| AdySkZZ a întrebat:

Am o nelamurire: Locuiesc la sat, iar in acest sat nu poti sta pe date mobile pentru ca pur si simplu nu iti merge, nu este semnal la internet pe telefon. Vreau sa stiu daca lipsa semnalului la internet pe telefon afecteaza internetul prin cablu de la PC...Am viteze mici ziua intre orele 10 si miezul noptii(190 ping, 1 Mbps download is 0.20 Mbps upload speed) si noaptea prin viteze de 4-5 Mbps si 40-50 ping) pe un calculator decent, iar la scoala in oras la calculatoare vechi unde lucram cu Windows Office merge internetul mult mai bine ca in sat la mine..De ce si vreau sa stiu daca se poate rezolva! (satul este inconjurat de paduri si este intr-un fel de groapa).

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sunt doua lucruri total separate, datele mobile nu are treaba de internetul furnizat de acelasi operator/operator diferit la internetul prin fir!
Echipamentele pentru reteaua GSM, nu are nici o legatura cu adsl telekom sau cat5e furnizat de alti operatori, nici una! Iti merge internetul prost pe calculator pentru ca adsl cel mai vechi standard practic de la telekom nu ofera viteza mai mare de atat, au echipamente foarte vechi, nu duce mai mult, sunt 2 fire de la telefon fix cred, introdus printr-un convertor/modem ca sa ai tu internet. Iar telefonul nu functioneaza, pentru ca aria de acoperire a acelei antene, nu are suficienta putere de transmisie pe raza satului vostru, iar costurile ca sa va introduca si voua asa ceva, sunt mari, trebuie concesionat teren, vorbit cu primaria, dat acordul, apoi curent catre acea antena si tot echipamentul din dotare, masuratori tehnice, parametrii optimi de calitate, si multe altele. In inchiere vreau sa iti mai spun ca, daca ai scris in contract un numar de x Mbps sunt negarantati mai ales pe persoana fizica, iar pingul excesiv se datoreaza faptului ca, internet slab si nu are timp bun de raspuns, comunicare foarte ingreunata normal.

5 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Ce treaba are cablu' de la PC cu telefonul taicule? Mai si ganditi!

| AdySkZZ explică (pentru K0sti):

Am vrut sa stiu daca semnalul prost la telefon in acest sat este o cauza a vitezei mici de internet.

| K0sti a răspuns (pentru AdySkZZ):

Inca o data, sunt doua servicii separate, unul de voce, unul de date! Deci ce treaba au merle cu perele?

| tpuuser999 a răspuns:

Explicatia este foarte simpla: reteaua este prost dimensionata (viteza prea mica sau prea multi utilizatori). Cand sunteti toti acasa (seara sau in weekend) viteza se imparte la toti utilizatorii si rezulta foarte putin de fiecare. Cand va culcati sau sunteti la scoala, se observa imediat schimbarea. Asa cum spune si Silent3025, scoala poate avea un abonament diferit, de exemplu de la Telekom sau chiar prin fibra.

Problema e simplu de rezolvat (ca discutie): trebuie schimbat mediul de transport pana in sat sau echipamentele mari care livreaza internetul catre utilizatori. La fel si pentru telefonie, este de ajuns sa puna cateva echipamente pe maginea "gropii" ca sa reflecte si in sat. Dar nimeni n-o sa faca asta pentru ca "nu se justifica costurile".

| AdySkZZ explică:

Vreau doar sa stiu daca semnalul prost din satul meu afecteaza viteza de internet la PC..pentru calculator am internet prin cablu si merge foarte greu ziua..seara dupa miezul noptii prinde viteze, iar in afara satului semnal la telefon foarte bun si viteza de internet mare la scoala. vreau sa stiu de ce si daca se poate rezolva