| SusCătreCerÎmiEPrivirea a întrebat:

Am o plasmă Philips care nu mai afișează imaginea. La început, luminozitatea era foarte scăzută. Cu gândul să o mai măresc, am intrat la setări și am apăsat de vreo două ori pe săgeata Back, căutând opțiunea de care aveam nevoie. Chiar atunci s-a stins. Audioul funcționează, imaginea nu o afișează. Menționez că orice buton aș apăsa, nu apare nimic pe ecran, nu pot să intru în meniu. Telecomanda e funcțională, pot să sesizez cum se schimbă canalele. Acum, chiar nu-mi dau seama dacă l-am afectat prin acel Back sau dacă coincidența a făcut să se stingă complet chiar atunci. Vreau să știu dacă l-am făcut praf cu Back-ul ăla sau dacă m-ai logic ar fi alta cauza. Păreri?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cel mai probabil s-a defectat sistemul de iluminare a fundalului ecranulul. Daca este televizor LCD, atunci probabil nu functioneaza droser-ul (alimentarea) tuburilor de neon. Daca este televizor cu Led, atunci este posibil sa fie problema asemanatoare cu alimentatorul Led-urilor (cele mai dese asemenea defecte).
Un depanator TV poate rezolva problema.

| SusCătreCerÎmiEPrivirea explică (pentru Bula):

Bun, deci nu mai merg pe varianta că l-am aranjat eu de tot din telecomandă. Mersi frumos! laughing

| Bula a răspuns (pentru SusCătreCerÎmiEPrivirea):

Nu.
Cauza ceea mai probabila este supraincalzirea la asemenea canicula.

Totusi, imi aduc aminte: au existat serii de televizoare Philips cu o comanda de pe telecomanda, cu care se putea stinge imaginea, ramanand doar sunetul. De revenit isi revenea cu apasarea din nou a aceluiasi buton (sau altul?). Am intalnit un asemenea caz "blocat", dar dupa scoaterea pentru 2-3 minute din priza, urmata de repornire, TV-ul a functionat iarasi normal. Incearca si tu!

| SusCătreCerÎmiEPrivirea explică (pentru Bula):

Am încercat și nimic. Deja e la reparat. Mulțam pentru timpul acordat! happy

3 răspunsuri: