|

Am auzit ca viteza de descărcare prin Wi-Fi este mai mare daca e pe banda 5ghz acum se pune problema eu acasa pe 2. 5ghz viteza de descărcare este de 8mbs daca as face o investiție si as cumpara un roter cu banda de 5ghz ar mari viteza de descarcare? locuiesc la sat iar viteza maxima este de 10mbs crying

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca reteaua ta este limitata la 10Mb/s, inseamna ca atat merge MAXIM, dar poate fi si mai mica.
Un router interconectat scade deja viteza prin cablu, iar pe wi-fi este si mai mica viteza.

Degeaba sa-ti cumperi o masina Formula 1 cu viteza maxima de 400Km/h, daca-l folosesti pe drum de tara nu vei atinge, poate, nici a zecea parte din acea viteza.
La fel este si cu router-ul: daca furnizorul tau de internet nu-ti asigura viteza mai mare, poti avea cel mai performant echipament si tot vei avea viteza mica.

Ca urmare, ia-ti prima data un pachet de internet cu viteza mai mare...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viteza de 10Mbps trebuie sa fie de la sursa de net. Un router pe 2. 4GHz are viteza mai mare de 10MBps. Un router pe 5MHz asigura viteza mai mare, insa in cazul de fata nu are de unde sa dea mai mult de 10Mbps si in consecinta viteza va ramane aceeasi.
Mai sunt inca 2 probleme care apar:
1 - majoritatea aparatelor laptop, mobil,... nu receptioneaza banda de 5GHz, deci trebuie de verificat daca aparatele folosite pot receptiona si banda de 5GHz
2 - routerele pe 5GHz au raza de acoperire mai mica decat cele pe 2. 4GHz, deci apar probleme la receptionarea semnalului la o distanta mai mare sau prin pereti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează