| bogdan324 a întrebat:

Am primit un router D-Link 2750b,l-am configurat,am semnal wireless(adica imi vede reteaua wi-fi)dar routerul nu primeste net(da,am bagat nume/parola de la ISP,in cazul meu RDS), in plus routerul nu are un port special pentru internet ca cel vechi, are doar 4 porturi LAN si unul DSL.Cum pot rezolva asta?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, routerul tau este pentru conexiune la internet prin linie telefonica (cum este la Telecom), iar la RDS ai conexiune prin mufa UTP sau fibra de sticla. Trebuie sa schimbi routerul!

Regula este (pentru incepatori): cablul care vine cu internetul se introduce in mufa separata, iar calculatorul (calculatoarele) in mufele (LAN) ramase libere din cele patru identice. Cand conexiunile sunt facute, pe panou se aprinde led-ul corespunzator, iar cand se fece comunicare atunci palpaie.

Cand ai conectat routerul la internet si la calculator, pornesti browserul si inscrii adresa IP scrisa in cartea tehnica a routerului (trebuie citit! ). Acesta are forma de genul 192.168.0.1. Se apasa tasta Enter si trebuie sa apara pagina de intrare, unde se cere numele si parola indicata in carte (de obicei "admin" si "admin").

In cazul RDS se foloseste conexiune PPPoE, cu nume si parola. Il alegi si le poti introduce sectiunea WAN. Numele si parola de acces ai scris pe prima pagina din contractul de internet si trebuie respectate exact Majusculele si minusculele!
Atentie! Daca exista o casuta cu "reconectare automata", atunci aceea trebuie bifat!
Se salveaza, se asteapta repornirea routerului, dupa care internetul rebuie sa functioneze automat pe calculator. Daca nu, atunci re-pornim si calculatorul, eventual creem o noua conexiune cu detectare IP automat.

Daca conectarea la internet (prin router) a reusit, urmeaza faza a 2-a: configurarea sistemului wireless (wi-fi).
Intram iarasi prin browser la adresa IP de acces, cu nemele si parola (admin).
- Cautam sectiunea Wireless (se mai noteaza si cu wi-fi).
- La SSID scriem un nume, cu care vom identifica transmisia noastra (de exemplu: "Ionel net".
- La Security scriem PAROLA cu care se va putea conecta la reteaua "Ionel net"
- Tot aici alegem modul de securizare: WPA2
* Dam Aplicare (Apply) si OK (pentru salvare).
Routerul se va reporni din nou, iar dupa cca 1 minut va fi perfect functional.

Daca totul s-a facut corect, calculatoarele conectate prin cablu vor conecta automat la Internet, fara sa ceara vreo parola. Iar cu dispozitivele wireless ne vom putea conecta la reteaua noastra ("Ionel net") cu parola de acces pe care l-am introdus in router.

Daca nu reusesti sa faci configurarile, apeleaza la un cunoscator, eventual chiar la baietii de la RDS.
Succes!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Modelul tau de router care il ai acum, nu se potriveste cu rețeaua Rcs/Rds, te duci la ei si faci o cerere de fibră optică si primesti in custodie router, il vor configura cei de la rcs si vei avea internet si wifi.

| mihai69 a răspuns:

Ai legătură ADSL către RDS?!? eu știam că aia e pentru unele abonamente Telekom.
RDS are PPoE, pe cablu Ethernet sau fibră optică.
Așadar, du-te și schimbă router-ul cu unul care să se potrivească cu ce îți oferă ISP-ul tău!

| Bula a răspuns (pentru mihai69):

Scuze pentru evaluarea gresita!

| mihai69 a răspuns (pentru Bula):

OK, chiar m-a mirat, dar nu obișnuiesc să comentez chestiile astea. Se mai întâmplă. Și la bine, și la rău. tongue

| apocaliptic77 a răspuns:

Ii faci root, cu dd-wrt, doar daca te pricepi.

| Halmache_Mircea_1999 a răspuns:

Ai conectat cablul de internet la Router? Daca nu conteaza-l, eu cand am primit router-ul a avut un CD, dar nu avem CD-Driver si am luat instaler de pe internet. Cauta un instaler pe internet la router si incearca cu ala. Daca nu te-am ajutat cauta un tutorial pe YouTube sau asteapta alte raspunsuri.