|

Yee(Salut)! Oare acum mii de ani, cand lumea nu avea harti prea bine definite, nici cunostinte geografice, daca, sa zicem, un trib anume dorea sa migreze spre un loc mai bun, cum se orientau?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dupa ureche... EVIDENT, nu aveau de unde sa stie unde ar fi un loc mai bun, insa intotdeauna au fost diverse solutii de orientare, cum ar fi: soarele, stelele, directia de curgere a apei (mergem pe langa fluviu), coasta marii (se considera ca primii oameni care au ajuns in America au mers pe gheata, care era foarte mare la momentul respectiv atat de mare ca facea un pod de gheata intre Europa si America, in plus oceanul avea un nivel mult mai scazut exact din acelasi motiv (Ice Age)
etc... mai sunt si altele, poti sa cauti ceva de gen "survive in wild without any technology", chestii de gen muschiul creste aproape numai pe partea dinspre nord a copacilor

insa e foarte buna intrebarea, mai ales ca Europa e o amestecatura de localnici si popoare migratoare, Dacii sunt rezultatul primei migratii indo-asiatice (daca nu ma crezi, cauta pe google inainte de a raspunde si apoi s_t_f_u), imperiul roman a cazut din cauza popoarelor migratoare, Hunigurii sunt derivati din Huni, etc. (adica multe popoare au reusit sa se orienteze si sa ajunga in Europa parcurgand mii de km si aici, cica, ca ar fi mai bine, si au facut asta intr-un moment in care nu exista nici o tehnologie de orientare)

| a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

"...multe popoare au reusit sa se orienteze si sa ajunga in Europa parcurgand mii de km"
Dar de unde veneau acele popoare? Si din locurile de unde veneau, de cât timp erau acolo? Veniseră si acolo din altă parte? De unde? Poate chiar din Europa? Sau poate că nu veniseră de nicăieri, ci erau acolo de când lumea? Dar, apropo, de când e lumea?
Colega, bâjbâim prin întuneric.

| a răspuns (pentru sabin89):

Initial oamenii au aparut in Africa, chiar la un moment dat a existat o exterminare (nu se cunosc exact cauzele) si marea majoritatea oamenilor au murit si au ramas aprox 2000, apoi a existat un Adam genetic (toti ne tragem din barbatul ala), care se crede ca a avut o mutatie relativ la inteligenta si numai copii lui au supravietuit si au populat planeta cu oameni

din Africa, oamenii s-au raspandit in Europa, Asia si apoi in America, asta a fost in perioada PRE-antichitate, apoi s-a schimbat clima (ultima era glaciara) asa ca din Asia au inceput sa migreze inapoi in Europa

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Acum..depinde la cate mii de ani te referi, acum 2 mii de ani deja aveau cunostinte geografice, se facea comert, aveai imperii destul de mari care stiau cine se afla la care granita.


Daca mergi mult mai in urma, in perioada tribala, oamenii nu se hotarau sa migreze in perioada aia. Cand nu se mai putea trai intr-un loc o luai la picior pana ajungeai intr-un loc mai ok. Nu era o calatorie de cateva zile sau luni, uneori era o calatorie de o viata.

| a răspuns:

S-au gasit desene datate de mii de ani ale sistemului solar unde erau toate planetele.
Noi astia evoluati le-am descoperit mai de curand.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Deschideau google maps, se urcau in autobuz si pleca tribul. Bineinteles ca plateau mult, in functie de cat de departe se afla destinatia dorita. De exemplu daca ei se aflau in hanatul hoardei de aur, pana in hawaii plateau cateva mii de euro de persoana, stii? erau foarte saraci si nu oricine isi permitea sa faca vacante in insulele hawaii. Stateau si ei cateva zile acolo cat sa i prinda putin bronzul, si dupa se intorceau acasa. Urmatoarea ta intrebare e: "ai zis ca merg cu autobuzul, cum ajung cu autobuzul in hawaii?" Da dragule, mergeau si cu autobuzul dar si cu avionul

| a răspuns:

Ce stim noi ce a fost cu adevarat acum mii de ani, totusi ramanem cu guta cascata cand se descopera obiecte care dateaza mii de ani si totusi depasesc tehnologia zilelor noastre.
Orientatea dupa astri, nordul adevarat, umbra stele etc. Vezi chiar Sarmisegestusa oracol.

| a răspuns:

După stele s.au directia vântului!