| Marian_Bilac_1998 a întrebat:

Alut TPU, am un Asus cu procesor i5 și 8gb rami, de ceva timp a început sa ruleze foarte greu, se si încălzește puțin, am tot încercat sa instalez Windows pe el dar și la cel mai simplu next se încarcă foarte mult, știe cineva care ar putea fi problema? Țin sa precizez ca îl am de vreo 3-4 ani

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Sectoare corupte din hdd. Daca incep sa se strice in cateva luni va ceda hard diskul, nu recomand sa ti informatii esentiale pe el. Am patit recent cu un hard disk de 1TB, pur si simplu functioneaza dar merge foarte prost, il poti folosi ca stocare pentru filme, muzica, fisiere mari neesentiale.

| Marian_Bilac_1998 explică (pentru Frank51):

Am schimbat hardul și rulează perfect, mersi mult

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Trebuie testata suprafata intreaga a hard disk-ului!
Dupa simptoma este suspect hard disk-ul, care poate avea sectoare defecte ("Bad"-uri.
La instalare, cand se cere, trebuie aleasa FORMATAREA COMPLETA al partitiei C: (NU formatare rapida! ), ceea ce va conduce la marcarea sectoarelor defecte, dupa care acolo nu vor mai fi probleme de citire/scriere, care incetinesc functionerea.

| Marian_Bilac_1998 explică (pentru Bula):

I-am dat formatare completa deși tot nu se instalează Windows-ul, este și original, la primul reset dat de Windows la instalare sta o jumate de ora sa se gândească și o ia de la capăt, dar dacă îndepărtez Windows-ul din el când își da restul îl instalează dar tot rulează greu, am sa îl duc într-un service sa vad ce are, am vrut sa îmi fac o idee de preț sa vad dacă mai merita sa îl repar, mersi mult

| Bula a răspuns (pentru Marian_Bilac_1998):

Incearca sa pui un alt hard disk si sa faci pe el instalarea!
Daca cu alt hard disk se instaleaza bine, atunci iti recomand sa instalezi un SSD in loc de hard disk, iar calculatorul se va "misca" mult mai repede.

Totodata, instaleaza Windows de acelasi tip ce a fost instalat si inainte. Caalculatoarele mai vechi functioneaza extrem de greu cu ultimele generatii de Windows.

| ReZiSTorr a răspuns:

Cel mai bine ii sa schimbi hardul ( in cazul in care ai unul) cu un SSD.Eu asta am facut, nu puteam sa trimit temele pentru ca mi se bloca calculatorul din cauza hardului.Detin calculatorul din 2014 si ruleaza perfect si in ziua de azi cu ajutorul SSD-ului.