|

Am doua probleme cu o rasnita de calculator. Cand il aprind trebuie sa ii dau f1 de doua ori si cand se aprinde imi schimba data. Precizez ca ca este scos din priza intre 13 si 8 dimineata. Windows 7 ultimate are pe el. Si nu dispun de internet pe el.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ar putea fi descarcata bateria pacii de baza care tine ceasul si setarile si ar trebui inlocuita cu alta noua, de obicei e cr2032 de 3V.
Cand se schimba bateria e bine sa fie unitatea de calculator deconectata de la toate cablurile care au legatura cu priza, inclusiv cablul de la monitor, altfel curentii reziduali si descarcarile de curent pot sa arda placa de baza. Nu e rau daca se foloseste http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/bratara-antistatica-p-8516 sau ceva similar realizat dintr-un cablu (un capat la un surub de la carcasa, un capat la o mana sau picior :) )

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Vezi ca pe placa de baza ai o baterie ca cea de ceas, schimb-o.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca faci ce au zis cei doi rezolvi problema cu data care se schimba aiurea...
La faza cu F1 e de vina cititorul de dischete cel mai probabil sau alta unitate optica.
Incearca prima data sa dezactivezi discheta, daca ai una evident, din BIOS/CMOS.
Ca sa intri in BIOS, dupa ce pornesti pc-ul si dai pe F1, apasa pe DEL sau F2, de obicei tastele astea deschid BIOS. Iti va zice oricum in meniul ala dinainte sa apesi F1 undeva jos.
Din BIOS intra in tab-ul "Main" la "Legacy Diskette A", dai enter si o pui pe "None". Apoi te duci cu sageatile dreapta/stanga in tab-ul "Exit" la Exit and save changes si ii dai Y apoi Enter si se va reboota/restarta singur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează