| NVRE a întrebat:

Am o intrebare, mai exact o nelamurire, hackingul este o combinatie de limbaje de programare cu ajutorul carora gasesti vulnerabilitati si poti face un program care sa poata exploata acea vulnerabilitate gasita sau trebuie neaparat sa o faci cu Kali Linux? Trebuie sa invat limbajele de programare gen : python, ruby, pearl, javascript, html, php, css, ect. intr-un alt mod? Adica fara sa invat variabile si alte chestii de genul? Daca da, ce ar trebui sa invat? ( variabilele le stiu deoarece am invatat in C++ variabilele caci dupa mi s-a parut cam greu fiind primul limbaj de programare invatat).

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Daca ai vorbit de kali e clara treaba, cine se foloseste de instrumente inventate de altii este amator, si nu toti cei care folosesc kali sunt hackeri ci tentative, pusti care doresc si ei si au vazut un tutorial despre cum sa spargi un wireless nesecurizat corespunzator si folosesc distributia asta linux modata.
Pentru mine un hacker este un super geek care isi creaza singur instrumentele pe care le foloseste apoi la atacuri, sustragere si nu in ultimul timp a face bani, pentru mine hackerii pot fi buni (white hat) adica testerii profesionisti/expertii in securitate de care afirma colegul mai jos, cei care mananca pe paine retelistica si orice algoritm matematic si informatic si hackerii rai care sunt un fel de adversari ai primilor descrisi de mine...dar pe net vei gasi 1000 de topuri de la hackeri negri, rosii, maro, patati de cacao si asa mai departe...parerea mea este ca un hacker adevarat este un profesionist fie a invatat singur tot ce se putea de la retelistica la limbaje de programare fie a studiat zeci de ani absolut tot ce s-a putut.dar aici vorbim de teoria conspiratiei?
Nu ai sanse sa ajungi hacker tu cel putin daca in 2019 nu cunosti cel putin 2-3 limbaje de programare populare (C++ ramane baza), php, java, css, Sql, apoi linux la perfectie, windows expert, etc si aici se adauga o multime de chestii, trickuri/smecherii pe care unii le-au invatat de la altii sau le-au descoperit pe propria experienta, adica chestii de hackeri care au adus un aport. De exemplu primul exploit a fost realizat de un hacker roman din cate imi aduc aminte timcode

| NVRE explică (pentru Simpatik):

Tin kode

| Simpatik a răspuns (pentru NVRE):

Corect!

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hai ma iar ne pacalesti ca nu stii nimic.

Esti totusi expert ce mama masii...

"în 15 Martie | NVRE explică (pentru Plato):
Sunt expert in securitate cibernetica (sunt pentester) dar totusi cum il accesez."

Lasa te de hacking daca nu ai reusit sa treci de capitolul variabile.

PS: Html si Css nu sunt limbaje de programare.
PS2: Nu exista limbaj de programare fara "fara sa invat variabile ".
PS3: Pune mana si invata retelistica, programare, sisteme de operare... si vorbim peste 3-4 ani despre hacking

| NLS a răspuns (pentru suntserios):

.ce perfecta ar fi lumea daca toti hackerii ar fi ca el!

| Simpatik a răspuns (pentru NLS):

Dar el nu este hacker si hacking nu este doar ce fac hackerii ci mai ales hackerii wannabe sau mai bine zis noobii.

| NLS a răspuns (pentru Simpatik):

I-ai vazut celelalte intrebari? Era doar sarcasm. Cu S mare. Doar ca nu am mai folosit ghilimele, pentru ca era atat de evidenta treaba.

| Simpatik a răspuns (pentru NLS):

Ok

| sierra1 a răspuns:

"someone who, with their technical knowledge, uses bugs or exploits to break into computer systems. "

deci ai dreptate, acțiunea presupune o combinatie de limbaje de programare cu ajutorul carora gasesti vulnerabilitati și pătrunzi neautorizat in sitem...