|

Vom reuși noi oamenii sa ajungem sa creăm un obiect care sa călătorească cu viteza luminii, poate mai repede de atât (300.000 >km/SECUNDA1.890.000.000 km/ORA)?Posibil ca extratereștrii sa nu ne fi vizitat vreodată pentru ca nu e posibilă deplasarea pe distante atat de mari (grele de imaginat pentru mintea umana) si deplasarea la o viteză atat de mare incat sa ajunga la noi asa de usor?)

Rog mascotele siteului care vin si răspund la misto sa evite această întrebare.

Evitați raspunsurile ca extratereștrii ne-au vizitat deja.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pe deoparte tindem sa nu credem in astfel de "fantasme" care noua ni se par imposibile, pe de alta parte nici noi nu stim cu ce putem fi surprinsi urmatoarea zi in materie de inventii, eu cred ca multe lucruri sunt posibile insa este mai mult o chestiune de timp pana ajungem atat de avansati cat sa cream ceea ce ne-am propus, unele chestii pot fi chiar imposibile de creat insa nici noi nu stim care e posibil si care nu atata timp cat nu ajungem pana in acel punct in care sa aflam raspunsul concret.
Practic inca nu traim in era star wars

27 răspunsuri:
| a răspuns:

Conform formulelor care guverneaza fizica cuantica nici un obiect cu masa nu poate calatori la viteza luminii. Formula este E=mc^2/sqrt(1-v^2/c^2), deci daca v=c atunci partea de jos a fractiei devine 0 si mc^2/0 devine infinit.

Daca nu cumva o faci sa se teleporteze la locatia cu pricina nava aia o sa ajunga un flux de particule la destinatie.

Este posibil ca extraterestrii sa aiba casa de vacanta la marginea sistemului nostru solar, la cat de slaba e tehnologia noastra ne-a laut ani de zile sa trimitem un satelit in afara lui, habar nu avem ce o fi dupa pluto.

Ce nu pricepi tu si cei ca tine care pun intrebari din astea e ca diferenta tehnologica dintre o civilizatie care poate calatori intre galaxii si noi e ca de la noi la furnici. Pot sa aiba autostrada pe langa noi, de ce ne-ar baga in seama? nu cred ca tu te opresti sa saluti fiecare musuroi de furnici.

Feicare aveti imrpesia ca daca extraterestrii exista ar trebui sa vina si sa ne salute ca suntem importanti. happy

| a răspuns:

Poate noi suntem extratereștrii,viata pe pamant fiind implantata de o specie de aliens avansata iar noi suntem urmasi lor,ca in superman,mai stii,cine stie,sunt doar ipoteze,cat despre viteza respectiva daca o sa trecem, pai doar un foton o poate atinge, nu stiu, hai sa revenim pe pamant, cat prindem in ziua de azi 25000 de mii de km pe ora, in spatiu, daca nu ma insel

| explică (pentru RAY):

Voyager are o viteza maxima de cam 60.000 km/h

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Ma bucur, dar e mica

| explică (pentru RAY):

Corectare
Sonda Parker: Viteză maximă: 692.000 km/h

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Https://www.astro-urseanu.ro/stele_apropiate.html

Până la Proxima sunt de patru ori 4960 de miliarde de km!

aia e cea mai apropiata stea

| explică (pentru RAY):

Stii cumva de ce nu pot accesa linkuri, nici pe a lui sadrian nu pot intra, nici sa ma uit la profile, nici sa dau funda.

Am citit si eu asta, pana si luminii ii ia 4 ani si unpic ca sa ajunga acolo, sonda Parker cu viteza aceea inseamna 0. 0002461% din viteza luminii. Mie mi se pare imposibil sa ajungem acolo, mai ales cu oameni. De asta si tin sa cred ca nu am fost vreodată vizitați de extratereștri si ca e imposibil de călătorit cu o viteză asa de mare, dar cine stie ce ne rezerva viitorul

| a răspuns:

Navă la viteza luminii sau mai mare nu este posibilă. La viteze mai mici, dar apropiate, da.
Cu extratereștrii mă abțin să mă pronunț.
OZN-uri care se plimbă pe aici cu performanțe deosebite au fost observate.
Eu mă întreb unde dorm ei noaptea.

| explică (pentru sadrian46):

Chiar sunt curios sa va ascult parerea despre extratereștrii, nu neapărat sa va pronunțati, ca nimeni nu stie exact

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Stimate domn, o cunoștiință a mea povestește.
Am un prieten mecanic de locomotivă care povestește.
Suntem pe o cale ferată magistrală din Transilvania e noapte el este mecanicul conductor care conduce trenul. Cândva destul de recent.
E întuneric.
Apar două OZN-uri care se poziționează lateral de ambele părți ale locomotivei, în dreptul geamurilor laterale ale cabinei de pilotaj a locomotivei. Discuri mari cam de 10 metri diametru, în poziție verticală cam la 10 metri de tren, care urmăresc trenul având aceeași viteză ca el. Din metal luminos de culoare galbenă.
El are posibilitatea de a comunica telefonic prin radio cu un serviciu permanent din Regionala CFR, unde poate raporta orice incident pentru măsuri imediate în caz de acciodente.
De ce nu a raportat. Dacă șefii constată că ai halucinații și tu ești conducător de tren, ești scos din serviciu căci e foarte periculos să te mai lase. Dar a sunat acasă un coleg și prieten, care știa că va păstra discreția. Apoi OZN-urile schimbă poziția și așează exact deasupra liniei, pe direcția lui de mers, dar cu o viteză care le permitea să păstreze distanța față de trenul în mișcare.
Lui îi era frică că se va ciocni cu ele.
A întrebat pe prieten ce să facă. Ai un far în față pe locomotivă.
Aprinde și stinge de câteva ori acel far puternic ca să le transmiți astfel un semnal.
A procedat astfel și au dispărut.
O fostă studentă de a mea, a avut o întâmplare, am scris o nuvelă.
O caut pe net și o transmit mâine.
De la maiorul Dorin din nuvelele mele am o poveste în care doi extratereștri atacă noaptea paza unei unități militare de lângă Cluj în anii 80, și nu le pasă de gloanțe, dar nu am autorizare să o comunic mai departe și nici certificarea că e întâmplare autentică sau SF, doar că e pusă la secret, classified.

| explică (pentru sadrian46):

Hmm, interesant. Dar vorba aia, nu cred pana nu vad

| a răspuns (pentru Andrei200202):

Ce să fac, povești sunt cu miile pe net, poze și video de asemenea, nici eu nu le cred decât ca povești.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Cam în teorie care ar fi mai mare viteză pe care am putea să o atingem acum, și să nu suferim vreo nu știu cum îi zice, decompresie internă, ca atunci când strivești o mașină?

| a răspuns (pentru Intum):

Viteza în sine nu este periculoasă ci accelerația bruscă, ea turtește și strivește organele,
Dacă sunt mijloace tehnice, adică suficientă energie la bordul navei, se poate atinge orie viteză teoretic, doar ea trebuie să fie mai mică ca viteza luminii.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Iată o intâmplare din apropierea mea.
https://www.tpu.ro/......-atat-300/

| a răspuns (pentru sadrian46):

Pentru că viteza lumini cere masă nulă.

| a răspuns:

Nu, pentru ca asta ar insemna o calatorie in timp.

| a răspuns:

Dacă am ajunge să călătorim cu viteza luminii, am călătorii în viitor, teoretic. Nu cred că se va întâmpla vreodată asta. Cel puțin nu în următorii 300 de ani.

Nu neg existența extratereștrilor în univers, dar cu siguranță nu au fost aici.

| a răspuns:

Problema principală în a crea ceva care să atingă viteza lumini, e masa obiectelor, fotonul când călătorește, practic nu are masă din ce-am înțeles, sau are o masă mult mai mică, suficent de mică încât ar putea în teorie să depășească și forța gravitațională a unei planete ca Pământul, e adică cu cât fotonu e mai "ușor" deși în fizică termenul nu ăsta e ambiguu, cu atât viteza e mai mare, dar nu poate mai mare 3000 de km/h din cauza unor limite de viteză univesală, deși se speculează că există anumite particole denumite tahioni care ar trebui în teorie să depăseașcă viteza lumini, doar că practica și teoria nu se împacă, adică teorietic la nivel de calcule și formule matematice ar trebuie ca tahioni să existe, dar în fapt acceleratorul de particulele nu l-a detectat încă.

| a răspuns:

Nu ne-au vizitat spui? Păi atunci ce este cu acele „n" dovezi cu privire la contactul acestora cu civilizația umană? Serios, nu știi dovezile?

| a răspuns:

E=mc^2, nu exista obiect care sa mearga cu viteza luminii, nici acum, nici niciodata, doar fotonul care are m0=0.

Daca se va depasii vreodata viteza luminii inseamna ca Einstein a facut niste greseli grave, ceea ce ma indoiesc.

| a răspuns:

Lasa frate legalele ca nu sunt bune

| a răspuns:

Hai ca daca tot sunt aici s-o dau și un pic pe filosofie!
Daca ar fi să fim un pic serioși nu cred ca e imposibil, dar nici posibil în acest moment! Există multe lucruri care așteaptă să fie descoperite și poate multe lucruri care trebuie redescoperite! Prima teleportare cuantică pe o distanţă de 25 kilometri a unui electron a reuşit deja, dacă au reușit așa cv cine poate spune că e imposibil să călătorim cu viteza luminii în viitor? E la fel ca în experimentul cu Pisica lui Schrödinger! Nu putem stii adevarul până când deschidem cutia! laughing

| a răspuns:

Da este posibil, o sa apara si teleportarea momentan a aparut la cei de la Telekom, dar in viitor o sa putem calatorii cu masini zburatoare. Asteapta ca nu o sa iti para rau, poate fentam si vv3 sau cum se scrie. Multa sanatate la toata lumea! happy

| a răspuns (pentru nifron):

Teleportatea nu e o tehnologie de transport, cel puțin nu cum am creat-o noi în prezent, adică s-au făcut experimente dar sună cam aș, atomi sunt dezintegrați într-un spațiu și recompuși din nou, deci chiar dacă teleportarea ar fi posibilă, nu ar fi posibilă pe ființe biologice, deoarece odată ce ești dezintegrat fizic, numai poți reconstitutie fondul psihic, nici nu poți preciza dacă după o astfel de operație ai mai putea fi viu, pentru că ai putea în teorie să fii recompus, dar celulele tale să fie...nițel moarte.