|

Am si eu o intrebare, pot sa pun unui fisier o semnatura astfel ca daca cineva foloseste acest fisier sa pot dovedi ca eu sunt persoana care a realizat prima data fisierul, mai precis este vorba despre un fiser de tip.cad pe care vor colegi mei sa il imprumute dar daca vrea sa vada cine l-a facut initial.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Data si ora ultimei modificari se pastreaza alaturi de numele fisierului, in evidenta structurii de foldere.
Daca pastrezi originalul fisierului, acesta poate fi prima dovada.

Poti include mici elemente in continutul lucrarii, pe care le stii doar tu.
De exemplu, pe o poza care reprezinta o casa cu acoperis de tigle, scrii pe o tigla initialele tale, cu culoare apropiata dar totusi distinctibila si cu ochiul liber, daca stii locul exact, iar altora sa fuga vederea peste.
Asemenea semne distinctive poti plasa chiar mai multe in lucrare, iar daca intamplator se descopera unul, mai raman celalalte.

Mai sunt si semnaturi binare ce se pot include in disier, dar acestia sunt metode mai complicate pentru necnoscatorii IT.

Am dat aceste exemple ca idee. Restul depinde doar de fantezia ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,

In principiu ai putea si nu prea.

Sa pastrezi acea informatie acolo, faptul ca tu esti autorul... la fel de bine se poate si sterge daca cineva se uita dupa asta.

Ce te faci insa daca cel care ar vrea sa faca modificari creaza un nou fisier si face copy paste la obiectele din aplicatie?

Daca chiar vrei sa il trimiti, eu as incerca sa fac asta de pe o adresa de email (gen gmail), in care as pune fisierul si de asemenea as adauga ceva de genul ca asta este ceea ce ai conceput si ca le dai doar pentru a avea o idee despre cum se face respectivul proiect, nu sa ti-l copieze.

Trimitand pe mail la mailurile prietenilor ramane emailul in sent si poate fii folosit mai tarziu ca dovada indirecta.

Altfel nu vad cum ai putea face asa ceva intr-un mod usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează