportarea cuantica va avea aplicabilitate doar in comunicatii sau stiinte computationale, nu si in transportul materiei.

Chiar si asa ma bucur vazand ca mai exista copii pasionati de fizica.

| Inferno a răspuns (pentru Porcusorul):

„Aceasta conceptie gresita, ca timpul e o iluzie, este o gandire filosofica si n-are nimic de a face cu fizica."
Realmente ideea a pornit de la faptul ca anumite ecuatii din fizica nu depind de timp. Sunt ecuatii ce descriu realitate, iar daca timpul ar fi un parametru real atunci nu ar trebui sa dispara din ele.

16 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Calatoria in viitor e posibila d.p.d.v fizic.

| Mădă0611 a răspuns:

Ma indoiesc. Teleportarea atomilor cica ar fi posibila, doar asa am putea teleporta ceva, dar ma indoiesc ca am putea programa fiecare atom unde sa mearga, iar daca nu e pus fix unde trebuie, e bai. O mica modificare in creier iti schimba personalitatea, eventual chiar aspectul.

| CortinaDeLut a răspuns:

Teleportarea consider că va fi posibilă dar o călătorie în timp ar creea multe paradoxuri în anumite situații, deci nu o pot vedea posibilă.

| Mosotti a răspuns:

Teleportarea dupa cum zice fizica cuantica nu e posibila.
Calatoria in timp este cam utopie, unde exista un trecut care nu mai e? Si un viitor care inca nu exista.

Eu imi imaginez ca ar fi niste axe ale timpului care-s paralele si daca pe o axa la punctul x e anul 2021, pe cealalta axa paralela tot in punctul x e 1930, si de fapt calatoria e ca sari fizic de pe o axa pe alta, dar oricum ala de pe alta axa, e alt trecut, nu e ala de pe prima axa.

Am zis punctul x adica daca ai axa timpului de 1000 m, punctul x e la 100 m le ambele axe, la asta ma refer.
E complicat rau. Nu se stie nimic despre asta, nu se stiu mai multe decat la teleportare.

Interesanta e calatoria in lumi paralele, adica ai tot axele alea (hai sa zic tevi ca sa fie mai clara treaba asa ca reprezentare doar), si in acelasi punct x esti tu in n variante cu alta viata dar tot in acelasi an.
Intr-una ai 20 ani si ai ajuns aviator, in alta axa esti bogat cu afaceri, in alta esti bolnav, in alta esti insurat, dat tot aceiasi varsta ai.
Nici asta nu s-a demonstrat.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

"Va fi posibila vreodata calatoria in timp?"
Teoretic da, practic mai greu, fizica cuantica ne spune ca fiecare moment din istorie exista simultan, dar "afisate" intr-o "sfera dimensionala" diferita, problema e ca timpul nu e tocmai fix, evenimentele pot fii schimbate (desi nu toate, de exemplu nu poti ucide o persoana de doua ori in acelasi timp deoarece ar rezulta un paradox).

| Dugalle a răspuns:

Calatoria in timp, nu. Daca ar fi fost posibila, lumea ar fi fost altfel.

Sa zicem ca americanii au inventat-o primii, azi traiam in Statele Unite ale Europei ce sunt direct supuse Statelor Unite sau chinezii primii, peste tot in lume ar fi fost comunismul.

Cum lucruri de genul nu sunt, calatoria in timp nu este si nu va fi posibila nici dupa trilioane de ani.

| DanielPH a răspuns:

Omule, pana in 1960 crezi ca lumea se gandea la Internet?
Crezi ca in 1903 oamenii credeau ca exista o masina zburatoare [Avion]?
Crezi ca se gandea cineva prin 1876 ca poate vorbi cu prietenul X doar apeland de pe un telefon?
Viitorul este imprevizibil, acum cativa ani ne uitam la un TV pe care puteai dormi, si acum ne uitam la unul in care te poti taia daca nu esti atent [Glumesc].
,, Niciodata nu veti putea zbura, este imposibil" Daca te uiti pe geam vezi pe putin 5-6 avioane, este posibil.
Cu un telefon iti poti controla casa, doar cauta descoperirile stiintifice din 2015 sa vezi si tu cam ce s-a descoperit anul asta si ce s-a inventat!

| ancuta20 a răspuns:

Poate ca da, poate ca nu.

| Octavian_Dinca_1990 a răspuns:

Nu prea cred...

| Izabella_Anita_1993 a răspuns:

La teleportare din cate stiu se lucreaza deja, au teleportat cu success cativa atomi. Cred ca cel putin teleportarea va fi posibila, iar calatoria in timp... cam naste paradoxuri, eu cred ca undeva in viitorul indepartat se va putea, dar cel mai probabil numai in viitor, sau poate si in trecut...numai nu din Universul/timpul din care ai plecat, e o intreaga teorie si dezbatere pe tema asta. Unii sustin ca daca te intorci in timp poti sa faci ca viitorul (din care tu ai venit) sa nu mai existe si chiar tu sa nu existi, creeind un paradox. Sau e posibil sa mergi intr-un trecut si sa creezi un timp paralel. Astea sunt doar 2 teorii, sunt mult mai multe si multe filme pe chestia asta, vezi Terminator Genisys de exemplu happy.

Întrebări similare