|

Am gasit un virus troian in pc care imi tot dadea pop-up-uri pe chrome si am decis sa formatez pc-ul, sa sterg tot, inclusiv fisierele. Dupa ce am sters tot, nu mai puteam sa pornesc windows 10 pentru ca imi dadea eroare, ca fisierul de sistem lipseste sau este corupt si trebuia sa reinstalez windows-ul. Problema e ca eu nu am un dvd cu windows-ul. Intr-un fel, am reusit sa dau boot si sa instalez windows 7, dar mi s-a format un folder windows.old si imi lipsesc 300gb din local(Chappy. Plus ca acum nu mai am cum sa upgradez la windows 10. Exista o cale prin care sa imi recuperez spatiul pierdut? Ce pot sa fac cu windows.old?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai sters "tot" (vorba vine ca existenta folderului Windows.old demonstreaza contrariul) o sa ramana fisiere infectate. Cand ai instalat Windowsul ai reusit sa-l infectezi si pe noul Windows. Eu zic sa stergi si partitiile HDD-ului si sa faci altele. https://www.youtube.com/watch?v=gQagtorLCE8&t=20s
Uita-te pe la minutul 1:41 si vezi ca ai acolo o optiune de "Delete". Stergi toate partitiile. Apoi faci o partitie de 50 Gb (acolo se lucreaza in Mb si asta inseamna 51200Mb.) si restul cum vrei tu. Vezi ca va aparea si o partitie de 100 Mb rezervare de system. Ea trebuie sa fie acolo. Numai pe cea veche sa o stergi inainte de a le face pe cele noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se sterge tot de pe PC, acum ai invatat asta. Cum sa mearga fara sistemul de operare? Ai vazut vreo masina fara motor care sa mearga?
Ma mir insa ca ai reusit sa stergi tot. Pentru ca fisierele de sistem nu prea poti sa le stergi, nu iti da voie sistemul.
Windows.old contine sistemul de operare precedent, si, in mod normal ai putea sa revii cu el la vechiul sistem, Windows 10. Dar sa nu ma intrebi cum happy! Probabil trebuie sa iti faci un DVD cu o imagine a fisierului Windows din Windows.old, si sa incerci sa reinstalezi de pe el Windows 10. Asta daca nu cumva e memorat in el si gafa pe care ai facut-o, adica sa fie si in el sterse fisierele de care ai nevoie pentru a-l restarta. Dar asta poti vedea accesind fisierul, daca e cum l-ai lasat, cu fisierele sterse, sau daca e ca la inceput.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai un stick sau un DVD?
Poti sa-l iei frumos de pe net si bagi Windows 10 inapoi.
Sau faci asa:
Intra in My Computer
Da pe prima partitie click stanga si apasa Properties
O sa ai acolo Disk Cleanup
Apasa pe el si asteapta
Apasa Clean up system files si asteapta din nou
Cauta fisierul Windows.old si selecteaza-l si apasa Ok
Recomand totusi prima varianta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://videotutorial.ro/cum-se-sterge-windows-old/

Inainte de a sterge windows.old se intra in el si se salveaza fisiere daca e cazul (poze, filme), iar daca nu, atunci se sterge fara sa mai cautam nimic.

Dosarul windows.old apare cand se instaleaza windows-ul si nu se formateaza partitia C in timpul instalarii, sau atunci cand se face un upgrade. Daca s-a trecut de la windows 10 la windows 7 nu e vorba de upgrade ci numai de fisierele ramase de la windows-ul precedent.
Alta varianta de stergere e reinstalarea windows-ului din nou, dar de data asta, in timpul instalarii se alege formatarea partitiei C, dupa care se continua instalarea in acea partitie.

Daca w10 a fost cu licenta, atunci se poate descarca din nou si instala windows 10, iar activarea se va pastra.
http://www.microsoft.com/....../windows10

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează