anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu o mica nelamurire. Sursa unui prieten de-al meu i s-a bulit ventilatorul, nu mai raceste, si m-a rugat pe mine sa-i cumpar una noua. Este vorba de HP 450W ECO : http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/eco-ii-45 0w/
Acum eu am vazut ca slotul acela de alimentare al placii de baza cu 24 pini din sursa bullita vine decat un cablu de alimentare de 20 pini, 4 pini sunt liberi, neconectati.

Intrebarea mea : sursa aceea high power vad ca are mufa de alimentare de 24 pini. Are ceva daca o conectez la placa de baza fara sa nu se arda ceva?

9 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Nu o sa se arda nimic daca o conectezi, dar daca nu ii pui toate legaturile, si cea de 24 si cea de 4 pini https://c2.staticflickr.com/4/3202/2984888192_1282dee9a9_z.jpg?zz=1 nu prea are cum sa-ti porneasca.

| DeyCj a răspuns:

Păi hai sa ne gândim de ce oare le zice la mufele de alimentare pentru plăcile de bază mufe de 20+4. whistling
răspunsul este... de aia că toate au și acele mufe de 4 pini detașabile, și rămâne numai mufa de 20 de pini.A nu o confunda cu cea de la procesor că nu e tot una.
Deci sistemul lui se va alimenta conform, chiar dacă vei monta pe el o sursă ce are mufa de 24 de pini( 20+4 care vor rămâne liberi la montaj)
Succes

| DeyCj a răspuns (pentru DeyCj):

Ps.
Ca să nu-l pui la plata foarte mult îi poți înlocui ventilatorul, dar desigur pentru asta trebuie să știi ce să faci și unde mai ales cum să umbli în sursă că de nu, te alegi cu o experiență „electrizantă" chiar de o scoți din priză(indiciu:condensatorii)

| Jipa95 a răspuns (pentru DeyCj):

Ok si aia de 4 pini ce alimenteaza? nu ma refer la alimentarea procesorului, ci tot la mufa placii de baza 20+4

| sltlp a răspuns:

Nu am inteles nimic sincer din exprimare.
2. Acei 4 pini is practic de la o alimentare superioara in 12, 3.3 si 5V. Vezi ca la unele placi de baza scrie daca merge si optional, insa e de preferat sa il conectezi.

| Jipa95 a răspuns (pentru sltlp):

Sltlp sursa pe care vreau sa o cumpar are mufa 20+4 detasabila sa conectez doar mufa de 20 pini, da sau nu big grin

| K0sti a răspuns (pentru Jipa95):

Conectezi toata mufa, adica 24, nu 20, am discutat problema doar!

| sltlp a răspuns (pentru Jipa95):

Daca are 20+4 conecteaza 24. Daca avea doar 20 lasa-i 20. E recomandat sa fie 24.

| DeyCj a răspuns (pentru Jipa95):

Îs pentru un fel de dublare a tensiunii pentru alte componente(pe scurt). Dacă placa de baza are mufa de 24 pini atunci trebuie conectata sursă de 24 pini. Daca placa de baza are mufă de 20 de pini, atunci poți conecta o sursă de 20+4, cei 4 pini care de regulă îs detașabili, lasă-i liberi, dar uniți de mufă(oricum nu vor venii conectați). Probabil că e vorba de un P4 model mai vechi(pe DDR, că mai mult modelele astea au așa ceva)