|

Am o boxa portabila Myria MY2403SV

Bateria: 12V=/2000mAh

Putere: 10W*2

Alimentare:5V+_ 0.25V/2AProblema mea: este ca daca incarc boxa cu un incarcator de telefon se incarca mai repede! si se descarca mai repede. daca o incarc cu incarcator de telefon se deterioreaza bateria boxei si nu mai tine cat trebuie de fapt? findca zice ca boxa se incarca 3-4 ore si tine 8-9 ore. prima data am incarcat-o la laptop cu usb 3 ore si ceva. si a tinut mult. dar dupa ce s-a descarcat am vrut sa o incarc mai repede. acum ca am incarcat-o cu incarcator de telefon tine mai putin. de ce?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Poate ca incarcatorul de telefon nu scoate 2A. Ar trebui un incarcator mai puternic care sa scoata 5V si minim 2A.
Nu cred ca incarcatorul de telefon scoate mai mult de 2A ca sa strice ceva. Acumulatoarele fiind cu Li-ion au circuit de incarcare care se opreste automat si nu vad de ce s-ar strica ceva indiferent de incarcatorul folosit.
Acumulatoarele Li-ion au probleme si cu descarcarea. Aici sunt 3 celule li-ion in serie pentru a da 12V si daca o celula s-a descarcat si celelalte continua sa mearga, atunci celula mai descarcata se va descarca fortat si se poate strica (se formeaza scurtcircuite in celula, se va incarca greu si se va descarca singura in timp scurt). Ar trebui sa aiba protectie si la descarcare sa nu se descarce de tot.
Daca se incarca repede inseamna ca a scazut capacitatea uneia din celule sau la toate celulele, deci ar trebui inlocuite.
Acumulatorul Li-ion se strica si daca sta la caldura mai mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează