| morosanu55 a întrebat:

Am o problema cu un tv Philips hd, are 5 ani. N-am avut nici o problema cu el pana acum dar la un moment dat am vazut ca pe telecomanda nu mai functioneaza volumul ''minim'', nu mai merge sa dau la programe ''inapoi'', nu mai functineaza nici butonul on/of, necesita sa-l scot din priza ca sa-l opresc. La tv de asemenea nu-mi mai apare beculetul/ledul rosu. Ce sa fie oare? Unde-i problema: la tv sau la telecomanda? Sau la ambele?

Răspuns Apreciat de Editori
| Algo098 a răspuns:

Se poate vedea functionarea telecomenzii cu telefonul mobil sau un apatat foto digital. Se apasa butonul telecomenzii si se urmareste pe camera telefonului mobil lumina produsa de ledul infrarosu al telecomenzii. Daca apar diferente de intensitate intre lumina produsa la apasarea unor butoane diferite sau daca telecomanda nu emite deloc lumina la apasarea unor butoane, atunci telecomanda e problema si trebuie inlocuita cu una noua (identica, compatibila sau universala) sau se poate incerca repararea, curatarea,... Ledul rosu poate sa nu apara daca e ceva ars, intrerupt sau poate e din setari ca sa fie sau nu aprins.

http://youtu.be/UMPoifERrNs?t=73
http://youtu.be/zL7SIBVRaFQ?t=37

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Telecomanda trebuie desfacuta si curațată, dar de la butoanele tv ului merge?

| morosanu55 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Tv nu are butoane

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru morosanu55):

Are butoane caută ori in spatele televizorului ori deasupra, sau pe laterale, ori jos sub masca unde este ledul, are butoane mici imposibil sa nu aibe dar nu le ai gasit tu, cel mai bine cumperi alta telecomanda daca esti din Bucuresti gasesti pe Maica domnului la lizeanu, mergi cu telecomanda asta veche si ei i ti vor da una identică.

| aditimus a răspuns:

Telecomanda e gata, daca ai telefon cu infrared poti pune aplicatia de la Philips pe telefon sa testezi daca chiar e 100% de la telecomanda.

| YHWH a răspuns:

In 99 % din cazuri este de la telecomanda.
Se verifica foarte simplu cu camera de la telefon, cand apesi un buton trebuie sa vezi led-ul IR al telecomenzii ca palpaie.
Cu ochiul liber nu se vede.

| spraytag a răspuns:

E telecomanda stricata cred.Cumpara o telecomanda universala.