| Xenoverse a întrebat:

ieri am instalat pe laptop W7 ultimate si se misca greu, vreun sfat sa fac ca laptop-ul sa miste mai repede? Nu vreau raspunsuri de genul "ia-ti un ssd" sau "fa-ti un upgrade la laptop"
dau funda.

Răspuns Câştigător
| jonelx6 a răspuns:

Dupa ce ai instalat windows-ul, trebuie instalat driverii de display (video drivers).
Poti sa-i updatezi din device manager>display adapters>update driver.

Ideal ar fi sa updatezi toti driverii, pentru asta foloseste driver booster (poti sa il dezinstalezi dupa ce termini):
http://download.cnet.com/Driver-Booster/3000-18513_4-75992725.html

Dupa aceea, instaleaza All in one runtimes, o unealta care te ajuta sa instalezi directx, visual c++ si toate componentele pentru maxima compatibilitate in jocuri:
https://www.sereby.org/site/All%20in%20One%20Runtimes

Daca vrei ceva performanta si fluenta in windows, iti recomand Smart Defrag, o aplicatie care iti defragmenteaza HDD-ul, adica iti muta segmentele aleatorii ale hard diskului in segmente consecutive, pentru a mari performanta.

Daca nu ai activata deja optiunea, du-te la power options>show aditional plans>check "high performance"


Sper ca asta te-a ajutat.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Instalarea este completa si eficace (rapida) daca folosesti driverele date de fabricant si nu pe cele instalate de windows (acestea din urma sunt generaliati, fara viteza, ne-optimizate, doar "sa fie").

Dupa instalare si activare, primul lucru este sa faci update-urile windows-ului (poate dura cateva ore, nu este neaparat necesar), dupa care opresti TOATE update-urile din TOATE programele instalate.

Dupa pornire, dar si in timpul folosirii, urmaresti Led-ul Hard Disk-ului. Daca palpaie intens, aproape in continuu, atunci inseamna ca lucreaza puternic, iar daca-i mai dai si tu comenzi suplimentare, atunci "se va sufoca", va merge incet.

Periodic (macar o data lunar) curata Recycle Bin si fisierele temporare (de lucru si de internet), dupa care fa si defragmentare pentru partitia C:

Instalarea si intretinerea corecta sunt esentiale pentru o functionare buna!

| Lioname a răspuns:

Salveaza pe un CD/DVD pozele, videoclipurile si datele tale personale si elibereaza-le partitiile C si D prin curatare stergere ( prin DiskCleanup sau Ccleaner) si defragmenteaza-le cu Diskdefragmenter! Sau incepi o restaurarea intregului sistem (RESTORE sau RESTORE IMAGE).

| Zaygon a răspuns:

Cauze posibile: memoria ram putina, procesor vechi, drivere lipsa, isi face updaturi.

Win 7 e mare consumator de ram. Spune si tu configuratia care o ai ca numa pe ghicite nu ne dam seama.

| Xenoverse explică (pentru Zaygon):

Daca te uiti la raspunsul de mai sus, o sa afli

| Bandit288 a răspuns:

Descărca si instalează Advanced System Care happy

| TronHD a răspuns:

Singura explicatie pentru care iti merge greu este ca ai putini rami trebuie minim 3 GB de ram

| Bula a răspuns (pentru TronHD):

Pai, tu nu citesti?
A scris ca are 4 Gb!

| Sebastian67 a răspuns:

Salut! ce fel de laptop ai? ce configuratie ai la el?
explicane si noua poate ai memoria ram mica, sau windowsul sa fie piratat, si din aceasta cauza ar puea merge reu, deci trimitene si noua configuratia lui

| Xenoverse explică (pentru Sebastian67):

Marca: HP
Model: 15-g011sq
Procesor: AMD Quad-Core A8-6410
Hard disk: 1 TB
Placa Video: AMD Radeon HD 8570M 2 GB DDR 3
Memorie: 4 GB

Si mai am destula memorie pe el

| cristii3131 a răspuns:

1) Pai ai putea sa dezactivezi serviciile sistemului de care nu o sa ai nevoie niciodata precum : Fax, windows search, etc.
2) Daca cumva nu folosesti,, gadgeturi'' pe desktop poti intra in control panel -> Progarm and Features -> Turn Windows features off si poti sa dezactivezi cateva functii ale windowsului care nu iti trebuiesc.
3) Intra si scrie in search bar %temp% si sterge toate fisierele de acolo. Sunt niste fisiere temporare care nu iti folosesc la nimic.
4) Curata-ti recycle bin. Este important sa il cureti deoarece lucrurile pe care le stochezi acolo raman in memoria windowsulul astfel incat se ingreuneaza situatia.
5) Curatati toate downloadurile. La fel ca pasul 4 este bine sa le cureti.
6) Daca ai o pornire grea de windows te duci in search bar si scrii msconfig. Mai sus vei vedea o optiune numita boot. Dupa ce ai accesat acea optiune o sa vezi 30 seconds intr-o bara, pune-l la 3 secunde si inchizi.

PS: Daca ai sub 4 gb ram (2gb,1gb...) era recomandat sa iti bagi windowsuri precum windows 7 Home Edition (2gb ram), windows Xp (1gb ram si mai jos)
Funda?