|

Am o intrebare, am un laptop HP 15-G011SQ si are un HDD de 5400 rpm si daca ii cumpar una de 7200 rpm o sa mearga mai rapid ca un laptop cu SSD?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Teoretic un SSD ar trebui sa mearga mai repede decat un hard disk de capacitate asemanatoare.
In practica, viteza de transfer depinde atat de viteza de rotatie, cat si de capacitatea hard disk-ului. Este evident, un hard disk de capacitate mai mare poate transfera la o rotatie de disc mai mare cantitate de informatie.
Viteza de transfer mai este limitata si de alti factori, cum sunt viteza transferului de date (SATA, SATA2, SATA3), capacitatea de transfer a laptopului etc.

Daca cauti descrierile tehnice ale discurilor, atunci poti gasi vitezele maxime pe care le pot atinge.

In practica, ceea mai buna metoda este masurarea vitezelor de transper cu discurile conectate in laptopul pe care vrei sa le folosesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu poti face o comparatie. SSD-ul are niste circuite electronice de stocare si transfer. HDD-ul are platane si viteza este mul redusa de miscarea fizica a acestora. In prezent, vitezele de transfer ale dispozitivelor Solid State se incadrează între 400 si 550 MB/s in cazul celor cu interfata S-ATA III şi ajungand la peste 2 GB/s in cazul solutiilor de înalta performanta, conectate folosind interfata PCI-E 3.0.
In schimb, viteza unui HDD depaseste cu greu pragul de 140 MB/s, viteza reala fiind semnificativ mai mica la scrierea/accesarea fisierelor de mici dimensuni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu,ssd ul merge mult mai rapid decat orice hdd

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează