anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ajutor e urgent! Azi mi-am pus pasta pe CPU si am curatat radiatorul. Dupa ce am pornit, nu mi-au mers ventilatoarele de la GPU arata no signal. In rest merg toate. Ce pot face?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cand ai indoit pinii procesorului si l-ai alimentat asa, exista posibilitatea ca procesorul sa se defecteze, dar in multe cazuri "scapa".
Verifica inca odata daca pinii sunt perfect aliniate, din 4 directii. Daca toate sunt OK, nu lipseste nici un pin (nu s-a rupt nici unul), atunci aseaza procesorul iarasi in socket, sa se aseze perfect, uniform.
Daca totul este perfect, atunci ai sanse sa-si revina. Altfel vei avea nevoie de alta placa video.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Baga mufele ventilatoarelor de pe placa video la locul lor, altfel si procesorul video (GPU) se va praji!

| 2EXA a răspuns (pentru Bula):

Ventilatoarele nu au mufe separate.
sad

| Bula a răspuns (pentru 2EXA):

Trebuie sa aiba mufa, altfel nu se pot monta /demonta, la nevoie. Fabricantul nu se va chinui sa cositoreasca firele pe placa.
Daca scoti placa video si te uiti atent, atunci vei vedea unde sunt conexiunile si firele ventilatoarelor.

| 2EXA a răspuns (pentru Bula):

Update :
nu se conectau din cauza ca nu era bine fixat procesorul. Clemele de pe cooler/fan [ce a mai ramas din ele ] 1/4, nu stabiliza fan ul. Si daca am apasat putin mai tare pe el, au pornit si fanurile de la gpu, insa tot no signal
PS: totodata mi am indoit putin 4 pini de pe socketul procesorului care apoi.i-am indreptat si l-am pus cu grija inapoi, fara sa ma mai grabesc.
LA fel, no signal.Am incercat alt slot pentru gpu, am pus ramii iar etc, nimic. Tot no signal primesc.Mi-e frica sa nu fi busit procesorul calumea, insa treaba e ca nu erau rupti ci doar putin indoiti. insa i-am indreptat si erau ok.

| NLS a răspuns:

1. Daca nu ai imagine deloc pe monitor (arata "No signal"), verifica daca sunt bine conectate cablurile, eventual incearca in alta mufa daca ai mai multe iesiri la placa video sau/si la monitor

2. Verifica sa fie infipta placa video corect in slot, si la fel pentru alimentarile suplimentare cu 6/8 pini.

3. se aud bipuri sonore cand il pornesti?

4. NU am vazut pana acum placi video cu ventilator/ventilatoare care sa nu aiba mufa separata.
Pana si cele antice, gen FX5500 aveau mufa.
Deci poate pui un link cu placa.

| Pasare_Marius_1989 a răspuns:

Vezi sa apesi bine pe ea sa fi intrat bine in slotul pci.
Vezi daca placa video are mufa de 4/6 pini separat.
O scoti o pui pe parchet si o lasi putin acolo.
Vezi toate mufele din spate hdmi etc.
Depinde de placa la unele ventilatoarele pornesc cand ajung la o anumita temperatura.