|

Voi v-ați gândit vreodată dacă exista extratereștri? Dar v-ați mai gândit ca poate sunt si ca sunt ca noi oamenii, la fel de avansați ca tehnologie. Dar v-ați mai gândit ca poate într-un viitor îndepărtat, când o sa fim cu toții avansați, o sa fie batalii in spațiu ca in star wars? laughing))

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Viata - teoretic - poate exista pe multe planete din Univers.
Cu forma lor si nivelul de inteligenta /tehnologie deja este o alta poveste. Este suficientsa studiem Pamantul: cu toate ca Pamantul exista de cca. 3.5 miliarde de ani, Omul exista pe Pamant de mai putin de 100 mii de ani.
"Evolutia" tehnologica exista la Om, dar la alte animale nu. Si exista peste un milion de specii de animale pe Pamant, Omul fiind doar unul din ei.
Mai departe: intre vietuitoarele de pe Pamant este o diversificare foarte mare: de la mici insecte, la Om, mamiferele mari (elefant, rinocer), pana la pesti si alte specii din apa. Oare cat de diversificate ar fi vietuitoarele din Univers?
Si acum o intrebare: cat de mari/mici ar fi extraterestrii care ne-ar vizita? Cum ar arata? Ar putea fi de marimea unei furnici sau a unui dinozaur. Ar putea sa aiba inteligenta unui melc, a unui delfin sau mai mare ca unui savant omenesc.
Variatiile ar putea fi infinite. Noi inca nu ne cunoastem nici Pamantul ca lumea.

| a răspuns:

Eu cred ca exista de altfel in Universul acesta infinit cum se zice, nu poate sa fie populata 1 singura planeta (Terra) din "catralioane" de planete.
Daca extraterestrii exista acestia nu sunt ca noi nici tehnologic nici ca aspect, ei sunt mult mai avansati poate cu cateva sute de ani sau mii de ani inaintea noastra! De unde am dedus eu asta cu tehnologia lor avansata, pai prin faptul ca in antichitatea omenirii noastre ei au venit cu nave si echipamente, cu know-how-ul constuirii piramidelor de ex. asta in timpuri in care nu se descoperise nici praful de pusca la noi.
Pe de alta parte faptul ca ei calatoresc prin Univercu viteze foarte mari, asta inseamna ca navele lor (OZN) fie au o viteza mult mai mare de 20.000 km/h -aproximativul unei navete spatiale, fie au tehnologia necesara sa deschida portalurile denumite gauri de viermi. In fine nu trebuie sa crezi exact astea sunt material SF pe care il vad adesea in documentare, dar cred ca adevarar chiar si putin exista.
Ce am vrut sa reliefez este ca in opinia mea extraterestrii exista si sunt cu multe generatii mai avansati decat noi.

| a răspuns:

Dacă se uită și ei la Star Wars, o să avem.

| a răspuns:

Extraterestrii exista, dar nu in forma in care ne imaginam noi. Biblia ne da de inteles ca exista si alte planete necazute in pacat, fiinte la fel cum am fost si noi -mai concret cum au fost Adam si Eva.
Si asa cum noi avem cunostinta de ei, tot asa si ei au cunostinta de noi, de suferinta prin care trecem.
Dumnezeu interzice accesul nostru la ei, deoarece am aduce cu noi boala si moartea, care se vad pe chipurile noastre. Daca exista pe pamant vreo fiinta umana de care sa te sperii, asa suntem noi acum in comparatie cu aceste fiinte necazute in pacat; de fapt sunt oameni ca si noi, dar neatinsi de boala, suferinta sau moarte.
La sfarsitul pamantului, ca sa-i vedem trebuie ca pana atunci sa dobandim caractere ca ale lor. Vom avea si trupuri ca ale lor, dar numai daca dobandim mai intai caractere.

| a răspuns:

Probabilitatea să existe este atât de mare încât putem spune că există, duce spre 99.(999)%.

Probabilitatea să ne întâlnim cu ei este și ea considerabil de mare.

| a răspuns:

1. Exista. E imposibil sa nu existe.
2. Sunt mari sanse sa fie ca noi. Nu inteleg de ce filmele si desenele animate ii fac cu 4 maini si 4 ochi. Din moment ce au evoluat pe o planeta asemanatoare ca a noastra, sunt sanse sa arata exact ca noi.
3. Nu.

| a răspuns:

Carul de foc care se ridica la cer cu Ilie?
Slava lui YHWH care mergea pe nori si facea vuiet mare si flacari?
Vimanas ale hindusilor care zburau si aruncau cu sageti de foc unele in altele etc.

| a răspuns:

Sigur exista. Universul este infinit, si nu prea cred ca e posibil ca noi sa fim singurele forme de viata din Univers.
Asa cum planeta noastra are toate conditiile necesare pentru a gazdui forme de viata, asa sunt si alte planete. Dar planetele alea sunt la mii de ani lumina de noi, suntem prea indepartati ca sa ne putem vedea vreodata, si momentant nu dispunem de o tehnologie atat de avansata ca sa iesim din galaxia noastra sa cautam extraterestrii, mai ales ca noi oamenii traim maxim 100 de ani. Dar da, extraterestrii exista!
Referitor la tehnologie, eu nu cred ca sunt mai avansati ca noi, din contra, cred ca sunt ca animalele noastre, adica nu foarte inteligenti, si probabil sunt inofensivi.
Probabil daca ne-ar vedea ar spune ca suntem niste ciudati si s-ar speria de noi. laughing

| a răspuns:

Nu exista extratereștrii, ce e in filme rămâne în filme.