|

Am o problema la laptop si nu ma pricep deloc la calculatoare. Cand se deschide, imi apare un ecran negru cu titlul Windows Boot Manager si scrie "Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem: 1. Insert your Windows installation disc and restart your computer. 2. Click Next. 3. Click "Repair your computer". Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data." Eu am primit laptopul acesta cadou acum 4 ani si problema este ca nu detin cd-ul cu instalarea Windows-ului. Fiindca nu ma pricep la asta, vreau sa va intreb: din cauza problemei acesteia, e posibil sa se piarda datele din partitia C si D sau sa fie afectat laptopul in vreun fel? Sau pur si simplu trebuie facut rost de un cd de instalare a windows-ului si de acolo se poate rezolva problema?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand, ai nevoie de un kit de instalare (pe CD/DVD sau stick de memorie USB) pentru EXACT windows-ul pe care ai instalat pe laptop.

Se scoate hard disk-ul, se conecteaza de un alt calculator si se copiaza TOATE fisierele importante pe un alt hard disk (salvare de siguranta pentru cazul unui esec la reparare).

Pornind (boot) laptop-ul de pe kit-ul de instalare, se poate repara Windows-ul, urmand pasii asa cum indica acum pe ecran.

Dava nu te descurci singur, apeleaza la un specialist de service cunoscator.

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu se poate da un raspuns generic, dar sunt mari sanse ca toate datele sa se fi pastrat si cu un CD de bootare se le poti salva pe un stick USB.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi la cineva care se pricepe.
Trebuie scos HDD-ul din laptop și făcut un backup al datelor din cele doua partiții pe alt calculator, ca să fi sigură că nu se pierd.
Abia apoi trebuie incercată repararea Windows-ului cu discul de instalare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai spus ce versiune de Windows ai. Daca ai 7 sau 8, incepe de aici:

http://support.microsoft.com/......change-mig

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca avea windows 10 e relativ putin probabil sa fie doar software
iar fiind laptop s-ar putea sa il fi bruscat in timp ce mergea si apoi hdd-ul sa dezvolte bad-uri, chestie care nu te afecteaza imediat, pot sa treaca luni pana sa nu mai mearga

asa ca, cum ti-a spus si Bula, ar trebui sa faci backup

insa si mai bine, ar trebui sa apelezi la un specialist, care sa iti scoata hdd-ul si sa faca backup (daca nu te pricepi la calculatoare, atunci presupun ca nici surubelnita de laptop nu ai, cu atat mai putin rack extern in care sa bagi hdd-ul dupa aia si sa faci backup pe alt calculator)
apoi sa verifice hdd-ul
si sa repare/reinstaleze windows-ul

daca hdd-ul e bulit, te sfatuiesc sincer sa faci un efort si sa iti cumperi ssd, nu numai ca merge MUUUUUUULT MAI RAPID decat un hdd, dar nici nu mai are nici un fel de piesa in miscare si deci nu mai e afectat de socuri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Asa este - inainte sa se inchida, am auzit in coltul din dreapta jos al laptopului cum se rotea discul cu dificultate, apoi la un moment dat a trosnit si s-a oprit brusc. Oare in acest caz, s-a defectat de tot si s-au pierdut datele?
Normal ca o sa merg si la un specialist vineri cand am timp, dar pana atunci voiam sa aflu daca mai sunt sanse sa recuperez datele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Daca ai auzit pocnete atunci intr-adevar e cam groasa
totusi, cu rabdarea treci marea... daca totusi se poate connecta la el, un specialist bun recupereaza datele, eu am facut asta la un hdd care se inchidea brusc la un moment aleator, pur si simplu am stat si am copiat date cat timp statea pornit

altfel, exista firme care fac asta, insa preturile nu sunt chiar mici, aia au nevoie sa demonteze hdd-ul, sa scoata platanul, sa il curete de particulele formate in urma socului si care produc bad-uri, si apoi sa il reconnecteze, iar asta inseamna pentru inceput o camera fara particule, si apoi scule care numai ieftine nu sunt
esti binevenit sa cauti pe google:
https://www.google.com/search?q=recuperare+date
si sa le dai telefoane si sa intrebi de preturi
si apoi sa vezi daca merita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Mai am o nelamurire. Documentele din partitia C (mai ales Desktopul si fisierul de bookmarks al browserului) ar mai putea fi recuperate? Legat de bookmarks, intreb pentru ca nu le-am mai dat update la backup si nu mi s-au salvat si pe telefon), iar legat de Desktop intreb pentru ca aveam niste documente importante in lucru acolo. Daca e trimis HDD-ul la recuperare, astea mai pot fi gasite?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Da
chiar daca ai bad-uri
macar recuperate majoritatea, si cateva cu erori de la bad-uri

irecuperabile total sunt numai daca iti pica drive-ul de tot (atunci NUMAI firma de recuperare de date)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru laSoledad):

Cu placere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mai am o nelamurire. Documentele din partitia C (mai ales Desktopul si fisierul de bookmarks al browserului) ar mai putea fi recuperate? Legat de bookmarks, intreb pentru ca nu le-am mai dat update la backup si nu mi s-au salvat si pe telefon), iar legat de Desktop intreb pentru ca aveam niste documente importante in lucru acolo. Daca e trimis HDD-ul la recuperare, astea mai pot fi gasite sau sunt primele care sunt distruse complet?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează