| cornelino999999 a întrebat:

Virusi sunt entitati biologice, si nu mai sunt considerate microorganisme.Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| pastru009 a răspuns:

Buna.Virusii:
Existența unor microorganisme invizibile la microscop a fost intuită de Pasteur.În 1939, G. Kausche, E. Pfankuch și E. Ruska au început să studieze virusurile la microscopul electronic.Din punct de vedere chimic, virusurile sunt constituite din nucleoproteide.De exemplu, la virusul herpesului capsida este prevăzut cu prelungiri proteinice care acopera toată suprafata virionului.Virusurile sunt agenți patogeni ai unor boli denumite generic, viroze.
Mai pe scurt, in biologie, un virus este un agent patogen inframicrobian, invizibil la microscopul optic, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase numite viroze.Virusurile sunt paraziți intacelulari, lipsiți de metabolism propriu, motiv pentru care nu sunt considerate vii.Ca structură, virusul este o particulă submicroscopică.
Si da virusi sunt entitati biologice si sunt microorganisme. Funda, te roog?

1 răspuns:
| Sandrailii a răspuns:

Sunt entitati biologice, dar nu au metode de a-si produce singuri energia necesara pentru a se reproduce, se folosesc de enzimele individului infectat, si nici nu sunt formati din celule.Sunt doar informatie genetica.

Întrebări similare