|

Am o placa de baza H61M-P21 (B3) si un procesor i3-2100 CPU / 3.1 GHz.

Vreau sa-mi iau o sursa Sirtec - High Power Element BRONZE II 700W, Placa video Palit GeForce GTX 950 StormX Dual 2GB DDR5 128-bit si 2 placute de rami a cate 4 GB.

Ma duce placa de baza toate cele? Dar actualul procesor, ma duce placa video? Si pe viitor, ce procesor pana in maxim 800 lei sa-mi achizitionez si totodata compatibil cu celelalte?Se poate sa-mi raspunda cineva la tot ce am intrebat?

Multumesc anticipat!

Funda!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă de placa de bază îți faci griji nu de sursă, atunci răspunsul este, da va suporta.
Cât despre sursă, e tot „temutul" Deluxe dar să zicem mai high-end.De nu vrei ca după 6 luni să ai probleme cu voltajele și în special amperajele, recomand o sursă mai de doamne-ajută, chiar de iei una second până strângi bani să cumperi una nouă cum trebuie ca cele de la Fortron, Antec, Super Flower și de ce nu Chiftec sau Ms-Tech(eu am un MS Tech de 550W pe pc și nu am nici o problemă cu ea.De 3 ani merge ca trăznetu' și îmi folosesc pc-ul la randări grafice și virtualizare os(chestii ce lucrează cu procesorul la greu) )
Cu procesorul recomand să consulți lista cu procesoare suportate de aici:http://www.msi.com/product/motherboard/support/H61MP21_B3.html#support-cpu, și în funcție de asta vei decide ce să alegi.Succes

| explică (pentru lupudepenet):

Si procesorul actual ma duce aceasta placa video, pana imi voi lua unul nou?
La faza cu sursa. Habar n-am dupa ce sa ma iau, adica nu stiu dupa ce sa pot compara pentru a observa calitatea si care poate fii cea buna...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai03081998):

Da, de dus o să ducă. Totuși e i3 nu Pentium dual core happy.
Cu sursa de alimentare.Eu m-aș uita la ce protecții are, cum e PFC-ul(recomand activ, că asta îi scade consumul de energie și îi crește randamentul), voltajele și amperajele să fie cât mai bune și desigur să aibă un ventilator cât mai mare(140mm de exemplu), deoarece de asta depinde cât de zgomotoasă e și mai ales de cât de bine va ventila aerul cald disipat de componente(procesor de exemplu) din carcasă.De regulă producători ca MS-tech, Antec Super Flower și alții nu se pretează să facă știfturi, așa cum se pretează producătorii ce vând surse sub 150 lei. Până și prețul spune calitatea.
Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lupudepenet):

Si diferenta intre una de 1x120mm si una 1x140mm se face si la carcasa? Adica daca iau una de 140mm, imi va incapea in carcasa?
Apropo, ti-am dat funda, mersi de ajutor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai03081998):

Nu, asta se referă doar la mărimea ventilatorului de 12 sau de 14 cm.Ms de fundă happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri: