|

Am luat o sursa de 500 de la cineva, am testat-o la el si totul a mers bine, pe urma am conectat-o acasa la placa de baza msi si pe urma incepuse sa iasa fum. Incepuse sa se topeasca cablul care alimenteaza procesorul si mufa s-a lipit de cea de pe placa. Un lucru e clar, s-a dus si sursa si placa. De la ce a fost asa? Sunt sigur ca am introdus corect mufa. Pe langa asta, procesorul oare mai e bun? Nu am vazut nici o arsura pe el, dar nici nu am cum sa verific ca acum am o placa cu soclu diferit.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Asa ceva nu ar trebui sa se intample dacat daca o tensiune mult prea mare a strabatut cablul. Probabil ca s-a produs un scrutcircuit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca cablul ars avea mufa cu doar 4 pini ( in loc de 8 ) iar procesorul este unul puternic ( 6+ core-uri ) e posibil ca placa de baza sa fi cerut mai multa energie decat acea mufa poate sa ofere. Mai ales daca procesorul avea overclock. E posibil si ca acel conector sa nu fi fost complet conectat. Totusi, nici sursa nu a fost prea buna. O sursa de calitate se inchide automat cand detecteaza o cantitate de curent prea mare.

Cat despre procesor sunt sanse mari sa nu aiba probleme.
Placa de baza functiona bine inainte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PainInTheTech):

Cu 4 pini era si procesorul da era unul cu 4 nuclee.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează